reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Sam pomysł wiem że dobry. Ale muszę porządnie wybadac bo za zajęcia itp. ciężarne by płaciły. Pomyśl w sumie całościowy już jest. A w moim mieście tylko jedna szkoła rodzenia jest i tylko z NFZ. Trzeba się sporo wcześniej zapisać i wyboru zajęć wielkiego nie ma.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę , że znalazło by się sporo kobiet które byłyby zainteresowane :)

reklama
Sam pomysł wiem że dobry. Ale muszę porządnie wybadac bo za zajęcia itp. ciężarne by płaciły. Pomyśl w sumie całościowy już jest. A w moim mieście tylko jedna szkoła rodzenia jest i tylko z NFZ. Trzeba się sporo wcześniej zapisać i wyboru zajęć wielkiego nie ma.

Ja zastanawiam się nad doulą. Ale rozważam poród prywatny. Będzie mnie kosztował 6tys, doula 1,5tys więc jeszcze nad tym pomyslę. Jestem umówiona w tym tyg w szpitalach prywatnych żeby obejrzeć oddzialy i pogadać na temat tych porodów prywatnych. W 2 chyba jest doula doliczona w koszta. Będę jeszcze myśleć :)

W usg nic nie wyszlo, ale bedzie miala jeszcze raz w szpitalu. Ja mysle, ze to sa czynnosciowe bole, ale zeby to stwierdzic trzeba wykluczyc inne przyczyny. Poza tym moze miec tez wtorna nietolerancje laktozy, bo byla rok na diecie eliminacyjnej, a tetaz juz je normalnie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
A to też możliwe. No mojej na usg to od razu właśnie osad wyszedł na jednej nerce. Ale ona wtedy strasznie mało piła i ciężko było ją zmusić do tego picia

Mi akurat doła nie jest potrzebna gdyż sama jestem po kursach[emoji16][emoji16]pytałam z czystej ciekawości bo w sumie to u nas w PL nie jest takie rozpowszechnione a i doul jest jeszcze mało.

Ja nawet nie wiem co / kto to :D

Edit - już doczytałam

p19u3e3kqfr8xqfi.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

W usg nic nie wyszlo, ale bedzie miala jeszcze raz w szpitalu. Ja mysle, ze to sa czynnosciowe bole, ale zeby to stwierdzic trzeba wykluczyc inne przyczyny. Poza tym moze miec tez wtorna nietolerancje laktozy, bo byla rok na diecie eliminacyjnej, a tetaz juz je normalnie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Moja miała to samo. Okazało się że to bóle psychosomatyczne na tle nerwowym. Pani w przedszkolu im się wtedy zmieniła i była prawdziwa masakra. Dzieci kleczaly za kare, były krzyki wyzwiska itp. Zastrzeżone dzieci nic nie chciały mówić. W końcu wszystko wyszło na jaw. W maju zabrałam córkę z przedszkola. I nagle spokoj. Zero boli. Teraz jest w pierwszej klasie, lubi swoją Panią i z brzuchem nie ma problemu. A potrafiła nawet wymioty wymusić żeby nie iść do przedszkola

Moja miała to samo. Okazało się że to bóle psychosomatyczne na tle nerwowym. Pani w przedszkolu im się wtedy zmieniła i była prawdziwa masakra. Dzieci kleczaly za kare, były krzyki wyzwiska itp. Zastrzeżone dzieci nic nie chciały mówić. W końcu wszystko wyszło na jaw. W maju zabrałam córkę z przedszkola. I nagle spokoj. Zero boli. Teraz jest w pierwszej klasie, lubi swoją Panią i z brzuchem nie ma problemu. A potrafiła nawet wymioty wymusić żeby nie iść do przedszkola

Ja wlasnie tez tak podejrzewam. Mysle, ze glownie ja boli w sytuacjach stresowych i jak jest zmeczona.
U nas w sumie nie bylo az takiej drastycznej sytuacji jak u Ciebie, ale byly duze zmiany. Cala grupa w przedszkolu siw zmienila, odeszly ulubione dzieci i panie, a problemy sie zaczely w wakacje.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny tak się zastanawiam kiedy w pierwszej ciąży czuć juz ruchy dziecka ? I jak wogole będę wiedziała że to właśnie to ?? 15 tc [emoji4][emoji4]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

Dziewczyny tak się zastanawiam kiedy w pierwszej ciąży czuć juz ruchy dziecka ? I jak wogole będę wiedziała że to właśnie to ?? 15 tc [emoji4][emoji4]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png
Ja w pierwszej czułam późno po 20 tygodniu i były to bardzo delikatne puknięcia. W drugiej po 13 tyg i szybko były to mocne kopniaki. U mnie związane to było z położeniem łożyska w pierwszej ciąży miałam centralnie na brzuchu i amortyzowało kopniaki.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w pierwszej czułam późno po 20 tygodniu i były to bardzo delikatne puknięcia. W drugiej po 13 tyg i szybko były to mocne kopniaki. U mnie związane to było z położeniem łożyska w pierwszej ciąży miałam centralnie na brzuchu i amortyzowało kopniaki.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też w 1 ciąży na przedniej ścianie i 18tc. Teraz na tylniej, ale tluszczyku więcej więc zobaczymy jak to bedzie.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Do góry