reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja na poprzednim badaniu miałam mega dużo bakterii, kazali mi zrobić posiew i nic nie wykazał, więc się nie martw - czasem to fałszywy alarm, bo np. nieprawidłowo pobieramy mocz do pojemniczka. Ja teraz zaczęłam dokładnie to robić wg instrukcji i jest już ok.
Miałam dokładnie tak samo, liczne bakterie w moczu a posiew czysty i odpukać odkąd robię wszystko zgodnie z instrukcją jest czysto [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Ale swietnie :)
Ja nie wiem, ale mi brzuch nie rosnie. Tzn napewno jakos powoli, bo np kuzynka meza mowi, ze juz mam taki ciazowy. Ale to chyba nadal jak sie najem wieczorem. Waga jaka byla przed ciaza taka jest, ale to ta "dieta cud" cukrzycowa. Choc powiem szczerze, ze zrobilam tak jak kazala lekarka. Przetestowac po czym mi cukier skacze. I prawda taka ze po niczym. Jem i smazone i sosy zageszczane. Zrezygnowalam tylko ze slodyczy calkowicie (w dzien babci zjadlam tylko kawalek placka), zmienilam pieczywo na ciemne i jem co 3 godziny rowno w miare. Wiem, ze sie pozniej to moze pozmieniac, ale poki moge to korzystam :)

xrotgov3q3o4y33i.png
Wyeliminowanie słodyczy i regularne jedzenie to bardzo dużo :)
A brzuszek rośnie, nawet jeśli powoli ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja kawy nie pije, ale moj tata pil 4/5 dziennie wiec pamietal ze ma fusow nie wyrzucac tylko wsypywac mi do pojemniczka. Dlugo lezec by nie mogly ale dzien dwa i juz ich nie bylo :) do fusow dodawalam na oko cukru oleju i chyba tyle, tak zeby nie byl za gesty i nie za wodnisty. I pod prysznicem smatowalam nogi, byly gladkie ale wszystko wokol popryskane i brudne :/ ale polecam :)
Robiłam mniej więcej podobnie, i zawsze przed sprzątaniem łazienki ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

My walczymy od wakacji ale mąż robi wszystko sam

xnw4yx8dw9gd7gz3.png

ug37df9hnfaek7g7.png

1usaanliaz4hsb90.png
My w połowie czerwca odebraliśmy mieszkanie od dewelopera. Stan surowy, wiadomo wszystko trzeba było robić, 57 m2. Nie mieliśmy ekipy bo Tata(mój teść) Powiedział że chce sam to dla Nas zrobić. Daliśmy mu kartę kredytową do naszego konta i pozwoliliśmy działać. I co? Po miesiacu już sie wprowadzaliśmy! Nie wiem jak Tata tego dokonał sam, serio! Sąsiedzi mieli ekipy które trzymały im mieszkania po 4 miesiace. Jak sie wprowadziliśmy to zaczęlismy skręcać meble, i po tygodniu juz wszystko było pokręcone, poustawiane itp. Tata chyba jest magikiem, nikt nie wierzy gdy to mówię :) No i oczywiście budżet spokonie zachowany, nawet zostało

Dacie linki do innych wątków? Zakupowego , galerii? :)
Ja jutro wizytuje i po niedzielnej wizycie na IP trochę panikuje czy wszystko okey i czy dziecko rośnie prawidłowo.. mam nadzieję,że się uspokoję trochę. Może płeć już poznam,trochę jestem już ciekawa kogo mam w brzuszku :)

Obejrzałam tego pana z ciekawości. Cóż dla mnie Pan po prostu wsadze swoje teorie i zdanie ale wiedzy mu momentami chyba brakuje.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja go zgooowalam z ciekawości- to jest lekarz, tylko odebrano mu prawo wykonywania zawodu. I tak jak mówię- moim zdaniem nawet jeśli ma do przekazania jakieś interesujące informacje to całość podaje w tak nieprzyjazny sposób ze nawet nie masz ochoty go dalej słuchać...

Dziewczyny, apropos peelingu z kawy to akurat dzisiaj czytałam jakiegoś bloga, gdzie pisali, ze takiego peelingu w ogóle nie powinno się robi w domu bo ta kawa zapycha rury... nie wiem ile w tym prawdy, domyślam się ze aktualnie żadna nie pójdzie płukać się w ogródku [emoji2] przekazuje tylko info ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam babeczki.... Dopiero dotarlam do domu. Od rana w biegu ,zakupy lekarz pozniej pojechalam do mamy i przed chwila wrocilam.

Wiec serducho bije maluch spal sobie tetno 141. Nic nie przytylam badania ok poza moczem bakterie ponad 19 000. Wiec nie wesolo. Mam leki i za dwa tyg z nowymi badaniami mam sie pokazac. Dostalam tez skierowanie na usg i co mnie zdziwilo mam je zrobic miedzy 5 a 20 marca. Nie pisala zeto genetyczne tylko usg 2 trymestr.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Bakterii faktycznie dużo, ewidentnie jakaś infekcja :(
Ale ważne, że wykryta, więc po lekach będzie dużo lepiej...

A to usg.. Na kiedy masz termin? Bo kojarzyło mi się, że jakoś podobnie do mnie, a to by było trochę późno na połówkowe... Hmmm... M

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Dzień dobry moje kochane;)

Dziś znów witam się późno! A to dziś zwariowany dzień;) do 14 w pracy później na szybko do Media experrt po szczoteczkę elektryczna dla córki w prezencie urodzinowym chciała. To do domu. Mąż przed chwilka właśnie przywiózł płytki! Miało być 10 dni a przyszły już dziś ;p po 3 roboczych;)
1516811950-7011b90ee852cceb-aaaaaa.jpeg
1516811958-faf2f224e0c4f73e-aaaaaa.jpeg
1516811965-62780a8e88082a6a-aaaaaa.jpeg
1516811972-0e5d2aa98ccdccf0-aaaaaa.jpeg

xnw4yx8dw9gd7gz3.png

ug37df9hnfaek7g7.png

1usaanliaz4hsb90.png
Super, że już są, no i wyglądają extra :)
Teraz czekam na efekt końcowy :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry