reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej. To raczej pytanie do dziewczyn, które czekają na pierwsze dziecko. Czy czytacie jakieś ksiażki/ poradniki żeby się przygotować do przyjścia na świat maluszka? Ja jestem totalnie zielona jeśli chodzi o opiekę nad niemowlakami...
Ja nie bardzo, czytalam kilka artykulow w internecie, ale licze na to, ze ogarne to jakos...

Robiłam i żele i hybrydy. Od kiedyjestem w ciąży żelu nie kładę wcale bo wgl mi sie nie trzymał. Spływał mi z płytki, a jak wyciagałam z lampy po utwardzaniu nadal był miękki i plastyczny. Nigdy wcześniej sie to nie działo, a robilam jednym z najlepszych i najdroższych zeli na rynku. Kładę tylko hybrydę teraz. Mocno matowię płytkę, przemywam cleanerem gdy płytka jest juz sucha, kłądę na to jeszcze primer kwasowo-zasadowy. Czekam az całkowicie wyschnie na to baza potem 2 warstwy lakieru a na to top. Przed ciażą nie uzywałam primera, teraz nie ma wyjscia bo inaczej po 3 dniach wszystko schodzi płatami z paznokci
Dzieki, moze sprobuje hybryde, jesli akryle nie wyjda.

reklama
I polecasz je? Dowiedziałaś się z nich jakichś użytecznych rzeczy?
Ja teraz zaczynam czytać " Język niemowląt".

ja czytalam jezyk niemowlat jak juz bylam w desperacji :D ale po ur corki
przed nie czytalam wychodzilam z załozenia ze zycie i tak jest inne a dzieci jeszcze inniejsze po urodzeniu niz to co pisze w ksiazce a najlepiej sie uczyc w praktyce teraz tez nic nie czytam ale moja kolezanka ktora jest pierwszy raz w ciazy to przeczytala tyle ksiazek ile ja w szkole :D
troche mnie rozbawila ost bo powiedizala ze dziecko sie karmi co 3 godz zeby mialo swoj rytm a ja pytam a jak po godz bedzie plakac drzec sie w nieboglosy to nie nakarmisz (mowilysmy o karmieniu piersia) a ona tak mysli mysli chyba ja zaskoczylam pytaniem :D i odpoowiada no wksiazce pisalo co 3 gdz wiec przetrzymam do kolejnego karmienia hahahahha zycze powodzenia :D

1516972756-26b88c082376f2d1-aaaaaa.jpeg
1516972760-38230be7d7a5e6b0-aaaaaa.jpeg
1516972764-3341fe6a0432a30f-aaaaaa.jpeg

p19u3e3kpcxq7v2m.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

I polecasz je? Dowiedziałaś się z nich jakichś użytecznych rzeczy?
Ja teraz zaczynam czytać " Język niemowląt".
Ja w pietwszej ciazy czytalam tylko to i polecam. Tzn. nie ze wszystkim sie zgadzam w 100%, ale wiele spraw tam opisanych na prawde ulatwia zycie z niemowlakiem :-) Potem polecam " Jezyk dwulatka" :-D

reklama
Do góry