reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

O i swiete slowa! Ja tez nie mam prawa byc zmeczona, zla, zdenerwowana. Nikt nie zapyta vzy od rana jadlam jakis posilek czy na 5 min. usiadlam. Ale PAN/PANI DOKTOR to co innego. I wlasnie takie nasze myslenie przyzwala im na takie zachowania.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dla wielu z Was lekarz to Bog,a jego slowa i opinia w danym temacie jest najwazniejsza.
Wydaje mi sie,ze Polacy sami wykreowali LEKARZA na nie wiadomo kogo to wiec zachowuja sie oni jakby pozjadali wszystkie zmysly co i tak uwazam ,ze nie powinno sie byc az tak 'wyczulonym' i obrazac sie,bo lekarz nie byl mily czy ubogi w slowach.
Ja zawsze zaczynam od siebie.
Tutaj widze zachowania typu :' nalezy mi sie', 'nie obchodzi mnie co pracodawca zrobi,licze sie ja'.
Polacy o wszystko walcza,wszystko im sie nalezy. Nic mnie nie interesuje...
A nie tedy droga. Przestan wytykac komus bledy i swiec przykladem.
Ktos byl chamem?nie odpowiadaj chamstwem,a badz wyrozumialy lub olej sprawe.
Nawet nie zdajecie sobie sprawy z iloma 'uprzejmymi' pacjentami mialam do czynienia,a doswiadczenia nie naleza do przyjemnych,a jednak zawsze staram sie byc uprzejma i spokojna. Postaw sie w czyjes sytuacji,a nie , bo mi sie nalezy.
Dobro wraca...

reklama
W jakim sensie kręcącymi się kółkami? W tym sensie, że przednie są skrętne? Niektóre wózki mają specjalny system który pozostawia kółka po podniesieniu np wjeżdżając na chodnik w tym samym miejscu w którym były podczas dźwignięcia i dzięki temu się nie blokują :) Same w sobie skrętne kółka to super sprawa, wózek dzięki nim jest dużo bardziej zwrotny i lepiej się prowadzi :)
Dokladnie. Wiekszosc tych skretnych kol mozna zablokowac. Ja tak wlasnie mialam. Skretne przydaja sie w waskich uliczkach, sklepach itp., a na sniegu np blokowalam i swietnie sie jezdzilo.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Na wizyty u lekarza tak od 5 tygodnia będą chodziła z dzieckiem w chuście bo to tylko 2-3 minutki piechotą od domu.
Ja też planuję nosić w chuście :D
Co prawda nie do lekarza, no na moim zadupiu to wszędzie daleko, ale do sąsiadki, albo do sadu itd ;)
Albo do auta fotelik i z fotelika do chusty - nie wiek, wyjdzie pewnie w praniu ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

do biegania akurat musi być wózek z nieskrętnym przednim kołem - niektóre joggery mają koło blokowane, ale ponoc spisuje się dużo gorzej, musi być duże i nieskrętne ;)
(skrętne koło zwiększa ryzyko przewrócenia się itd, wózek ma jechać prosto, na równej drodze nie trzeba cały czas trzymać, tylko mocuje się do nadgarstka żeby go luźno prowadzić)
Mnie się marzy Thule chariott... Bo też potrzebuję opcję przyczepki rowerowej - przed ciążą biegałam czasem z mężem, tzn ja biegiem mąż na rowerze, potem jakiś postój nad wodą, piknik itd i powrót do domu, więc mąż będzie na rowerze z przyczepką ;)
Najlepiej koleżanka - biega z takim wózkiem, a synek (ponad 2 lata, normalnie sam chodzi, ale na dłuższe wycieczki, w stylu 15km to już lepiej wózek) woła "mama szybciej!" ;)
O to widzisz ja dużo osób biegających widziałam właśnie z tymi lekkimi zwrotnymi wózkami lub już tymi "koszami" (nie wiem jak się to nazywa),w których dziecko nawet starsze może siedzieć i można podpiąć do roweru. Dobrze wiedzieć jakbym kiedyś planowała biegać z dzieckiem.

Jak dla mnie bardzo fajny wozek [emoji3] Bardzo podobny do mojego, tez polskiej firmy. Uwazam, ze na wozek nie ma co wydawac 4tys. Lepiej kupic porzadny fotelik.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No właśnie też tak myślę , że ten ( jak oczywiscie przy nim zostanie bo wiadomo jak to z nami kobietami:D ) to spokojnie wystarczy a zainwestujemy w fotelik bo ten z zestawu pewnie z bezpieczeństwem nic wspólnego nie ma :)

Przy katarze gdzie smarujesz? Bo mój syn ma okropny katar, robię inhalacje ale amolu nie próbowałam na katar. Niestety nie wiem czy w ciąży można :/

Moni17.06 Ciąża i karmienie piersią
Brak danych klinicznych dotyczących stosowania leku w okresie ciąży i karmienia piersią.
Ze względu na brak danych dotyczących bezpieczeństwa nie zaleca się stosowania leku Amol w
okresie ciąży i karmienia piersia

Ulotka dołączona do opakowania: informacja dla pacjenta Amol produkt ...
PDFwww.amol.pl › pobierz › ulotka

O to widzisz ja dużo osób biegających widziałam właśnie z tymi lekkimi zwrotnymi wózkami lub już tymi "koszami" (nie wiem jak się to nazywa),w których dziecko nawet starsze może siedzieć i można podpiąć do roweru. Dobrze wiedzieć jakbym kiedyś planowała biegać z dzieckiem.
Joggery są zwrotne, ale koła nie są skrętne, bo byłoby to niebezpieczne. Ale faktycznie są porządne, pasy, stabilna rama, przyczepka z przegubem itd. Jak ktoś więcej biega, to polecam (sama nie testowałam, ale mam sporo koleżanek, które mają takie wózki - skutki biegania od dobrych kilku lat ;))

0d1yrjjgtd95fou3.png

Jak Was ciężko nadrobic ;)

Dziewczyny pięknie szyjecie! Tez tak chce ;)

Z wyborem wózków u mnie to będzie pewnie tak, że bede szukać używanego, bo mnie przeraza to, że zwykły wózek kosztuje ponad tysiąc złotych. Ale to dlatego, że wózek miałam zawsze po bratowej to nie wiedziałam jakie ceny są.

Ale ktos mi to w weekend narobil smaka na McDonalda :) jak rzadko jem, to dziś pojechałam na śniadanie, i zjadlam kajzerke z kurczakiem, i było takie pyszne :) pomidor i rukola, no mmmm... Jeszce miałam ochoty na mcflurry ale sie powstrzymalam ;)

reklama
Ja też planuję nosić w chuście :D
Co prawda nie do lekarza, no na moim zadupiu to wszędzie daleko, ale do sąsiadki, albo do sadu itd ;)
Albo do auta fotelik i z fotelika do chusty - nie wiek, wyjdzie pewnie w praniu ;)
W 5 tygodnia pojechaliśmy z dzieckiem nad nasze polskie morze. I miałam chustę. Nawet nikt nie wiedział kiedy dziecko karmię i ludzie nie patrzeli na mnie wilkiem, że w miejscu publicznym karmię dziecko piersią. A jakie zainteresowanie było szczególnie wśród starszych ludzi, że dobre rozwiązanie.

Do góry