reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
My dzisiaj wielkie porządki...
Mąż nadal trochę chory, więc nie pojechał na budowę, i sprzątamy ;)
Ja nadal mam ograniczenia, więc mąż sporo musi zrobić, ale z moją pomocą idzie mu dużo sprawniej ;)
A potem trochę przyjemności :) gołąbki, "sernik" chyba z pomarańczami, czekoladki, i może jeszcze jakieś ciasto - byłaby szarlotka, ale jabłka za dobre były i wczoraj zjadłam ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

My dzisiaj wielkie porządki...
Mąż nadal trochę chory, więc nie pojechał na budowę, i sprzątamy ;)
Ja nadal mam ograniczenia, więc mąż sporo musi zrobić, ale z moją pomocą idzie mu dużo sprawniej ;)
A potem trochę przyjemności :) gołąbki, "sernik" chyba z pomarańczami, czekoladki, i może jeszcze jakieś ciasto - byłaby szarlotka, ale jabłka za dobre były i wczoraj zjadłam ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja mam teraz fazę na jabłka! Takie twarde! i słodkie! Ale mam dylemat :( Bardzo mi smakują ale strasznie męczy mnie po nich zgaga :(

Obudziłam się dziś, i jakoś czuję się "nie w ciąży" :( Włącza mi się tryb paniki. A wizyta dopiero 31...ech:(
To jest właśnie 2 trymestr. Żadnych dolegliwości tylko brzuszek :) Nic tylko się cieszyć :) Ja dziś też czuję się nie w ciąży i mam ogromną nadzieję, że to już koniec dolegliwości. Zaczęłam 14tc :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

@nagini84 ja należę do tych szczęściar, które od początku ciąży nie mają objawów, może przez cały okres ciąży zabolał mnie brzuch kilka razy, i może raz czy dwa miałam lekką niestrawność:) Także objawów nie wyglądam. Po prostu samopoczucie kiepskie. I jednak 4 tygodnie czekania na wizytę to dla mnie dużo... co innego jak ktoś czuje bobasa, i wie że jest okej.. ale ten początek dla mnie to istne nerwy.

Ja też jeszcze bobasa też nie czuję, ale wiem, że jest dobrze, bo czemu miałoby nie być :) Przy 1 ciąży bardziej schizowalam, teraz jestem spokojna [emoji4]

p19uqqmzxqi22hcj.png

Dziewczyny nie wiem czy już była rozmowa na ten temat, i czy to nie sprawa oczywista, ale jak wy liczycie tygodnie ciąży? Nie chodzi mi o podział trymestrów, bo na to jest kilka teorii, ale o zwykłe tygodnie. Skoro ja dziś jestem 13+6 to rozumuje że kończę właśnie 13 tydzień i jutro przywitam 14? Czy inaczej, rozpoczynając 14+1 to znaczy ze 15?
Jestem głupia w tym :no:

reklama
Hej dziewczyny! Trochę mnie tu nie bylo. Od kiedy zaczelam remont mieszkania nie mam na nic czasu. Od wczorajszego wieczora mam dziwne klucia w lewym dole brzucha. Raz silne a raz słabe i niee wiem czy panikowac i jechac do szpitala czy to normalka. Pierwszy raz czuje taki bol wiec nie wiem co robic. Dzwoniłam do lekarza ale nie odbiera. [emoji25][emoji25]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wczoraj miałam tak, że kulo mnie dwa razy... Za każdym razem tak z minute/dwie/trzy... Dokładnie nie wiem... Ale przeszło

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry