Nie wierzę w zabobony, ale czuję, że nie powinnam tak dawać na 1 więc będzie na 2Nie wierz w zabobony, jesli to imie sprawilo by Ci radosc to powinnas je nadac swojej corce. Chyba ze za kazdym razem gdybys wolala małą, przypominalaa by Ci sie przykra przeszlosc .
reklama
Skąd ja to znam :/ już mamy tyle opcji że dziecko będzie miało imiona jak nazywają w Portugalii hahaha Maksymilian Aleksander Mikołaj Eryk Artur Patryk Kamil... Itd [emoji14] wczoraj całą drogę z Austrii myśleliśmy i nicU mnie konflikt w sprawie imion, bo mnie i mężowi podobają się całkiem inne ;-)
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
JasnePodasz przepis? :-)
Puszka (albo dwie) mleka kokosowego (ale takiego bez chemii...), wkładamy do lodówki i zapominamy na jakiś czas (ja trzymam na stałe )
Jak przychodzi do robienia kremu, to po otwarciu puszki przekładamy twardą cześć (mleko się rozwarstwi na takie twarde i wodę) do czystej, suchej, najlepiej metalowej miski, i ubijamy z cukrem trzcinowym czy innym slodziwem, i gotowe
(mikserem, lub trzepaczkową końcówką blendera)
Krem później trochę w lodówce zgęstnieje
Można też zrobić krem na bazie kaszy jaglanej (ugotować na mleku kokosowym, zblendować, dosłodzić, ewentualnie doprawić do smaku, dodać mleka kokosowego jak za gęste itd. ) - blendować jeszcze ciepłe potem zgęstnieje
A tu krem czekoladowy na bazie mleka kokosowego - pyszne, polecam bardzo
http://vegenerat-biegowy.pl/swiateczne-despacito-czyli-ciasto-orzechowo-czekoladowe/#more-1644
G
gosc12
Gość
Skąd ja to znam :/ już mamy tyle opcji że dziecko będzie miało imiona jak nazywają w Portugalii hahaha Maksymilian Aleksander Mikołaj Eryk Artur Patryk Kamil... Itd [emoji14] wczoraj całą drogę z Austrii myśleliśmy i nic
27.06.17 Anastazja [*]
Ja bym wlasnie nie chciala dac zwyklego tyopowego : Mateusz,Michał,Piotrek. A znowu Alex,Oliwier,Alan ma tyle dzieci, ze w przedszkolu beda wszyscy chlopcy o jedntch imionach
Mój to by najlepiej dał jakieś zagraniczne a ja jednak nie jestem zaJa bym wlasnie nie chciala dac zwyklego tyopowego : Mateusz,Michał,Piotrek. A znowu Alex,Oliwier,Alan ma tyle dzieci, ze w przedszkolu beda wszyscy chlopcy o jedntch imionach
27.06.17 Anastazja [*]
Onaszczesliwa2018
Fanka BB :)
Skąd ja to znam :/ już mamy tyle opcji że dziecko będzie miało imiona jak nazywają w Portugalii hahaha Maksymilian Aleksander Mikołaj Eryk Artur Patryk Kamil... Itd [emoji14] wczoraj całą drogę z Austrii myśleliśmy i nic
27.06.17 Anastazja [*]
Jak samopoczucie? Lepiej Ci troszkę?
SzczęśliwaCiężarna
A możesz nam wrzucić link na to forum? Chętnie poczytam i dam swoje zdjęcie do ocenyJeżeli 12t2d to 70 procent, w skończonym 13 jest 80-90 a w 14 to już prawie sto. Jest jeszcze jakaś szansa że się uniesie, na ten moment girl. Jestem z wątku o planowaniu płci przerobilysmy tam setki nubów, jeżeli bardzo cię temat drążyć mamy tam ekspertke hehe więc wrzuć i oceni a jeżeli luz to czekaj do polowkowych. A masz jakieś przeczucia?
G
gosc12
Gość
Jasne
Puszka (albo dwie) mleka kokosowego (ale takiego bez chemii...), wkładamy do lodówki i zapominamy na jakiś czas (ja trzymam na stałe )
Jak przychodzi do robienia kremu, to po otwarciu puszki przekładamy twardą cześć (mleko się rozwarstwi na takie twarde i wodę) do czystej, suchej, najlepiej metalowej miski, i ubijamy z cukrem trzcinowym czy innym slodziwem, i gotowe
(mikserem, lub trzepaczkową końcówką blendera)
Krem później trochę w lodówce zgęstnieje
Można też zrobić krem na bazie kaszy jaglanej (ugotować na mleku kokosowym, zblendować, dosłodzić, ewentualnie doprawić do smaku, dodać mleka kokosowego jak za gęste itd. ) - blendować jeszcze ciepłe potem zgęstnieje
A tu krem czekoladowy na bazie mleka kokosowego - pyszne, polecam bardzo
Link do: ŚWIĄTECZNE DESPACITO czyli ciasto orzechowo – czekoladowe
Aaale mi smaka narobilas a jak czytam mleko kokosowe, krem czekoladowy to juz bym zjadla cos takiego nie usne dzisiaj ..
reklama
Jola92
My z meżem ślub braliśmy też ze 4letnim stażem i też w październiku tylko w październiku 2015Ja też się z tym nie zgadzam w październiku brałam ślub czyli w wieku 23 lat a z mężem byliśmy już ponad 4 lata razem
Podziel się: