reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Wspolczuje,a moze poloz sie i zrob sobie zimny oklad na czolo. Przewietrz porzadnie pokoj i wypij szklanke wody.Mam nadzieje ze szybko cie minie.....a niestety wymioty jeszcze bardziej nasilaja bol glowy,bynajmniej u mnie.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Umnie to samo. Jak wymiotuję to czuje jakby cos mnie uderzało od żrodka głowy w czoło

Jestem po wizycie dziewczyny iiii będzie synuś nawet na USG pokazał co nieco aż lekarka się śmiała że aż tak się rozlozyl :) wracam do domu a tak mnie mdli mamnadzieje że niezwymiotuje w aucie już się rozpielam i uchyliłam okno czyżby nawrót mdłości i wymiotow :szok:
Super ! :D Gratuluję synka [emoji173] Też już bym chciała żeby był 18 stycznia, żeby potwierdzić czy dalej jest chłopiec czy może dziewczynka :)

A sa takie koty co nie niszczą mieszkania?? Nie slyszalam o takich

Nie ma :(
Nawet jak tak piszą czy mówią, to jakieś drobne zniszczenia mogą być.
Najmniej niszczą dorosłe koty, zwłaszcza w parze (w sensie dwa, oczywiście wykastrowane/wysterylizowane), mające przycinane pazurki, itd. Ale kot zawsze będzie kotem, i choć bardzo kocham swoje burasiątka, to parę rzeczy mają "na koncie"

0d1yrjjgtd95fou3.png

Jestem po wizycie dziewczyny iiii będzie synuś nawet na USG pokazał co nieco aż lekarka się śmiała że aż tak się rozlozyl :) wracam do domu a tak mnie mdli mamnadzieje że niezwymiotuje w aucie już się rozpielam i uchyliłam okno czyżby nawrót mdłości i wymiotow :szok:
Gratuluje ,super wiesci. Kolejny chlopak.

Super! No i gratuluję synka :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Syna mam juz tak chorego, że do piątku chyba nie przyjdzie mu :/ i teraz pasowało by mi odwołać mogą wizytę u lekarza, ale we czwartek mi się kończy wychowawczy i muszę zwolnienie wziąć.. i zas dylemat co robic :/ ile wstecz lekarz może wypisać zwolnienie?
3 dni. Nie masz z kim go zostawic?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Ja już po wizycie u położnej. W skrócie:
Nie założyła mi jeszcze książeczki ciąży, podstawowe badania krwi zrobiłam. Kolejna wizyta u niej w 25 tc :-/ czyli za 13 tygodni!
W między czasie mam prenatalne za tydzień i potem połówkowe w okolicach 18-20 tc. Dostałam też skierowanie go grupy położnych zajmujących się kobietami po traumatycznych porodach. Będę chodziła na spotkania i zdecydujemy razem po kilku tygodniach czy próbuję znowu SN czy będzie CC.
Dostałam też skierowanie do szpitala na badania w kierunku zakrzepicy, od wyniku zależy, czy będę na zastrzykach w brzuch z heparyną do porodu i potem po porodzie jeszcze ok. 6-12 tyg (jeśli będzie CC).
Najfajniejsze było pobieranie wymazu do badań. Dostałam instrukcję, patyczek, fiolkę i musiałam sama pobrać wymaz z pochwy w toalecie. Dla mnie nowość, bo w Pl robił to lekarz. Człowiek uczy się całe życie ;-D

Do góry