G
gosc12
Gość
Haha nie no, bo wygladam dzis jak uciekinier z lasu. Rozczochrana, w za duzych getrach, bluzie jakby z wieloryba. Dzis mialam dzien sprzatania i odbilo sie to na moim wygladzie [emoji23]
![]()
Rozumiem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Haha nie no, bo wygladam dzis jak uciekinier z lasu. Rozczochrana, w za duzych getrach, bluzie jakby z wieloryba. Dzis mialam dzien sprzatania i odbilo sie to na moim wygladzie [emoji23]
![]()
Ja też dziś mało czasu na forum mam, obiad u teściów, później do znajomych pochwalić się brzuszkiem, później załatwienie jeszcze paru spraw i dopiero do domu wracamy.. Na razie brzuch nie boli, w razie czego zaopatrzyłam się w nospei mam magnez
![]()
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
No w ciazy wszelkie mozliwe dolegliwosci, zagrozenie poronieniem, potem porodem przedwczesnym - byl to dla mnie fatalny okres. Potem skurcze przez 3 tygodnie przed porodem, porod szybki i intensywny- corka 4200g, na oksytocynie, z masarzem szyjki, bo wody zielone. Naciecie, pekniecie szyjki, lyzeczkowanie. Jak mnie polozyli na lozku tak przez 8 godzin sie nie ruszylam, bo nie bylam w stanie.Kurde to na prawdę życzę Ci żebyś tym razem łatwiej to wszystko zniosła :* bo z tego co piszesz to nie było za ciekawie
U mnie z czasem ciężko, przeważnie na forum mam czas rano jak chłopaków ogarnę i młodszy idzie na drzemkę a starszy się bawiSiedzicie na prywatnym ? Czy nie zagladacie ?![]()
Pewnie ze takDobrze, im więcej osób trzyma kciuki tym lepiej i milejZnajomi ucieszeni?
![]()
No w ciazy wszelkie mozliwe dolegliwosci, zagrozenie poronieniem, potem porodem przedwczesnym - byl to dla mnie fatalny okres. Potem skurcze przez 3 tygodnie przed porodem, porod szybki i intensywny- corka 4200g, na oksytocynie, z masarzem szyjki, bo wody zielone. Naciecie, pekniecie szyjki, lyzeczkowanie. Jak mnie polozyli na lozku tak przez 8 godzin sie nie ruszylam, bo nie bylam w stanie.
Potem przez 3 tygodnie na kolku siadalam, a ogolnie dochodzilam do siebie pol roku. I do tego okropne problemy z karmieniem.
Wkurza mnie to jak ktos mowi, ze ciaza to nie choroba i piekny stan[emoji53]
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
Zwolnienie dostarczasz do pracodawcy a on dalej do ZUSu, chyba że ginekolog wystawia elektronicznie to wtedy pracodawca sam sobie może pobrać ze strony ZUS to zwolnienie, ale i tak musi je dostarczyć do ZUSu. No a ZUS ma 30 dni na wypłacenie wynagrodzenia od momentu dostarczenia mu zwolnienia. I wynagrodzenie wypłaca za taki okres za jaki masz zwolnienie. Dla mnie to jest tragedia bo mam opóźnienia bo wypłatę miałam zawsze 1 miesiąca a na wypłatę od nich muszę czekać miesiąc no a banków i kredyty to nie obchodziDziewczyny mam pytanie o L4. W styczniu dostałam ostatni raz kasę od szefa, teraz będzie mi płacił ZUS. Czy to się odbywa automatycznie? Czy muszę iść do zusu? L4 dalej mam dostarczać pracodawcy? W jaki dzień ZUS robi przelewy? Boję się opóźnieńOrientujcie się?
![]()
No w ciazy wszelkie mozliwe dolegliwosci, zagrozenie poronieniem, potem porodem przedwczesnym - byl to dla mnie fatalny okres. Potem skurcze przez 3 tygodnie przed porodem, porod szybki i intensywny- corka 4200g, na oksytocynie, z masarzem szyjki, bo wody zielone. Naciecie, pekniecie szyjki, lyzeczkowanie. Jak mnie polozyli na lozku tak przez 8 godzin sie nie ruszylam, bo nie bylam w stanie.
Potem przez 3 tygodnie na kolku siadalam, a ogolnie dochodzilam do siebie pol roku. I do tego okropne problemy z karmieniem.
Wkurza mnie to jak ktos mowi, ze ciaza to nie choroba i piekny stan[emoji53]
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
Ja miałam wczoraj to samo!! Przez pół miasta gnałam moja siostrę po pizzę, bo dziady akurat nie dowożą do domu. Myślałam, ze dostanę orgazmu jak jadłam to pepperoni HahahaJakby mu nie smakowała pizza to bym się zaczęla zastanawiać czy to na pewno moje dziecko![]()