reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
A żadna z Was nie bierze pod uwagę obecności douli przy porodzie?

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie chce. Gdybym rodzila w Polsce na pewno bym rodzila z doula, ale wydaje mi sie, ze w UK nie ma potrzeby, bo polozne, ktore tutaj poznalam swietnie spelniaja role doradcy, a porody nie sa tak zmechanizowane i zmedykalizowane (jesli wiesz, o co mi chodzi). Mam kilka douli w rodzinie, maz tez, wiec z pytaniami (bo przy pierwszym dziecku pewnie bedzie sporo), zawsze mozemy sie zwrocic do nich. Ale jesli ktoras z was chcialaby i potrzebuje polecenia, to moge wypytac znajome i rodzine - na pewno znam sporo z Krakowa i Wroclawia!

Mi akurat doła nie jest potrzebna gdyż sama jestem po kursach[emoji16][emoji16]pytałam z czystej ciekawości bo w sumie to u nas w PL nie jest takie rozpowszechnione a i doul jest jeszcze mało.

Mi akurat doła nie jest potrzebna gdyż sama jestem po kursach[emoji16][emoji16]pytałam z czystej ciekawości bo w sumie to u nas w PL nie jest takie rozpowszechnione a i doul jest jeszcze mało.

No nie jest, a szkoda, bo wydaje mi sie, ze w Polsce wiele kobiet zyskuje na obecnosci douli, na pewno przy pierwszym porodzie daje to duzo wiecej wiedzy o tym, co sie bedzie dzialo, niz szkola rodzenia np. te doule, ktore poznalam, byly swietne i wszystkie kobiety kozystajace z ich uslug byly zadowolone. Szczegolnie chwalily sobie te, ktore widzialy roznice - piewszy porod lub kilka bez douli, a drugi lub ktorys kolejny z. Dziewczyny, naprawde, poczytajcie o tym! Jedna kobieta z mojej rodziny miala wielkie niepokoje przed porodem, dwa bardzo traumatyczne, ale przy pomocy douli trzeci wspominala jako najwspanialsze wydarzenie w zyciu.

Ja będę rodziła z siostra :) mój facet będzie czekał przed sala porodowa [emoji4] może też zdecyduj się na kogoś z rodziny?

f2w39n7303c24ozn.png
[/QU

Myslalam o mamie :)

Z krwi wyszlo. Juz po pierwszej wizycie jak dostalam skierowanie na badania podstawowe w tym glukoze, to mialam podniesiony, pozniej lekarz kazal mi zrobic obciazenie glukoza i tez wyszlo ze mam na czczo za wysoki. Skierowanie do diabetologa i trzeba bylo isc :)

xrotgov3q3o4y33i.png

A no faktycznie, ze pierwsze badania sie robi z krwi ;) to cale szczescie, ze tak wczesnie zdiagnozowana. Mi wyniki wyszly idealne, dzieki Bogu :)

Niestety u nas w Polsce doula przy porodzie w większości szpitali to jeszcze rozpatrywane jest jako fanaberia. A szkoda. Spotkałam się z tym że kobiety nie mówią personelowi że to doula tylko np. siostra lub przyjaciółka. Marzy mi się żeby się utrzymać z doulowania ale na razie to niemożliwe w moim mieście. W ogóle ciągnie mnie żeby po macierzyńskim wrócić tylko na etat do pracy (A nie półtora a nawet dwa jak do tej pory) i otworzyć własną szkole rodzenia taka z prawdziwego zdarzenia. Takie centrum dla kobiet w ciąży i po porodzie. Z położonymi, doradcami laktacyjnymi, psychologami itp.

reklama
Do góry