reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No mam, przy kolanie nie chodzilam pol roku ale to dluga historia.Ogolnie zawsze dobrze znosilam znieczulenie w kregoslup, po ostatnim troche mnie bolal ale nie mogla mi sie wkluc, wkluwala sie 3 razy. Wlasnie jestem ciekawa czy juz cos zobaczysz[emoji5] trzymam kciuki[emoji5]

Nieźle - chyba bym umarła :p ja przy pierwszym wkłuciu chciałam uciekać...

Wydaje mi się, że nic nie będzie bo to wychodzi 4 tydz 1 dzien w dniu wizyty :/

reklama
Mialas planowana cc w ktorym tyg?piekne krechy!Wizyte mamy w ten sam dzien. Ale.wiesci sie wtedy posypia.

Mungo z tego co wiem w warszawie niektóre szpitale maja taka mozliwosc ,a co so reszty nie mam pojecia.

A ja zamiast spac juz sie obudzilam ,wstaje codziennie 6.40. A dzis spałam na brzuchu i bol piersi mnie obudzil. Budze sie a D nie ma ..znowu wariat na ryby pojechal.
Ja bez planowania☺ pierwsza cc w 40 tygodniu mlodej spadalo tetno. Druga w 35 tc porod sie zaczal, a nie kazali rodzic naturalnie. O ktorej masz wizyte w czwartek? Moj nie na ryby ale lubi na dzialke o 6 rano skoczyc☺ a teraz czekam bo niedlugo przyjedzie☺

Ja bez planowania☺ pierwsza cc w 40 tygodniu mlodej spadalo tetno. Druga w 35 tc porod sie zaczal, a nie kazali rodzic naturalnie. O ktorej masz wizyte w czwartek? Moj nie na ryby ale lubi na dzialke o 6 rano skoczyc☺ a teraz czekam bo niedlugo przyjedzie☺
Mam na 9.10
U mnie znowu 33tyg zatrucie ciazowe i puchniecie ...10 kg wody w 3 dni. Prawa nerka na granicy pracy. Nadcisnienie i bialkomocz. Po cc tydzien w szpitalu. Wychodzilam z lekami na nadcisnienie. Po tyg
Wracam bo okazalo sie ze zakrzepica zyl glebokich od pepka do lewej stopy, 2 tyg w szpitalu.Wypisali mnie dzien przed corka. 2 ciaza od 32 szpital bo znpw nadcisnienie. Wypis po mc mam wrocic na planowane cc w 38tyg. A ja sie zjawiam w 37 z powodu skurczy i cisnienia. W 3 kontrola w szpitalu w 36 tyg w szpitalu podejzewaja hipotrofie plodu. Konsultacje itd. Lekko podwyższone cisnienie. Wysylaja do wawy
Tak mowia ze nie mialam sterydow na pluca i moga byc problemy..
.wykrakali. cc na poczatku 37 mlody nie oddycha dostal 5 punktow . Biora go na patologie noworotka. Bym 12 h na cepapie. Zmiany adapatacyje . Na drugi dzien wszystko ok dostaje mlodego .

Cholera boje sie ze bedzie podobnie.

Mam na 9.10
U mnie znowu 33tyg zatrucie ciazowe i puchniecie ...10 kg wody w 3 dni. Prawa nerka na granicy pracy. Nadcisnienie i bialkomocz. Po cc tydzien w szpitalu. Wychodzilam z lekami na nadcisnienie. Po tyg
Wracam bo okazalo sie ze zakrzepica zyl glebokich od pepka do lewej stopy, 2 tyg w szpitalu.Wypisali mnie dzien przed corka. 2 ciaza od 32 szpital bo znpw nadcisnienie. Wypis po mc mam wrocic na planowane cc w 38tyg. A ja sie zjawiam w 37 z powodu skurczy i cisnienia. W 3 kontrola w szpitalu w 36 tyg w szpitalu podejzewaja hipotrofie plodu. Konsultacje itd. Lekko podwyższone cisnienie. Wysylaja do wawy
Tak mowia ze nie mialam sterydow na pluca i moga byc problemy..
.wykrakali. cc na poczatku 37 mlody nie oddycha dostal 5 punktow . Biora go na patologie noworotka. Bym 12 h na cepapie. Zmiany adapatacyje . Na drugi dzien wszystko ok dostaje mlodego .

Cholera boje sie ze bedzie podobnie.
Ale przeszlas:( ale kazda ciaza jest inna, trzeba wierzyc, ze bedzie lepiej. Choc sama obawy tez mam

Ale przeszlas:( ale kazda ciaza jest inna, trzeba wierzyc, ze bedzie lepiej. Choc sama obawy tez mam
Mam jak cholera. 3 mc temu mialam.taka kolke nerkowa ze szok. W szpitalu 15 h pod kroplowka. Chcialabym normalnie zniesc ta ciazowe.Bez starchu ze moze bede musiala lezec na patologii itd. Zobacze co powie lekarz . Jak on to rokuje.

Nieźle - chyba bym umarła :p ja przy pierwszym wkłuciu chciałam uciekać...

Wydaje mi się, że nic nie będzie bo to wychodzi 4 tydz 1 dzien w dniu wizyty :/
Nie umarlabys... mnie nie bolalo. Ja 1 cc mialam znieczulenie od pasa w dol. 2 nastepne znieczulenie ogolne. W 4 tyg. U mnie w poprzedniej ciazy bylo widac ladny pecherzyk

No ja po pierwszej cesarce postanowiłam sobie spróbować drugie naturalnie, nawet mam gina który to popiera. A teraz jak już jestem w ciąży to muszę to jeszcze raz porządnie przemyśleć bo mam wątpliwości [emoji6]
Powiedz mi, jak po drugiej cc się czułaś? Lepiej czy gorzej niż po 1?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jestem 7 mscy Po cc i jest ok
To mit ze nie mozna

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie umarlabys... mnie nie bolalo. Ja 1 cc mialam znieczulenie od pasa w dol. 2 nastepne znieczulenie ogolne. W 4 tyg. U mnie w poprzedniej ciazy bylo widac ladny pecherzyk
Bo ogolnie samo wklucie nie boli, mnie bolal kregoslup po cc ale nie wiem czy przez to, ze nie mogla sie wkluc czy przez to, ze juz bylo tyle razy

Do góry