reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja jakoś na razie jeszcze tego nie czuję i ubranka niemowlęce mijam w sklepie obojętnie. Ale w 1 ciąży chyba dopiero koło 6 miesiąca mnie naszło na kupowanie :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Dwa razy rodziłam sn i pierwszy mimo, że był dłuższy wspominam dużo lepiej. Miałam swojego lekarza i tak jakoś pewnie i bezpiecznie się czułam. Jak się zaczeło to poinformowała mnie, że do 2 powinnam urodzić i to mi duzo dało, bo tak jakoś lepiej mi było jak wiedziałam ile to potrwa. Synek ur się o 2.11:) W szpitalu byłam wcześniej zanim zaczęła się akcja porodowa, żeby się nie stresować, że nie zdążę dojechać (miałam 50km do szpitala). A na drugi poród pojechałam w ostatniej chwili, nawet lekarza nie zdążyłam powiadomić. A pojechałam tylko dlatego, bo miałam przeczucie, że tego dnia urodzę;) na porodówkę trafiłam o 16 i dopiero po jakimś czasie pojawiły się pierwsze skurcze ale za to bardzo czeste i bolesne, a o 17.46 synek już był

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Piszesz lekarza? A to ginko czy gdzie mam zalatwic Swego lekarza? ;)) no mam mojego rodzinnego , ginko i polozna
Z info mojej porodowki Fajnie pisze ze pomoc poloznych lekarzy tylko dla mnie...

Szybkie porody ;))

Czemu tak daleko szpital? Mi ginko dala dwa do wyboru w miescie gdzie mieszkam

Dziekuje za slowa otuchy,masz racje . robie dla nich duzo a im nawet talerzy nie chce sie zmyc po obiedzie. Mam nadzieje ze zaczna mi pomagac,zgadzam sie z toba za chwile bedzie maluch i sie nie rozerwe. Ja jedna plus 4 dzieci i maz! Jego tez musze do pionu ustawic.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Oczywiscie nie jesteś sama z wszystkim.. wszyscy tam mieszkają nie daj się nasza Kruszynko :))

@Dorotea - super że wszystko ok :)

Co do wyników pappa, to będę musiała w końcu moje odebrać, pewnie w przyszły piątek ;)

A jeśli chodzi o nerwy - byłam bardziej nerwowa, teraz bywam raczej smutna, bo brakuje mi przestrzeni, lasu itd, czasem płaczę na filmach itd, ale piję herbatę z melisy, i chociaż nie jestem nerwowa i nie mam ochoty zamordować męża za zostawienie syfu w kuchni itd. ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Haha moj tez w domu wszystko ogarnie, ale akurat takiego juz dostalam [emoji3]
Co do ubierania corki to moglby w sklepach przebierac godzinami w dziewczecym dziale[emoji23] Jego corcia musi byc najpiekniejsza [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

To jest takie urocze, jak ojcowie są tak wkręceni w córki... Mój facet, włoch, boi się że jak będzie dziewczynka to znająć facetów (a szczególnie swoich rodaków :p ) zamknie ją w piwnicy do 30tki :D

Krwawienie dziąseł podczas szczotkowania w ciaży jest normalne. Cala śluzówka jest spuchnięta i wrażliwa. Ja też wypluwam pastę zkrwią ale niewielką ilością :) Gin mówi że normalne więc się nie martwię :)

O dzięki! "Zapomniałam że w ciąży może tak być i zastanawiałam się czemu krwawią :confused:

Już jestem, wszystko dobrze. Dzidziol 7.5 cm. Nie wiadomo skąd to plamienie

Dobrze, że jest dobrze! I wszystkim gratuluję pozytywnych wizyt! @Dorotea. fajnie że u Ciebie też wszystko OK!

Powiem Wam sekret ale NIKOMU nie mówcie bo ludzie pomyślą ze zwariowałam. Dziś o 3 wnocy gdy tak rozmyślałam o tym, że nie wiem nic o macierzyństwie zajadałam ogórka kiszonego i nie było by w tym nic dziwnego, ale ja go maczałam w nadtopionych lodach... Najgorsze jest to strasznie mi to smakowało i teraz też bym zjadła...

Hahahahahahah:-D:-D Lody zamiast wódki do ogóra :D

Kobitki a smarujecie biust i brzusio jakimiś masciami przeciw rozstepom??

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, ja kosmetykami MOMME.

Pytanie do dziewczyn, które są już mamami. Czy któraś zWas kupowała może rzeczy niemowlęce w h&m? Zastanawiam się czy są dobrej jakości. Weszłam na ich strone i mają extra te ciuchy! Takie zwykłe, nieprzesłodzone :)

Bawełna, szczególnie dla maluszków jest super, dużo rzeczy mają z metką organic więc naprawdę fajne.

Jestem taka szczęśliwa tyle nerwów miałam przy odbieraniu tego wyniku myślałam że zemdleje z tej okazji kupiłam pierwsze maluskie bodziaki :D

No i super!

@Marika92 śliczne zdjęcie! Mega fajny urlop :)

Ja mam zwykle 80/50 lekarz mówi, że super, że lepiej za niskie niż za wysokie. Na podniesienie ciśnienia najlepsza kawa albo mąż. Gdybym nie miała męża to chyba by mi stanęła krew w krwioobiegu [emoji14]

p19uqqmzxqi22hcj.png

Hahahahah leżę :-D:-D:-D Chciałam napisać w sumie to samo :laugh2:

Do góry