reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A ja się wkurzam bo powinnam zacząć cokolwiek pakować na wyjazd a kompletnie mi się nie chce.. Mam lenia totalnego.. Po stresie przed wizytą chyba teraz wychodzą emocje i schodzi nerwówka.. I głowa mnie boli.. Chyba górskie powietrze dobrze mi zrobi.. Ale kto się za mnie spakuje ja się pytam

p19u3e3kpm6yp9kv.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Hej :D Ja wczoraj byłam na prenatalnych w 12t5d, dzidzia ma ponad 6 cm. niby wszystko w normie.
CRL = 63 mm (12,4 tyg.)
BPD = 19 mm (13,0 tyg.)
FHR 148/min
NT - 1,3 (tu nic nie wpisał, ale raczej mm, bo powiedział, że w normie)
NB +
DV - prawidłowy przyrost (PI - 1,1)
Powiedział, że nie ma żądnych wskazań wg niego do robienia testu pappa... ale czy samo usg wystarczy?
A, u mnie płci nie określił, powiedział, że nie będzie zgadywał.

Zdjęcia z wczorajszego usg:
51cx7c.jpg

11rruvc.jpg
Jesli nie zlecil dodatkowych badań tzn ze dzidzia zdrowa nie masz sie czym martwic. Usg w zupelnosci wystarczy. Znam dziewczyny ktore w ogole nie były na prenatalnych a dzieci sie zdrowe rodzily. Także ciesz sie zdrową dzidzia i się nie martw[emoji1]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej :D Ja wczoraj byłam na prenatalnych w 12t5d, dzidzia ma ponad 6 cm. niby wszystko w normie.
CRL = 63 mm (12,4 tyg.)
BPD = 19 mm (13,0 tyg.)
FHR 148/min
NB +
Powiedział, że nie ma żądnych wskazań wg niego do robienia testu pappa... ale czy samo usg wystarczy?

51cx7c.jpg

11rruvc.jpg
Super, ze dzidzia zdrowa [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Pewnie z tymi euforiami i dolkami to będziemy miały już tak do porodu :) hormony nami rządzą :) A ból głowy plus dołek to nic innego tylko najlepiej przespać zrób sobie okładzik na czoło wyłącz światło i postaraj się wyciszyć może pomoże. Spokojnej nocki oby ten bol i dolek do jutra zniknely :)
Dzieki! Chyba niedlugo pojde spac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A ja się wkurzam bo powinnam zacząć cokolwiek pakować na wyjazd a kompletnie mi się nie chce.. Mam lenia totalnego.. Po stresie przed wizytą chyba teraz wychodzą emocje i schodzi nerwówka.. I głowa mnie boli.. Chyba górskie powietrze dobrze mi zrobi.. Ale kto się za mnie spakuje ja się pytam

p19u3e3kpm6yp9kv.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
A kiedy jedziesz?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

CRL = 63 mm (12,4 tyg.)
BPD = 19 mm (13,0 tyg.)
FHR 148/min
NB +

51cx7c.jpg

11rruvc.jpg

Sliczny bobo;))

Poczytaj na mama ginko czy test pappa robic czy nie to 300 zl lub sluchaj lekarza kocgana jesli mowi ze nie robic... u mnie byly nifty i tez ok bo umieralam by znac wynik

To indywidualna decyzja

reklama
Ja często mam teraz zadyszki, nawet jak robię coś w domu. Jak wchodzę po schodach też.. ale to wszystko w ciąży w granicach normy....

Mój też starszy- chyba wygrywam bo 12 lat :rolleyes2: I na początku też się broniłam bardzo, w ogóle nei brałam go "pod uwagę"- włoch + starszy, wydawało mi się to skazane na porażkę :D

O jak miło! Rekompensata tej nieszczęsnej wizyty. I super że wszystko ok!

@Peugeotka36, śliczne ciuszki! Ja z młodym miałam taki system, że kupowałam sporo rzeczy na wyprzedażach na następny rok i potem naprawde było jak znalazł, tym bardziej że młody rósł idealnie z rozmiarówką ZARY np. :)

bolesne kochanie? :D wyobrażam sobie co wyskoczyło :-D Dzisiaj coś źle widzę, najpierw @Onaszczesliwa2018 i jej wychdozące oczy teraz to :-D

U synka w szkole jest chłopczyk z taką burzą loków, nie dość że bardzo ładne dziecko t jeszcze te loki mega mu dodają uroku!

Jestem tak nieżywa, że chyba pójdę spać z młodym... Masakra. A, dziewczyny, pisałam już- te mega migreny mogą być od tragicznego powietrza....

Dokl kupilam z przecen ciuszki;))

Do góry