reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej ooo :) j ja już po wizycie oczywiście weszłam z godzinnym poślizgiem ale u mojego lekarza to standard także byłam przyszykowana
Wszystko narazie dobrze szyjka zamknięta, pobrał mi cytologia zlecił badania
Następna wizyta 12. 02 a za dwa tyg mam podjechać do szpitala na dyżur żeby zbadal szyjke bo narazie ma 3 cm ale muszę ją kontrolować
Boli mnie brzuch wzięłam magnez za mocno chyba badał :/ wszyscy byli przyszykowani że poznam płeć ale ja nawet nie zapytałam bo wziął się za badanie tej szyjki i tak się bałam że szok na szczęście jest narazie Oki aaaa j dziś dzidziusia tylko główkę widziałam jak badał szyjke czy nie rozwiera od środka to naprawdę już duża była :) mówił że straszny wiercioch z tej mojej dzidzi bo nie mógł tętna zbadać tak fikal

Czyli dziewczynki jestem uspokojenie a na tydzień heheh

reklama
Pewnie nic powaznego, nie martw sie. Jutro usg, to sie troche odstresujesz ale dziwnie ze wizyta dzisiaj, usg jutro. A nie wszystko za jednym zamachem ..
Normalnie nie ma tutaj wizyt u ginekologa (UK), ja mam z powodow podwyzszonego ryzyka zdrowotnego ogolnie, co moze sie odbic na ciazy tez (odpukac). Mam wrodzone wady niektorych narzadow wewnetrznych, ktore nie sa bardzo uciazliwe, ale powoduja troche problemow jak infekcje, ktore moga sie zdarzac czesciej w ciazy. Plus ze strony mojego meza jest tez troche podwyzszonego ryzyka.

O tym, że na plecach nie można to też już z tego co mi wiadomo obalony mit [emoji39]
Mi polozna mowila, ze na poczatku nie ma problemu, ale pozniej moze byc niewygodnie, tj. mdlosci i takie sprawy, jak sie lezy dlugo na plecach.

Mi pod koniec ciężko było znaleźć pozycję do spania. Pod koniec to tak na polsiedzaco spałam. A poza tym zawsze spałam lub leżałem tak, żeby było mi wygodnie. Bardzo długo też spałam na brzuchu. Myślę, że gdyby było coś nie tak to nie dałabym rady spać w takich pozycjach.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi już byłlo ciężko ze snem 3 tygodnie temu. Teraz mam dużego rogala ciążowego i bardzo sobie chwalę :) Tylko wiadomo ciężej się z łóżka wychodzi :D

Hej ooo :) j ja już po wizycie oczywiście weszłam z godzinnym poślizgiem ale u mojego lekarza to standard także byłam przyszykowana
Następna wizyta 12. 02 a za dwa tyg mam podjechać do szpitala na dyżur żeby zbadal szyjke bo narazie ma 3 cm ale muszę ją kontrolować
Boli mnie brzuch wzięłam magnez za mocno chyba badał :/ wszyscy byli przyszykowani że poznam płeć ale ja nawet nie zapytałam bo wziął się za badanie tej szyjki i tak się bałam że szok na szczęście jest narazie Oki aaaa j dziś dzidziusia tylko główkę widziałam jak badał szyjke czy nie rozwiera od środka to naprawdę już duża była :) mówił że straszny wiercioch z tej mojej dzidzi bo nie mógł tętna zbadać tak fikal

Super, że wszystko dobrze

No to super, ze wszystko ok, zaraz przestanie bolec, wazne, ze wszystko ok z dzieckiem :)

Jak nie wolno bylo niczego to teraz z tego co widze mozna juz wszystko haha :D
Myślę, że trzeba w dużej mierze kierować się swoją intuicją. Są kobiety, które nadal w wiele mitów wierzą. Ja nie lubię radykalyzmu w żadnej dziedzinie życia. Jak ja słyszę, że nie mogę nosić łańcuszka lub paska, Bo dziecko w pepowne się owinie to krew mnie zalewa. Strasznie nie lubię głupich zabobonow.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

@Agatka29 najważniejsze że jest ok [emoji4] płeć jeszcze poznasz [emoji4] gratuluję udanej wizyty [emoji4]

Mi do gardła doszły dzisiaj zatoki, głowa mi pęka. Przepłaukałam Irigasinem i zaraz znów będę robić inhalację ale coś czuję że ciężka noc przede mną. W środę zapisałam się do rodzinnej niech mnie osłucha i zobaczy czy nic groźniejszego tam się nie zaczyna...

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Do góry