reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hmmm, muszę poszukać jeszcze innych przepisów :)

A na razie zapraszam na drugie śniadanie ;)
(nie, wbrew temu jak wygląda, pachnie i smakuje nie zawiera białego sera [emoji23])
8310e8b21ba2aed2cd0e8c452cd40abe.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png
Tofu? nerkowce? migdały?

reklama
dziewczyny odnosnie podwyzki zeby zatrzymac pracownice bo ktoras pytala a teraz dopiero doczytalam wiec tak zapytalam jakie warunki dstala w tej nowej pracy:
2000 na reke + premia
nie pracuje w sb
i w tyg moze przychodzic na ktora chce
wiec:
mowie jej moge rowniez zaproponowac ci 2000 bo wiem ze zarobisz na to ale nie moge sie zgodzic na warunki takiej pracy poniewaz zaden pracodawca nie bierze pracownika nie daje mu tyle hajsu za przychodzenie kiedy chce no hellloooo ja nie wiem czy ona naprawde w to wierzy dzis jak emocje troche ostygly mysle a h..j z nia skoro jest taka nielojalna po co mi taki pracownik ja bylam uczciwa i nie oszukalam nigdy nikogo a mysle dlugo tam nie popracuje do dnia pierwszej wyplaty zreszta uwazam ze 1700 zl czy 2000 zl to naprawde duzo za siedzenie za lada i doradzanie paniom 7 godz dziennie a jak nie ma ruchu ta na necie czy fb sobie siedzi no ale nie bede wlazic do tylka komus kto nie ceni sobie pracy
Ja właśnie wcześniej pisałam ze wg mnie to ostatnia deska ratunku. Bo po co nagradzać nielojalnośc podwyżką? Skoro za 2 dni moze znowu przyjsc ta baba i znowu jej nagadac i znowubedzie chciała odejsc

Zgadzam się ze maja mieć swój rytm ale powiem ci przy corce super mi się to sprawdzało nie było problemu ze spaniem wieczorem w łóżeczku i teraz tez tak będę miała ze łóżeczko w sypialni i tam będziemy spac na noc a w dzień w tym koszu na dole będzie sobie leżeć

16udyx8di9hvrs5t.png
A no to chodzi nam o to samo :-) Zrozumialam, ze chcesz zeby dziecko spalo w nocy w koszu i w dzien w tym koszu w innych pomieszczeniach ;-)

Hej. To raczej pytanie do dziewczyn, które czekają na pierwsze dziecko. Czy czytacie jakieś ksiażki/ poradniki żeby się przygotować do przyjścia na świat maluszka? Ja jestem totalnie zielona jeśli chodzi o opiekę nad niemowlakami...
Czytałam :) "ciąża - poradnik dla rodziców" i " abc ciąży i porodu "

p19u3e3kpcxq7v2m.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Ja właśnie wcześniej pisałam ze wg mnie to ostatnia deska ratunku. Bo po co nagradzać nielojalnośc podwyżką? Skoro za 2 dni moze znowu przyjsc ta baba i znowu jej nagadac i znowubedzie chciała odejsc

dokladnie jezeli ktos nie docenia uczciwosci, wyplaty na czas i naprawde swobody w pracy to niech sobie polepszy gdzies indziej ja juz jej nie ufam i bardzo sie zawiodlam na niej wiec nie bede jej do tylka wchodzic z 2000 tys co nie jest malo a ona za mieisac znow dostaie oferte z bajki i pojdzie albo gorzej jak przed samym porodem taka akcja wtedy jestem w czarnej dupieeee

I polecasz je? Dowiedziałaś się z nich jakichś użytecznych rzeczy?
Ja teraz zaczynam czytać " Język niemowląt".
Chyba fajna ta o której mówisz :) w sumie coś tam się zawsze dowiesz :) ten poradnik lepszy, gruby, sporo informacji o każdym tygodniu odnośnie dziecka i ciebie jako mamy :) później właśnie rozdziały o przygotowaniu do porodu, o samym porodzie i po porodzie :)

p19u3e3kpcxq7v2m.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Dziewczyny dzis to zaszalalyscie z tymi wpisami, nie moglam nadrobic. Jest 14.00, a ja dopiero ide sie myc ;-)

Dzis glowa jeszcze boli, ale juz duzo mniej. Dolek nadal jest, ale na razie chyba tak juz bedzie. Czekam na wyjazd z utesknieniem.

Nie wiem co sie stalo, ale cos mi sie zepsulo w aplikacji. Nie moge odpowiadac na wiadomosci abi ich polubic :-/ Kiepsko troche, bo juz sie przyzwyczailam do apki i troche mi ciezko na stronce.

Do góry