reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Właśnie ten wątek zamknięty to w ogóle hula? :D Jeżeli tak to ja też z chęcią się tam wproszę :)
Ja wzięłam się w końcu za powolne szukanie wózka, póki co w internecie, no i powiem Wam że zwariować można :O Zależy mi na jakimś terenowym bo głównie będę spacerować po lesie a fajnie by też było czasem wjechać na plażę i się nie umordować :D No powiem Wam że makabra, jak już mi się wydaje że coś znalazłam to zaczynam czytać o nim opinie ludzi i mi się odechciewa :( Powiedzcie mi jak Wy szukacie wózki, cym się kierujecie? Bo dla mnie wygląd jest najmniej ważny a liczy się funkcjonalność. Jakby któraś miała coś sprawdzonego terenowego to może pisać :)
Mam dla Ciebie !!!! Bedzie idealny :D
skoda-baby-stroller-manly-1024x659.jpg

Załączniki

• skoda-baby-stroller-manly-1024x659.jpg
    skoda-baby-stroller-manly-1024x659.jpg
    185,1 KB · Wyświetleń: 338
reklama
Mam dla Ciebie !!!! Bedzie idealny :D
Zobacz załącznik 836130
Jaki czadowy :D Mój chłop stwierdził że by takim z chęcią jeździł :D
No ja wiem że na żywo trzeba pojeździć i popatrzeć ale póki co przeglądam w internecie żeby wiedzieć w ogóle na co zwracać uwagę bo zielona jestem całkowicie :D
A co do tych wózków 3 w 1 to mnie się jakoś wydają słabej jakości, w szczególności gondole są jakieś takie małe. No bo ja patrzę na to tak że rodzimy dzidzie w lipcu i jak dziecko będzie miało pół roku to będzie już zima i jakoś wątpię żeby w grubym śpiworku się zmieściło do tej gondoli a zaś takie maleństwo zimą do spacerówki przenieść to wydaje mi się straszne. Dlatego coraz bardziej się zastanawiam czy nie kupić wózka gondoli a na przyszłą wiosnę osobno porządną spacerówkę która już posłuży do końca. Eh ktoś doświadczony by się mógł wypowiedzieć

A co do wyglądu - skóra dużo gorzej, włosy ciężko stwierdzić, niby ok, poza tym, że już w listopadzie miałam się obciąć, a paznokcie bardzo szybko mi rosły jeszcze przed ciążą, więc teraz to już kumulacja ;)
Ale twarz, pryszcze i w ogóle.. :(

A co do budzenia w nocy, przerywanego snu i tym podobne - kiedyś eksperymentowałam że snem polifazowym, przez kilka miesięcy spałam 3h +3x20minut, i było całkiem ok (projekt w pracy... Ale projekt się skończył, wróciłam do "normalnych" godzin pracy, więc drzemka w połowie była by problematyczna itd.
Czułam się naprawdę wyspana, ale problem jest z czasem aktywności - jak cały spędziłam przy komputerze, to po trzech dniach myślałam, że oczu nie otworze, jak byłam aktywna fizycznie, to też czułam, więc trzeba było się pilnować - pracowałam, biegałam, gotowałam, robiłam wszystko inne, i tak od końca kwietnia do poczatku września.
Więc po porodzie mam zamiar wrócić do tego trybu, może innego opartego na większej liczbie drzemek. Jeśli z założenia nie będę spała w nocy, to pobudki na karmienie nie będą takie problematyczne.
Jak przechodziłam na ten tryb, to pierwsze 2-3 tygodnie były trudne, ale potem było naprawdę ok.
Ważne, żeby nie pić kawy itd, żeby w czasie 20-30 minutowej drzemki zapaść w głęboki sen :)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ale to trzeba chyba szybko zasypiac? Bo jak ja zasypiam 0,5-1 h to ciezko wyliczyc te 20 min drzemki. Poza tym za duzo to czasu zajmuje.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja dziś nie do życia boli mnie głowa brzuch wszystko się rozciąga czuje naszczescie mąż obiad zrobił bo ja jak musiałam o 12 położyć tak teraz wstałam czuje się fatalnie dziś ... to sobie ponarzekalam
Ja od początku ciazy mam chcice na jabłka i to tylko te polskie z biedronki słodkie pyszne cały czas je kupuje i jem [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Zycze zeby bol glowy szybko przeszedl!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

O niezły rekord! :) ja wróciłam po 7 latach ;) Witaj.

Chyba tak :D ja też spałam 2h po obiedzie, teraz wyskoczyłam na chwilę do galerii, chciałam wymienić dziewczęce ciuszki na chłopięce w H&M i co...? I nie mogę kkkkkkkkk znaleźć paragonu :crazy: Kupiłam kilka chłopięcych, żeby jeszcze załapać się na przeceny, później wrzucę foty :) Moja mama też wzięła sobie do serca wymianę kocyka i ręczniczka w zarze :D
Haha, to widze, ze wymiana idzie pelna para[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Zaraz zwariuje... Od 10 nie ma u Nas na osiedlu wody... Administracja stwierdzila,że w weekend to nie będzie odbierac telefonów, przyjechali ludzie od wodociągów i nie wiedzą w czym problem... Mieszkanie odebrane w połowie czerwca, od tamtego czasu to 5 raz kiedy nie ma wody. Wrrrr
Ojej, wspolczuje[emoji53] Mam nadzieje, ze woda szybko wroci.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Jaki czadowy :D Mój chłop stwierdził że by takim z chęcią jeździł :D
No ja wiem że na żywo trzeba pojeździć i popatrzeć ale póki co przeglądam w internecie żeby wiedzieć w ogóle na co zwracać uwagę bo zielona jestem całkowicie :D
A co do tych wózków 3 w 1 to mnie się jakoś wydają słabej jakości, w szczególności gondole są jakieś takie małe. No bo ja patrzę na to tak że rodzimy dzidzie w lipcu i jak dziecko będzie miało pół roku to będzie już zima i jakoś wątpię żeby w grubym śpiworku się zmieściło do tej gondoli a zaś takie maleństwo zimą do spacerówki przenieść to wydaje mi się straszne. Dlatego coraz bardziej się zastanawiam czy nie kupić wózka gondoli a na przyszłą wiosnę osobno porządną spacerówkę która już posłuży do końca. Eh ktoś doświadczony by się mógł wypowiedzieć
Wiesz co wszystko zalezy jak duze dziecko sie urodzi. Ja mialam duza gondole, a po pol roku juz sie mloda nie miescila i to w letnim ubranku[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry