reklama
Ja nie chce. Gdybym rodzila w Polsce na pewno bym rodzila z doula, ale wydaje mi sie, ze w UK nie ma potrzeby, bo polozne, ktore tutaj poznalam swietnie spelniaja role doradcy, a porody nie sa tak zmechanizowane i zmedykalizowane (jesli wiesz, o co mi chodzi). Mam kilka douli w rodzinie, maz tez, wiec z pytaniami (bo przy pierwszym dziecku pewnie bedzie sporo), zawsze mozemy sie zwrocic do nich. Ale jesli ktoras z was chcialaby i potrzebuje polecenia, to moge wypytac znajome i rodzine - na pewno znam sporo z Krakowa i Wroclawia!A żadna z Was nie bierze pod uwagę obecności douli przy porodzie?
Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi akurat doła nie jest potrzebna gdyż sama jestem po kursach[emoji16][emoji16]pytałam z czystej ciekawości bo w sumie to u nas w PL nie jest takie rozpowszechnione a i doul jest jeszcze mało.
No nie jest, a szkoda, bo wydaje mi sie, ze w Polsce wiele kobiet zyskuje na obecnosci douli, na pewno przy pierwszym porodzie daje to duzo wiecej wiedzy o tym, co sie bedzie dzialo, niz szkola rodzenia np. te doule, ktore poznalam, byly swietne i wszystkie kobiety kozystajace z ich uslug byly zadowolone. Szczegolnie chwalily sobie te, ktore widzialy roznice - piewszy porod lub kilka bez douli, a drugi lub ktorys kolejny z. Dziewczyny, naprawde, poczytajcie o tym! Jedna kobieta z mojej rodziny miala wielkie niepokoje przed porodem, dwa bardzo traumatyczne, ale przy pomocy douli trzeci wspominala jako najwspanialsze wydarzenie w zyciu.Mi akurat doła nie jest potrzebna gdyż sama jestem po kursach[emoji16][emoji16]pytałam z czystej ciekawości bo w sumie to u nas w PL nie jest takie rozpowszechnione a i doul jest jeszcze mało.
G
gosc12
Gość
Ja będę rodziła z siostra mój facet będzie czekał przed sala porodowa [emoji4] może też zdecyduj się na kogoś z rodziny?
[/QU
Myslalam o mamie
G
gosc12
Gość
Z krwi wyszlo. Juz po pierwszej wizycie jak dostalam skierowanie na badania podstawowe w tym glukoze, to mialam podniesiony, pozniej lekarz kazal mi zrobic obciazenie glukoza i tez wyszlo ze mam na czczo za wysoki. Skierowanie do diabetologa i trzeba bylo isc
A no faktycznie, ze pierwsze badania sie robi z krwi to cale szczescie, ze tak wczesnie zdiagnozowana. Mi wyniki wyszly idealne, dzieki Bogu
G
gosc12
Gość
Witajcie[emoji5] Dzis nawet niezle pospalam. Jem sniadanie i sie pakuje do tego szpitala.
Milefo dnia zycze!
Aniołek[*]8.08.2017
A co sie dzieje ? Cos nie tak z ciaza ?
Niestety u nas w Polsce doula przy porodzie w większości szpitali to jeszcze rozpatrywane jest jako fanaberia. A szkoda. Spotkałam się z tym że kobiety nie mówią personelowi że to doula tylko np. siostra lub przyjaciółka. Marzy mi się żeby się utrzymać z doulowania ale na razie to niemożliwe w moim mieście. W ogóle ciągnie mnie żeby po macierzyńskim wrócić tylko na etat do pracy (A nie półtora a nawet dwa jak do tej pory) i otworzyć własną szkole rodzenia taka z prawdziwego zdarzenia. Takie centrum dla kobiet w ciąży i po porodzie. Z położonymi, doradcami laktacyjnymi, psychologami itp.
G
gosc12
Gość
Mi akurat doła nie jest potrzebna gdyż sama jestem po kursach[emoji16][emoji16]pytałam z czystej ciekawości bo w sumie to u nas w PL nie jest takie rozpowszechnione a i doul jest jeszcze mało.
Co to ten doul?
reklama
Doula to pomóc porodowa. Taka dobra fachowa dusza przy porodzie. Pomoże, wyląduje dba o komfort ciężarnej itp. Doula nie może jednak przeprowadzać ani sugerować zabiegów medycznych.Co to ten doul?
Podziel się: