reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Witaj i rozgosc sie u nas [emoji5] Masz juz dzieciaczki?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
nie, moje pierwsze :)

reklama
No dokladnie mam taki bol jak opisujesz. Nie chce lykac paracetamolu, bo nigdy mi nie pomagal i boje sie, ze tylko niepotrzebnie wezme. Chyba wczesniej sie poloze. Mam nadzieje, ze do rana przejdzie.

A ruchy na pewno juz niedlugo poczujesz [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ale mi tez nigdy nie pomagal, ale juz bylam w takiej desperacji, ze po kilku godz bolu musialam. Nie namawiam w kazdym razie :) Na kazdego inaczej dziala. Moze jakis oklad sobie zrob. Do rana powinno przejsc :)

xrotgov3q3o4y33i.png

Leżę sobie rano w łóżku i nagle kichnelam. Ból aż mi łzy z oczu poszły. Jakby mnie ktoś nożem dzgnal [emoji85] przestraszylam się i wujek Google mi pomógł. Wpisałam bolesne kochanie w ciąży. I otrzymalam długa listę wyników. Dziękuję wujku Google [emoji16]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Mam to samo bol przy kivhaniu nawet nie wchodze w google by nie warjowac

Podginam nogi I lepiej;))

Hej :D Ja wczoraj byłam na prenatalnych w 12t5d, dzidzia ma ponad 6 cm. niby wszystko w normie.
CRL = 63 mm (12,4 tyg.)
BPD = 19 mm (13,0 tyg.)
FHR 148/min
NT - 1,3 (tu nic nie wpisał, ale raczej mm, bo powiedział, że w normie)
NB +
DV - prawidłowy przyrost (PI - 1,1)
Powiedział, że nie ma żądnych wskazań wg niego do robienia testu pappa... ale czy samo usg wystarczy?
A, u mnie płci nie określił, powiedział, że nie będzie zgadywał.

Zdjęcia z wczorajszego usg:
51cx7c.jpg

11rruvc.jpg

Hej :D Ja wczoraj byłam na prenatalnych w 12t5d, dzidzia ma ponad 6 cm. niby wszystko w normie.
CRL = 63 mm (12,4 tyg.)
BPD = 19 mm (13,0 tyg.)
FHR 148/min
NT - 1,3 (tu nic nie wpisał, ale raczej mm, bo powiedział, że w normie)
NB +
DV - prawidłowy przyrost (PI - 1,1)
Powiedział, że nie ma żądnych wskazań wg niego do robienia testu pappa... ale czy samo usg wystarczy?
A, u mnie płci nie określił, powiedział, że nie będzie zgadywał.

Zdjęcia z wczorajszego usg:
51cx7c.jpg

11rruvc.jpg

Super dzidziuś:) dobrze ,że wszystko jest Oki to najważniejsze:)

Dziewczyny dzis to byl hardcore z nadrobieniem Was[emoji33] Dopiero pierwszy raz od rana udalo mi sie dobrnac do konca[emoji23] Tak to co musialam przerwe zrobic i nie nadgonilam to po powrocie juz kilka kolejnych stron. Masakra!

Wczoraj pisalam, ze wydaje mi sie, ze od kilku dni chyba czuje dzidzie. Dzis wiem juz na pewno, ze to TO[emoji7] Kilka razy mnie dzis posmyralo i raz puknelo. Takich odczuc na 100% nie daja jelita [emoji3]

Niestety glowa mnie boli caly dzien, tak, ze az muli, nie daje juz rady[emoji20] Poza tym znowu mam jakiegos dola.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Pewnie z tymi euforiami i dolkami to będziemy miały już tak do porodu :) hormony nami rządzą :) A ból głowy plus dołek to nic innego tylko najlepiej przespać zrób sobie okładzik na czoło wyłącz światło i postaraj się wyciszyć może pomoże. Spokojnej nocki oby ten bol i dolek do jutra zniknely :)

Ja musiałam jechac do innej miejscowości gdzie robią tylko prenatalne dostałam skierowanie od swojego giną ponieważ to trzeba mieć jakieś uprawnienia do robienia prenatalnych ja miałam badanie gratis ponieważ miałam pozamaciczna ciąże i to się kwalifikuje na refundację normalnie u nas kosztuje 250,00zl

16udyx8di9hvrs5t.png
W Żorach robiłaś te prenatalne czy gdzieś indziej?

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Dziewczyny od wczoraj strasznie ciężko jest mi złapać oddech. .. nie wiem co mam z tym zrobić jest to strasznie uciążliwe bo mecze się przy tym:( czy któraś z was też tak kiedyś miała ?

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

Ja często mam teraz zadyszki, nawet jak robię coś w domu. Jak wchodzę po schodach też.. ale to wszystko w ciąży w granicach normy....

No ja się zawsze zarzekłam, że nieeee nie chce takiego starego chopa :-D Przed samym związkiem się broniłam jak głupia bo myślałam, że problemem będą dla mnie jego dzieci a teraz żyć bez niego nie umiem i uważam, że jest miłością mojego życia [emoji173]

Mój też starszy- chyba wygrywam bo 12 lat :rolleyes2: I na początku też się broniłam bardzo, w ogóle nei brałam go "pod uwagę"- włoch + starszy, wydawało mi się to skazane na porażkę :D

Zadzwoniła do mnie przychodnia w której przyjmuje moja gin. Powiedzieli że jeśli mam jak to zapraszają mnie na 18:30 bo jedna Pani nie potwierdziła wizyty a ja się pewnie stresuje i będe wolała wejść 2h wczesniej :) Także proszę o trzymanie kciuków :*

O jak miło! Rekompensata tej nieszczęsnej wizyty. I super że wszystko ok!

@Peugeotka36, śliczne ciuszki! Ja z młodym miałam taki system, że kupowałam sporo rzeczy na wyprzedażach na następny rok i potem naprawde było jak znalazł, tym bardziej że młody rósł idealnie z rozmiarówką ZARY np. :)

Leżę sobie rano w łóżku i nagle kichnelam. Ból aż mi łzy z oczu poszły. Jakby mnie ktoś nożem dzgnal [emoji85] przestraszylam się i wujek Google mi pomógł. Wpisałam bolesne kochanie w ciąży. I otrzymalam długa listę wyników. Dziękuję wujku Google [emoji16]
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

bolesne kochanie? :D wyobrażam sobie co wyskoczyło :-D Dzisiaj coś źle widzę, najpierw @Onaszczesliwa2018 i jej wychdozące oczy teraz to :-D

No jak mój synuś urodzi z takim buszem lokow na głowie jak ja mam to bedzie ciekawie :D

U synka w szkole jest chłopczyk z taką burzą loków, nie dość że bardzo ładne dziecko t jeszcze te loki mega mu dodają uroku!

Jestem tak nieżywa, że chyba pójdę spać z młodym... Masakra. A, dziewczyny, pisałam już- te mega migreny mogą być od tragicznego powietrza....

Do góry