reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja mam przeczucie na dziewczynkę (no i tak sugeruje lekarz) i tak też bym chciała choć przed ciąża było mi to zupełnie obojętne [emoji39] nawet na początku ciąży nie było to dla mnie ważne :) a dziś śniło mi się, że urodziłam chlopca ... Pokazali mi go i byłam w szoku ale i tak stwierdziłam, że jest najwspanialszy[emoji16] i pierwsze co patrzyłam, że ma mój kolor wlosow, i że siusiak nie jest wybrakowany haha bo tak sobie wcześniej myślałam, że jak lekarz długo potwierdza dziewczynkę a na koniec okazuje się chłopak to bidulek nie ma się czym pochwalić [emoji16] więc prawie od razu we śnie sprawdziłam haha

f2w39n7303c24ozn.png

Wczoraj mialam wizyte i dobre wiadomosci. Lozysko zmigrowalo i nie grozi mi przodujace. Maly ma 120 gramow. Szyjka ponad 4 cm i szwy trzymaja. Moge troche chodzic poki co. Po weekendzie lekarz pobierze posiew i zobaczymy czy pozbylam sie infekcji. Nastepna wizyta za 3 tygodnie. To bedzie 19 tydzien.

To podobnie :) Ja do gina 6.02 a na prenatalne 12.02 :) Mam nadzieję, że jakoś zleci bo w przyszłym tygodniu czeka mnie badanie TSH, za dwa tygodnie mam endokrynologa a za trzy zaczynam urlop :)
Ja drugie prenatalne mam dopiero 6 marca :) to będzie jakos 20 lub 21tc :) więc przed drugimi prenatalnymi pewnie czekają mnie dwie wizyty u ginekologa :)

f2w39n7303c24ozn.png

Zycze w takim razie synka. Ja od zawsze marzylam o coreczce. Kazdy mi mówił ze bedzie syn ja w sumie tez czulam ze chłopak, ale jednak marzylam o dziewczynce

Wiem co czujesz :) A teraz nie wyobrażam sobie żeby było inaczej- mam synka i uważam że więź mama-syn jest niesamowita :tak:

Ciekawe dziewczyny czy, któreś z nas znowu się spotkają na forum przy drugiej ciąży :)

Myślę że jest szansa, jak się w miarę szybko ogarnia kolejne dziecko. Ja po 7 latach nikogo nie spotkałam :D

Ja mam przeczucie na dziewczynkę (no i tak sugeruje lekarz) i tak też bym chciała choć przed ciąża było mi to zupełnie obojętne [emoji39] nawet na początku ciąży nie było to dla mnie ważne :) a dziś śniło mi się, że urodziłam chlopca ... Pokazali mi go i byłam w szoku ale i tak stwierdziłam, że jest najwspanialszy[emoji16] i pierwsze co patrzyłam, że ma mój kolor wlosow, i że siusiak nie jest wybrakowany haha bo tak sobie wcześniej myślałam, że jak lekarz długo potwierdza dziewczynkę a na koniec okazuje się chłopak to bidulek nie ma się czym pochwalić [emoji16] więc prawie od razu we śnie sprawdziłam haha

f2w39n7303c24ozn.png

Hahhahaah niezły tok myślenia masz z tym siusiakiem :-) :) Czyli najlepiej (dla chłopaka) jak lekarz dokładnie sprawdza ile jest nóg :-D:-D

To podobnie :) Ja do gina 6.02 a na prenatalne 12.02 :) Mam nadzieję, że jakoś zleci bo w przyszłym tygodniu czeka mnie badanie TSH, za dwa tygodnie mam endokrynologa a za trzy zaczynam urlop :)
Ja przed wizyta muszę zbadać jaka mam krew (wiem jaka bo przed ciąża sprawdzałam, ale zgubiłam wynik i muszę powtórzyć bo trzeba mieć papierek) :)

f2w39n7303c24ozn.png

Wczoraj mialam wizyte i dobre wiadomosci. Lozysko zmigrowalo i nie grozi mi przodujace. Maly ma 120 gramow. Szyjka ponad 4 cm i szwy trzymaja. Moge troche chodzic poki co. Po weekendzie lekarz pobierze posiew i zobaczymy czy pozbylam sie infekcji. Nastepna wizyta za 3 tygodnie. To bedzie 19 tydzien.
Super, że wszystko dobrze

Ja jak już

Ja jak już dobrne do końca to już koniec. 3 mi wystarczy
Na pewno dobrniesz do końca :) Mnie się marzy dwójka albo trójka :p

Super! A który wczoraj miałaś tydzień ciąży? Bo u mnie na wizycie w 15+1 lekarz powiedział, że mały waży 148g i zastanawiam się czy to mało czy dużo.

reklama
Na pewno dobrniesz do końca :) Mnie się marzy dwójka albo trójka :p

Super! A który wczoraj miałaś tydzień ciąży? Bo u mnie na wizycie w 15+1 lekarz powiedział, że mały waży 148g i zastanawiam się czy to mało czy dużo.
Ja zawsze chciałam 3☺️ chociaż przy każdej ciąży mówiłam, że już dosyć to ostatnia więcej na pewno nie będę się męczyć ☺️

Do góry