reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Żeby iść na L4 trzeba wrócić z macierzyńskiego do pracy na przynajmniej 1 dzień :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie trzeba. Moja pracownica jeszcze będąc na macierzyńskim przyniosla zaświadczenie od gina ze jest w ciąży i od razu L4.

[emoji173]Styczniówka 2013[emoji173]Lipcóweczka 2018[emoji173]

Jestes z Wroclawia czy okolic?

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z Opola, to tez nie tak daleko Wro [emoji6]
Tak o pracy rozmawiacie, ja się zastanawiam kiedy powiedzieć szefowej... dość „specyficzna” kobieta, ale prace mam taka ze do dnia porodu w sumie mogę ja wykonywać bo w biurze na tyłku siedzę. Obawiam się ze może mi robić pod górkę, na szczęście chroniona umowa na stałe jestem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z Opola, to tez nie tak daleko Wro [emoji6]
Tak o pracy rozmawiacie, ja się zastanawiam kiedy powiedzieć szefowej... dość „specyficzna” kobieta, ale prace mam taka ze do dnia porodu w sumie mogę ja wykonywać bo w biurze na tyłku siedzę. Obawiam się ze może mi robić pod górkę, na szczęście chroniona umowa na stałe jestem.

O tak jakby sasiadka [emoji6]

Co do pracy to tak jak miwisz, jestes chroniona i nic Ci nie moze zrobic. A jak by atmosfera sie bardzo popsula to zawsze mozesz pojsc na l4.
Ja to szefowa powiadomie tak, ze zadzwonie z l4 i tyle.

O tak jakby sasiadka [emoji6]

Co do pracy to tak jak miwisz, jestes chroniona i nic Ci nie moze zrobic. A jak by atmosfera sie bardzo popsula to zawsze mozesz pojsc na l4.
Ja to szefowa powiadomie tak, ze zadzwonie z l4 i tyle.

L4 w ostateczności, w domu zwariuje. Z młodym polowe ciąży przeleżałam w domu bo od 20tc macica się stawiała i brałam duphason i nospe, i jak od czasu do czasu wychodziłam do ludzi to czułam się jakby mnie z lasu wypuścili [emoji23][emoji1]

L4 w ostateczności, w domu zwariuje. Z młodym polowe ciąży przeleżałam w domu bo od 20tc macica się stawiała i brałam duphason i nospe, i jak od czasu do czasu wychodziłam do ludzi to czułam się jakby mnie z lasu wypuścili [emoji23][emoji1]

A to ja tez wiekszosc ciazy przelezalam w domu, wiec wiem co mowisz. Wtjscie z domu to byla atrakcja. Tez bym wilala popracowac choc do polowy, ale praca mu na to nie pozwala

A to ja tez wiekszosc ciazy przelezalam w domu, wiec wiem co mowisz. Wtjscie z domu to byla atrakcja. Tez bym wilala popracowac choc do polowy, ale praca mu na to nie pozwala

Też bym chciala jeszcze trochę z wiarą pobyć, bo ludzi mam w pracy naprawdę wspaniałych, ale że to praca fizyczna to nie ma zmiłuj się. Musiałam pójść na L4 juz w dniu w którym test pozytywny wyszedł. Nie chciałam ryzykować.
A co do poprzedniej ciąży, to dostałam nospe tylko od 20 tygodnia, ale żadnego zakazu ychodzenia z domu. A że do porodu mieszkałam u rodziców (Opolskie)to do Poznania na zaoczne studia co dwa tygodnie przyjeżdżałam. I tak do ostatniego zjazdu w maju, jak poszlam w drugiej polowie maja do ginki to kazala mi odstawic nospe bo córa byla w zasadzie donoszona a i tak urodzilam dzień przed terminem. Zakaz przytulanek dostalam na 6 tygodni przed terminem porodu dopiero.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Te tak myślę że będzie cc z racji również tego że ataku co prawda nie miałam od lutego br. Ale również wada wzroku :/

Napisane na STF-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry