reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie wracaj wlosy pachnace twarz lepsza rece nie smierdza a po 10 latach pluca odetchna i podziekuja;)
Mam nadzieję, że misię to uda. Teraz jak myślę o papierosie to aż mi żołądek do gardła podchodzi, mam nadzieje, że tka zostanie :) Ale boję się, że dostane piewszy jakiś powalony rejs po powrocie do pracy i zapale :(

reklama
Na poczatku czy przez cala ciaze ma sie lekko podwyzszona temperature ?
Ja od początku ciąży do teraz mam 37 stopni.

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Mam nadzieję, że misię to uda. Teraz jak myślę o papierosie to aż mi żołądek do gardła podchodzi, mam nadzieje, że tka zostanie :) Ale boję się, że dostane piewszy jakiś powalony rejs po powrocie do pracy i zapale :(

Zycze ci kp po porodzie nie mozesz wtedy palic [emoji23][emoji85][emoji85][emoji1][emoji85]

A ja tak teraz z innej beczki. Macie może takie poduszki dla kobiet w ciąży? Ja planuje zakup ale masa tego jest i różne rodzaje kształtu... nie wiem która najlepsza, może doradzicie cos?:)
Ja mam C, handmade, długość ok 130-135cm, spałam na razie na niej raz, i było mi bardzo wygodnie, a ponoć w bardziej zaawansowanej ciąży sprawdza się rewelacyjnie :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Widzę dziewczyny że już wiele z was kupuje jakieś ciuszki, kocyki dla dzidzi... Ja chyba muszę się przemóc i też coś kupić żeby zacząć się bardziej cieszyć i myśleć że tym razem będzie dobrze :) śliczne te rzeczy dla maluszków :) pewnie jak już się rozpędzę to nie będę mogła się pohamować, tego obawia się mój chłopak :D że wpadnę w szał

p19u3e3k9w4jmjap.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Ale przecież szyjkę pod względem skracania ocenia się najwcześneij w 16 tygodniu

I warto pamietam, że palenie rodziców zwiększa ryzyko śmierci łózeczkowej! Ja przed ciążą paliłam. Mega stresująca praca więc srednio co godzina można było mnie spotkac w palarni. Teraz oczywiście nie palę i mam nadzieję, że do tego nie wróce

Poronienia we wczesnym tygodniu są powodowane... no właśnie niewiadomo czym. Cały czas trwają badania. Zazwyczaj jest tak, że dochodzi do poronienia bo natura wiedziała, że zarodek się nie rozwinie a jesli jednak sie rozwinie to będzie obarczony ciężkimi wadami. Ale że skracająca szyjka powoduje poronienie we wczesnym tygodniu ? pierwsze słysze... Tym bardziej że tą szyjkę zaczyna się badać pod tym względem między 16 a 20 tygodniem. No chyba, że kobieta ma takie przeboje w wywiadzie ginekologicznym

Ja też mam straszne bóle, szczególnie odcinka krzyżowego. U mnie jest to spowodowane wypadkiem samochodowym ale też tyłozgieciem. Ale teraz ta macica się prostuje i fatycznie boli mniej :)

Ale się obkupiłam! W C&A, smyku i auchanie :D Ale cieszę sie że nie zostawiamy wszyskiegona ostatnią chwile :)
Ooo pokaż jakie kupiłaś body bo ja też kupiłam :D z długim rękawem takie jasne kremowe z malutkimi wzorami rozmiar 62 :) super są jakościowo, muszę jeszcze kupić :)

Aaa już doczytałam :) śliczne, szczególne te z liskiem [emoji7]
15163832891071019835578.jpg

Załączniki

• 15163832891071019835578.jpg
    15163832891071019835578.jpg
    234,1 KB · Wyświetleń: 221
Ostatnia edycja:
Widzę dziewczyny że już wiele z was kupuje jakieś ciuszki, kocyki dla dzidzi... Ja chyba muszę się przemóc i też coś kupić żeby zacząć się bardziej cieszyć i myśleć że tym razem będzie dobrze :) śliczne te rzeczy dla maluszków :) pewnie jak już się rozpędzę to nie będę mogła się pohamować, tego obawia się mój chłopak :D że wpadnę w szał

p19u3e3k9w4jmjap.png

27.06.17 Anastazja [*]
Kochana ciesz sie tym okresem ciazy i powoli kupuj ja sie przelamalam i co mnie zdziwilo to D powiedzial bylo wziazc jeszcze jeden kocyk. Mam zamiar po troszku kompletowac. A moze 1 lutego dowiem sie jakiej jest dzidzia plci wtedy bede chyba wpadac wlasnie w ten szal zakupow ale z rozsadkiem.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

p19u3e3k9w4jmjap.png

27.06.17 Anastazja [*]
Ja tez ❤❤ czekam do 16/20 tyg. :D jak narazie jeszcze nie chce kupowac :p

reklama
Ooo pokaż jakie kupiłaś body bo ja też kupiłam :D z długim rękawem takie jasne kremowe z malutkimi wzorami rozmiar 62 :) super są jakościowo, muszę jeszcze kupić :)

Aaa już doczytałam :) śliczne, szczególne te z liskiem [emoji7]
Zobacz załącznik 835997

Duzo zamierzacie kupic ciuszkow w tych najmniejszych rozmiarach ? ;) bo jak juz pisalam mam bardzo duzo, tylko musze posprawdzac dokladnie i zrobic liste co ja tam mam wogole i co trzeba dokupic, jedli bedzir dziewczynka to juz nie duzo do kupienia zostalo, najwyzej wiekszy rozmiar na pozniej :p

Do góry