reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Różnie to jest, ja na szczęście mam praktycznie bezproblemowe ciąże po za mdłościami i wymiotami i dzięki temu mogę spokojnie zajmować się dzieciaczkami, a mam dwóch maluszków w domu. Nie czuję się jakoś bardziej zmęczona niż w pierwszej ciąży, po prostu wtedy dużo czasu marnowalam.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba masz rację z marnowaniem czasu w pierwszej ciąży. Ja co prawda na zwolnienie poszłam 2 tyg przed porodem, ale wtedy całkowicie inaczej żyłam. Teraz jestem chyba bardziej zorganizowana.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój syn ma 13 miesięcy. Jest bardzo aktywny, ciekawski. Większość czasu spędzam z nim sama. Jest jeszcze malutki i sama jestem w szoku jak sobie z nim daje radę. Tego bałam się zachodząc w ciążę. Choć zawsze chciałam mieć dzieci z mala różnica wieku.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Urodzisz, rok czasu i bedziesz miala spokoj. dzieciaczki beda sie razem bawily, dogadaja sie :)

Różnie to jest, ja na szczęście mam praktycznie bezproblemowe ciąże po za mdłościami i wymiotami i dzięki temu mogę spokojnie zajmować się dzieciaczkami, a mam dwóch maluszków w domu. Nie czuję się jakoś bardziej zmęczona niż w pierwszej ciąży, po prostu wtedy dużo czasu marnowalam.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Juz masz doswiadczenie, przyzwyczailas sie w poprzednich ciazach do tego stanu wiec jest Ci lzej :)

Moim zdaniem strata pieniędzy. Posłuży Ci max 2 miesiące bo potem już będziesz czuła ruchy. Nie znajdziesz tętna to będziesz jechać zaraz do szpitala, a prawda taka że to tętno nie jest tak łatwo znaleźć. Moja przyjaciólka miała, potem sie okazało ze cały czas słyszała swoje tętno a nie dziecka. Raz nie mogła znaleźć pojechała na ip. Pokazała lekarzowi jak zawsze go szukała to ją uświadomił że to nie było serce dziecka tylko jej :D Bartek ma już 3 lata, ale bicia serduszka jak sie okazuje mama słuchała tylko na usg :)

No wlasnie slyszalam tez takie opinie, ale moze gdyby lekarz pokazal mi jak szukac serduszka, to by mi bylo latwiej.. Sama nie wiem. Slyszec i martwic sie co 4tygodnie ..

reklama
No wlasnie slyszalam tez takie opinie, ale moze gdyby lekarz pokazal mi jak szukac serduszka, to by mi bylo latwiej.. Sama nie wiem. Slyszec i martwic sie co 4tygodnie ..
Lekarz może i Ci Pokaże ale co z tego jak dziecię się za 5 min obróci, przekręci itp i znowu nie bedziesz mogła znaleźć. Moim zdaniem więcej stresu Ci to zafunduje

Do góry