reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

A jeśli chodzi o ból głowy... Też mniw boli i to już zazwyczaj z rana.. Więc to chyba przez zmiany hormonalne bo inaczej już nie wiem jak to mam tłumaczyć..

p19u3e3k04lxbptw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Znam to dokładnie ból głowy trzyma już mnie 3 tygodnie można oszaleć

reklama
Żeby się siniaki nie robiły po pobieraniu krwi trzeba dość mocno i na długo przycisnac gazik po pobraniu (w ciąży nawet 2x dłużej niż wcześniej)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Właśnie wiem siniak mi się zrobił gdy się spieszyłam zakeili mi rękę plasterkiem i od razu się ubrałam i wyszłam teraz zawsze robie tak ze usiade uciskam i dopiero wyjdę :)

Właśnie wiem siniak mi się zrobił gdy się spieszyłam zakeili mi rękę plasterkiem i od razu się ubrałam i wyszłam teraz zawsze robie tak ze usiade uciskam i dopiero wyjdę :)
A ja jakoś specjalnie mocno i długo nie uciskam, ostatnio nawet w ogóle bo pielęgniarka od razy łącznie z wyciąganiem igły przyklejała opatrunek.

Pocieszam wszystkie z bolacymi głowami (w tym siebie) że to częste w ciąży. Po piersze:hormony, dalej: zwiększona objętość i przepływ krwi i zwiększone zapotrzebowanie na płyny. Też mi ta głowa dokucza. Czasem tak że nie mogę oczu otworzyć. Wtedy paracetamol. Lepiej taki lek niż narażać dziecko na stres bo ból mamy to stres dziecka.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Doczytałam Was w końcu [emoji4]
Co do wizyty, szyjka długa i wszystko wygląda super więc mogę już normalnie funkcjonować. Oczywiście bez szaleństw [emoji4] po 3 miesiącach w sobotę planuje pójść na spacer [emoji2]
Wyniki prenatalnych też są ok ale wyszło mi tam że przed 34tc mogę mieć zatrucie ciążowe więc wizyty po 24tc będę miała już do końca co dwa tygodnie żeby kontrolować ciśnienie i białko w moczu. Ryzyko mi wyszło 1:89 i kazała mi się tym nie denerwować bo nie ma czym narazie ale przecież nie byłabym sobą jakbym już nie panikowała. Mam nadzieję, że skończy się dobrze i obędzie się bez dodatkowych leków, szpitali i wcześniejszego cesarskiego cięcia.

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Na pewno będzie wszystko oki Martus:) ale dobrze że lekarka to będzie miała na uwadze wcale niepowiedziane, że tak się stanie:)

A ja się jakoś dziwnie martwię od kilku dni... Nie wiem czy to stres przed wizytą... Ruchów zero, nawet brzuch niby rośnie... Chciałabym już środe:-( :(

Ja właśnie nie mam etapu złości, tylko wiecznego płaczu o wszystko. Dzieje się dobrze, źle, koszulka zle ubrana, płyn do płukania pachnie inaczej niż myślałam i wiele innych rzeczy doprowadza mnie do płaczu. Mam nadzieję, że to wkrótce przejdzie, bo dziś jak mnie Pani w piekarni zapytała grzecznie czy mam 3 grosze zeby było lepiej wydać to mało co sie nie popłakałam
O matko, ale od zawsze tak masz czy tylko w ciąży? Ja też płaczka jestem ale to zazwyczaj na jakimś filmie albo jak sama jestem bo przy kimś płakać nie umiem.

Mnie dzisiaj dziewczyny też znowu głowa boli, może i przez to mam takie nerwy, no bo ileż można :/ Tym bardziej że przed ciążą ból głowy to miałam może raz na pół roku a teraz prawie codziennie mnie ćmi :(

reklama
Do góry