reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej ooo :) j ja już po wizycie oczywiście weszłam z godzinnym poślizgiem ale u mojego lekarza to standard także byłam przyszykowana
Wszystko narazie dobrze szyjka zamknięta, pobrał mi cytologia zlecił badania
Następna wizyta 12. 02 a za dwa tyg mam podjechać do szpitala na dyżur żeby zbadal szyjke bo narazie ma 3 cm ale muszę ją kontrolować
Boli mnie brzuch wzięłam magnez za mocno chyba badał :/ wszyscy byli przyszykowani że poznam płeć ale ja nawet nie zapytałam bo wziął się za badanie tej szyjki i tak się bałam że szok na szczęście jest narazie Oki aaaa j dziś dzidziusia tylko główkę widziałam jak badał szyjke czy nie rozwiera od środka to naprawdę już duża była :) mówił że straszny wiercioch z tej mojej dzidzi bo nie mógł tętna zbadać tak fikal

Czyli dziewczynki jestem uspokojenie a na tydzień heheh
Super ze wszystko ok,trzymajcie tak dalej. A co do plci dowiecie sie zapewne na polowkowym.

Wlasnie dziewczyny w jakim tygodniu miedzy 18-22najlepiej zrobic usg 3d. Chce sie zapisac prywatnie a nie mam.pojecia w ktorym najlepiej dzidziola widac.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak nie wolno bylo niczego to teraz z tego co widze mozna juz wszystko haha :D
Trendy się zmieniają. Kiedyś lekarze zalecali wino w ciąży teraz każda kropla alko jest zabroniona ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Myślę, że trzeba w dużej mierze kierować się swoją intuicją. Są kobiety, które nadal w wiele mitów wierzą. Ja nie lubię radykalyzmu w żadnej dziedzinie życia. Jak ja słyszę, że nie mogę nosić łańcuszka lub paska, Bo dziecko w pepowne się owinie to krew mnie zalewa. Strasznie nie lubię głupich zabobonow.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Popieram cie w 100 procentach,jakby te wszystkie zabobony i inne widzi mi sie byly prawdziwe to kiebiety w ciazy musialyby tylko lezec przez caky okres ciazy.

Ja unikalam tego prawego boku, ale dzieki wam spie od dwoch dni jak mi wygodnie ;) na brzuchu juz bym nie mogla, a na plecach czemu nie mozna ?
Nie mam pojecia. Ale bardzien chyba chodzi tu o ost trymestr kiedy coaza jeat juz duza i uciska na tetnice. Ale to tylko moje domysly. Nigdy nie lubilam spac na plecach wiec nie zaglebialam.sie w ten temat.

Hej ooo :) j ja już po wizycie oczywiście weszłam z godzinnym poślizgiem ale u mojego lekarza to standard także byłam przyszykowana
Wszystko narazie dobrze szyjka zamknięta, pobrał mi cytologia zlecił badania
Następna wizyta 12. 02 a za dwa tyg mam podjechać do szpitala na dyżur żeby zbadal szyjke bo narazie ma 3 cm ale muszę ją kontrolować
Boli mnie brzuch wzięłam magnez za mocno chyba badał :/ wszyscy byli przyszykowani że poznam płeć ale ja nawet nie zapytałam bo wziął się za badanie tej szyjki i tak się bałam że szok na szczęście jest narazie Oki aaaa j dziś dzidziusia tylko główkę widziałam jak badał szyjke czy nie rozwiera od środka to naprawdę już duża była :) mówił że straszny wiercioch z tej mojej dzidzi bo nie mógł tętna zbadać tak fikal

Czyli dziewczynki jestem uspokojenie a na tydzień heheh

Swietnie !! mam nadzieje ze jutro tez bede miala takie dobre wiadomosci :) masz zdjecie ?:)

Myślę, że trzeba w dużej mierze kierować się swoją intuicją. Są kobiety, które nadal w wiele mitów wierzą. Ja nie lubię radykalyzmu w żadnej dziedzinie życia. Jak ja słyszę, że nie mogę nosić łańcuszka lub paska, Bo dziecko w pepowne się owinie to krew mnie zalewa. Strasznie nie lubię głupich zabobonow.

Weź mi nawet nie mów. Ja słyszałam, ze nie mogę zakladac nogi na nogę bo się dziecko z krzywymi nogami urodzi. Że też ludzie w takie rzeczy wierzą...

reklama
Mi już byłlo ciężko ze snem 3 tygodnie temu. Teraz mam dużego rogala ciążowego i bardzo sobie chwalę :) Tylko wiadomo ciężej się z łóżka wychodzi :D
Też mam rogala, ale jeszcze nie korzystam. W pierwszej ciąży pod koniec ratował mi zycie[emoji16] Ja praktycznie nie mam jeszcze brzucha.

Do góry