reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzisiaj dowiadywałam się czy ten mój skończony 19 tc podczas drugiego prenatalnego nie będzie za szybkim terminem i pani w rejestracji powiedziała, że nie powinien a jeśli nawet lekarz by stwierdził, że dzidzia za mała na badanie to przesunąć wizytę i będzie dalej w ramach NFZ :) więc trochę jestem spokojniejsza.
Ola ja będę miała połówkowe w 18+0 zapisywał mnie lekarz w szpitalu, który jest specjalistą w tej dziedzinie. Mam tu teraz 2 koleżanki w ciąży i wszystkie mamy podobne terminy 18+5, 18+2. Więc Twój skończony 19 tc nie powinien być problemem (skoro badanie wykonuje się od skończonego 18 tc) Najwyżej powtórzą kilka dni później jeśli lekarz będzie miał wątpliwości co do obrazu na USG.

reklama
Ja dziś mimo złego samopoczucia (ból głowy taki jak przy przeziębieniu, katar i kaszel) postanowiłam zrobić ciasto [emoji513] maślane z jabłkiem :) ciekawe jak wyszło bo wszystko wrzucałam na "oko" :D

p19u3e3k0ugxnkku.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Na pewno pyszne :) Ja się przyznam bez bicia, że jestem 'hujową panią domu" i piekę ciasto raz do roku :) Chociaż od 3 lat piekę tort na urodziny syna, bo on nie chce kupnego, chce robiony przez mamę ;) A jak kobieta zrobi dla mężczyzny wszystko bez wyjątku to znaczy, że go urodziła ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ja dziś mimo złego samopoczucia (ból głowy taki jak przy przeziębieniu, katar i kaszel) postanowiłam zrobić ciasto [emoji513] maślane z jabłkiem :) ciekawe jak wyszło bo wszystko wrzucałam na "oko" :D

p19u3e3k0ugxnkku.png

27.06.17 Anastazja [*]
Ja tak zazwyczaj robię ;)
Najgorzej, jak potem ktoś przepis chce, i mówię np "mąka" "a ile" "nie wiem, trochę, torebką sypałam" ;)
Ale na pewno będzie pyszne :)
I choć na pewno tego pożałuję (bo mi smaka narobisz...) to wrzuć fotkę ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Mój lekarz pracuje również w tym szpitalu gdzie są wykonywane badania prenatalne i wypisuje skierowanie, każdej swojej pacjentce. Swoją drogą uważam, że każda mama bez względu na wiek powinna mieć zagwarantowane bezpłatne badania prenatalne.

Masz racje, no ale niestety. Csle szczescie prenatalnr usg nie kosztuje majatek. Ale nifty i te inne po ponad 2 tys. To jednak jest troche ciezko takie badanie zrobic. Chyba ze ktos planowal od dluzszego czaeu ciaze i odkladal pieniadze na takie badanie.

Ciekawe jakie wyjdzie po rozkrojeniu :D na gazie za gorące żeby otworzyć więc poczekam :-)

p19u3e3k0ugxnkku.png

27.06.17 Anastazja [*]

p19u3e3k0ugxnkku.png

27.06.17 Anastazja [*]

A ja siedze i sie nudze a moj kopiec kreta lezy w szafce i czeka na zrobienie :p o 19 biore sie do roboty :) chociaz nie za bardzo ukiem robic ciasta, wole dania miesne, warzywne :) to mam wielka ochote. A co bolu glowy, to wpolczuje. Mi tez dalej nie przechodzi, tylko mnie boli jak by mnie przewialo i jak by mi chlor wlecial do nosa. :( wstaw pozniej zdjecie :)

reklama
Do góry