reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

@Renfrii szczerze, to mi nie podoba mi się bardzo retoryka tego Pana, nazywanie ludzi nieomal idiotami. Podejście do karmienia piersią- sorry, ale to jest terror laktacyjny. Nie kwestionuję wyboru zabiegów po porodzie, np. tego czy szczepić dziecko w pierwszej dobie czy później, ale niektóre rzeczy które mówi ten Pan mnie przerażają...
No dokladnie mam takie same odczucia. Poza tym widac, ze pan w niektorych kwestiach nie jes w ogole zorientowany, a wypowiada sie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
To na pewno też wina hormonów... no ale tak naprawdę TO MY głównie będziemy miały dziecko "na głowie"- a już teraz w brzuchu i myślę że poza szczęściem, że jesteśmy w ciąży każda z nas też się momentami stresuje... więc nie jesteś sama! :)

Ty to ewidentnie chcesz się ruszyć z domu!! :D :D :D

JEŚLI komuś się chce tego wysłuchać i przesiać przez zdrowy rozsądek, to owszem, można zacząć się zastanawiać nad niektórymi kwestiami- np sensem robienia zabiegu Credego. Ja muszę to obgadać z lekarzem... ALE jeśli koleś mówi że kobieta która nie może karmić MUSI wynająć mamkę, albo że za pomocą szczepionek wielki brat chce manipulować światem- i kwestionując wszystko co amerykańskie, a jednocześnie na dowód podaje jakieś amerykańskie filmy S-F to sorry.... no nie przekona mnie, nawet jeśli ma trochę racji w niektórych kwestiach.
Brak potrzeby podawania vit.K i autyzm czy adhd jako nop to kompletny brak wiedzy w tych tematach. Czy szczepionki za choroby, ktore nie zagrazaja. Ja takich nie znam.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No dokladnie mam takie same odczucia. Poza tym widac, ze pan w niektorych kwestiach nie jes w ogole zorientowany, a wypowiada sie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Właśnie skończyłam oglądać. Cisnienie mi z lekka podsloczylo jak usłyszałam, że kobieta MUSI karmic piersią. Ja osobiście oczywiscie bardzo bym chciała, ale to będzie to dopiero okaże się po porodzie i czasami nie da się natury przeskoczyć i wykarmic dziecka wiem po kolezankach jedna karmila jak szalona i nic wielkiego nierobila by ten pokarm mieć a inne mimo krwawiacycj piersi , zapalen i co tylko nieumialy dzieci wykarmic i musiały przejść na butelki bo poprostu nie było pokarmu albo był taki nijaki że dzieci tracily na wadze co myślę , ze było jeszcze bardziej niebezpieczne niż to mleko ..zresztą każda kobieta ma wybór tak samo co do szczepień też niech każdy robi jak uważa ale ja osobiście jestem ZA tym by szczepic dzieci ,dzięki temu ze ludzie się szczepia udało się w wielkim stopniu wiele chorób "pozbyc " a teraz przez to że 1 mama na 100 zdecyduje się dziecka nie szczepic to znów wiele chorób wraca niestety..Ale jak tak jak mówię to tylko i wyłącznie moje zdanie i nikogo niepotepiam jak ma odmienną opinię na ten temat. :)

Właśnie skończyłam oglądać. Cisnienie mi z lekka podsloczylo jak usłyszałam, że kobieta MUSI karmic piersią. Ja osobiście oczywiscie bardzo bym chciała, ale to będzie to dopiero okaże się po porodzie i czasami nie da się natury przeskoczyć i wykarmic dziecka wiem po kolezankach jedna karmila jak szalona i nic wielkiego nierobila by ten pokarm mieć a inne mimo krwawiacycj piersi , zapalen i co tylko nieumialy dzieci wykarmic i musiały przejść na butelki bo poprostu nie było pokarmu albo był taki nijaki że dzieci tracily na wadze co myślę , ze było jeszcze bardziej niebezpieczne niż to mleko ..zresztą każda kobieta ma wybór tak samo co do szczepień też niech każdy robi jak uważa ale ja osobiście jestem ZA tym by szczepic dzieci ,dzięki temu ze ludzie się szczepia udało się w wielkim stopniu wiele chorób "pozbyc " a teraz przez to że 1 mama na 100 zdecyduje się dziecka nie szczepic to znów wiele chorób wraca niestety..Ale jak tak jak mówię to tylko i wyłącznie moje zdanie i nikogo niepotepiam jak ma odmienną opinię na ten temat. :)
No mi w kilku momentach cisnienie podskoczylo. Bo np.karmienie piersia czy kapiel noworodka to mniej istotne sprawy, ale juz podaz vit.k czy szczepienia to czesto sprawa zycia i smierci. Jak mozna sie z taka pewnoscia wypowiadac w takich kwestiach nie znajac tematu.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Kochane, robiłyście piling kawowy ? jak tak to jak? na internecie jest tego sporo a to z cukrem a ta z solą.. potrzebuje czegoś sprawdzonego ;)

reklama
No mi w kilku momentach cisnienie podskoczylo. Bo np.karmienie piersia czy kapiel noworodka to mniej istotne sprawy, ale juz podaz vit.k czy szczepienia to czesto sprawa zycia i smierci. Jak mozna sie z taka pewnoscia wypowiadac w takich kwestiach nie znajac tematu.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dokladnie.. widać że " wychowal "gromadke dzieci I dzieli się własnym doswiadczeniem :D:no:

Do góry