reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

A co jesli by sie skracala ? Co by w tym tygodniu mogli pomoz lekarze ? Mnie jedna doktorka zle zdiagnozowala i lezalam kilka dni, powiedziala, ze mam za krotką. A w szpitalu zajal sie moj lekarz prowadzacy i przed wigilia w stanie idealnym wypisal do domu :p
Ale przecież szyjkę pod względem skracania ocenia się najwcześneij w 16 tygodniu

No ja tez jestem tego zdania. Jakos glupio mi tak isc z dzieckiem i palic. A potrafia takie na placu zabaw siedziec z fajka.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
I warto pamietam, że palenie rodziców zwiększa ryzyko śmierci łózeczkowej! Ja przed ciążą paliłam. Mega stresująca praca więc srednio co godzina można było mnie spotkac w palarni. Teraz oczywiście nie palę i mam nadzieję, że do tego nie wróce

Albo poronienie we wczesnym tygodniu, tyle wiem. Ale w jaki sposob sie to leczy.
Poronienia we wczesnym tygodniu są powodowane... no właśnie niewiadomo czym. Cały czas trwają badania. Zazwyczaj jest tak, że dochodzi do poronienia bo natura wiedziała, że zarodek się nie rozwinie a jesli jednak sie rozwinie to będzie obarczony ciężkimi wadami. Ale że skracająca szyjka powoduje poronienie we wczesnym tygodniu ? pierwsze słysze... Tym bardziej że tą szyjkę zaczyna się badać pod tym względem między 16 a 20 tygodniem. No chyba, że kobieta ma takie przeboje w wywiadzie ginekologicznym
Myślę że nic mi nie będzie.. Po prostu nie mogę nadwyrężać kręgosłupa, dźwigać bo od razu mnie boli, ale tak miałam zawsze... Także w sumie to nic nowego

p19u3e3k9w4jmjap.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Ja też mam straszne bóle, szczególnie odcinka krzyżowego. U mnie jest to spowodowane wypadkiem samochodowym ale też tyłozgieciem. Ale teraz ta macica się prostuje i fatycznie boli mniej :)

Ale się obkupiłam! W C&A, smyku i auchanie :D Ale cieszę sie że nie zostawiamy wszyskiegona ostatnią chwile :)

reklama
Haha ja też widzę [emoji16] na zdjęciu 0001 na tym z pięknym uśmiechem

f2w39n7303c24ozn.png
Miałam nadzieję na dziewczynke ale chyba nic z tego...Kolejny chłop mnie czeka :-D ginekolog powiedziała że nic nie widzi ale pewnie specjalne powiedziała bo wcześniej mówiłam jej ze liczę na dziewczynke :p no takie życie, z chłopa tez trzeba się cieszyć najważniejsze aby zdrowe :-)

reklama
Do góry