reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

to tak jak ja, próg bólu wręcz na minusie i właśnie najgorsze jest to że od dziecka mój organizm na jakikolwiek ból reaguje omdleniem :O Nie wiem czy to jakiś mechanizm obronny czy jak? Albo tak samo jak idę na pobranie krwi to muszę na leżąco wtedy mi nic nie jest a jak mi pobiera na siedząco to mi zaraz słabo :D a dentysty to się tak panicznie boję że nie chodziłam w ogóle ale jak się zdecydowaliśmy na dziecko to stwierdziłam że chciał nie chciał muszę najpierw zęby wyleczyć i co? i taka odważna byłam że poszłam robić zęby w narkozie, uśpili mnie i zrobili wszystkie na raz ahaha i ja chcę dziecko urodzić, no nie ma co odważny ze mnie człek :D
Niektóre kobiety twierdzą, że ból porodowy łatwiej znieść, niż denystę.

reklama
Bo jak kobieta idzie z dziecmi i pali to wg mnie bardzo brzydko wyglada. A ile widać matek które pchajac wozek idą z fajka. Mimo, że jestem palaczka to chyba trochę hipokrytka w kwestii matki palacej i uwazam, ze powinny obowiazywac jakieś zasady ;)
No ja tez jestem tego zdania. Jakos glupio mi tak isc z dzieckiem i palic. A potrafia takie na placu zabaw siedziec z fajka.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dzisiaj znowu ja sie martwie, boli mnie kregoslup jak na miesiaczke i pobolewa brzuch, jak zle siegne po picie lub zle siade to mnie kluje.. Nie wirm czy to normalne. :(

Moim zdaniem nie ma się czego bać. Poród jest przereklamowany, idzie się, rodzi się i tyle. Z bólem można sobie poradzić, chociaż nie wiadomo niestety, jaki będzie. Ja na przykład skurcze przepowiadające miałam krzyżowe i w porównaniu z nimi skurcze porodowe to była przyjemność. Rodziłam bez znieczulenia. Gdybym miała bóle krzyżowe, to znieczulenie byłoby potrzebne.

A, i im mniej się boimy i strrsujemy, tym większa szansa na szybką akcję.

I na znieczulenie trzeba się zdecydować w dość wąskim oknie czasowym. Jak będzie za duże rozwarcie, nie dostaniecie.
Ja mialam wlasnie takie bole krzyzowe, ze sie ruszyc nie moglam. Nie bylam w stanie sama zmienic pozycji. Nie wiem co bym zrobila bez meza.
Mysle, ze duze znaczenie mialy tu wlasnie te bole krzyzowe i koniecznosc przyspieszania porodu( oksytocyna, masarz szyjki). Urodzilam w 4 godziny corke 4200g. Bylo bardzo intensywnie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A co jesli by sie skracala ? Co by w tym tygodniu mogli pomoz lekarze ? Mnie jedna doktorka zle zdiagnozowala i lezalam kilka dni, powiedziala, ze mam za krotką. A w szpitalu zajal sie moj lekarz prowadzacy i przed wigilia w stanie idealnym wypisal do domu :p
Skracajaca szyjka powoduje poród. Przedwczesny

Niektóre kobiety twierdzą, że ból porodowy łatwiej znieść, niż denystę.
Haha, co kto woli [emoji6] Ale od jakosci porodu chyba tez wiele zalezy, bo ja u dentysty nigdy nie bralam znieczulenia, depilatorem depiluje pachy i bikini i wiele innych boli znosze, a tu myslalam, ze nie dam rady[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Ja mialam wlasnie takie bole krzyzowe, ze sie ruszyc nie moglam. Nie bylam w stanie sama zmienic pozycji. Nie wiem co bym zrobila bez meza.
Mysle, ze duze znaczenie mialy tu wlasnie te bole krzyzowe i koniecznosc przyspieszania porodu( oksytocyna, masarz szyjki). Urodzilam w 4 godziny corke 4200g. Bylo bardzo intensywnie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Gdyby meza nie bylo, polozna by mogla tak ? Przy porodzie raczej bedzie albo K. Albo mama ale pytam z ciekawosci. Czy trzeba juz liczyc na siebie w takiej sytuacji..

Do góry