reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

@_agnieszka_, @olaaa7 , super rzeczy, Aga- kosmetyczka wymiata, Ola- ciuszki mega! Ja jestem totalnym beztalenciem, na widok igły dostaję drgawek, serio. Mogę robić wszystko inne, ale jak trzeba przyszyć guzik to chce mi się płakać. Nie mam pojęcia czemu :D Ale widocznie w kolejce po ten talent stałam daleko za dziewczynami i jestem skazana na kupowanie ;) Miałam jakiś czas temu swoją firmę, szyjącą piżamki dla dzieci- i organizacyjnie, jeśli chodzi o wzory, pomysły czy rozpoznawanie lepszej bawełny od gorszej- wyszkoliłam się bardzo. Resztę załatwiała szwalnia :D

znam go z opowiesci kolezanek.A gdzie mieszkasz?

Na Wilanowie :) W pierwszej ciąży mieszkałam na mokotowie, na początku nie miałam pomysłu gdzie rodzić ani do jakiego położnika się zapisać i jego poleciła mi przyjaciółka. Przyjmuje na Saskiej Kępie,więc trochę jeździłam, ale czułam się bardzo zaopiekowana :tak: No i finalnie z nim też skończyłam ;)

Ale - jakby ktoś chciał coś wyhaftowanego, to później będę mogła rozsyłać - napisy, imiona, jakieś drobne obrazki, które mam (nie mam programu do haftu, tylko gotowe hafty, ale trochę ich jest, na niektórych stronach można pobrać za darmo do użytku niekomercyjnego)
Można się dogadać z kosztami przesyłki, itd i możecie mieć np ręcznik z imieniem itd ;)
0d1yrjjgtd95fou3.png

Super pomysł! Będe pamiętać :tak:

Byłam rano na Panoramie, nie mogę się już doczekać wyników...

Dziewczyny, nie ogarnęłam zupełnie, że PAPPA trzeba robić max 2 dni po USG... Co prawda jutro mam wizytę u gin, ale powiedzcie mi, czy jak robiłam tą PAnoramę, to jest sens robić PAPPA w ogóle? Genetyczne mam 19 stycznia...

reklama
Piękna kosmetyczka :) Jednak hafciarka dużo daje, bo można pięknie spersonalizować prezenty :)
Oj daje, daje, choć gdyby nie tamten projekt, to na pewno bym jej nie kupiła...
Ale gdybyś chciała coś wyhaftowanego, to mogę wyhafcić, tylko z przesyłką się musimy dogadać :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Nam się udało dość szybko bo w zasadzie nie licząc pierwszego cyklu gdzie prolaktyna była wysoka to tak naprawdę już w drugim cyklu z bromergonem byłam w ciąży, a muszę wziąć też pod uwagę, że mam męża tylko na weekendy więc było to zdecydowanie trudniejsze niż jak ktoś ma męża na codzien ;) kurcze współczuję straty w tak późnym tyg :( ja ogólnie o poronieniu zatrzymanym usłyszałam pierwszy raz, zawsze poronienie kojarzyło mi się z plamieniem czy krwawieniem, a tu jednak jest inaczej, a mogę zapytać co było powodem tak później straty dziecka ?

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Do tej pory nikt nie dał mi odpowiedzi na te pytanie. Ciąża była super, wręcz książkowa. Praktycznie brak bólu, wymiotów. Prawdopodobnie po 24 tc zaczęły mi się wody sączyć. Na badaniach wszystko wychodziło ok, szyjka zamknięta, długa. Na usg wszystkie wyniki ok, wody płodowe ok. A 2 dni po usg po 21 poczułam delikatne bóle ale przeszło i nawet poszłam spać obudziłam się około 23 i już wiedziałam, że coś jest nie tak. Zanim karetka zdążyła przyjechać syn był już na świecie. Zmarł 4 dni później w szpitalu. Przez całą ciąże byłam na L4 i dbałam o siebie. Więc teraz wyprawki jeszcze nie szykuję, ani nic nie kupuje bo nie chcę zapeszyć.

Oj daje, daje, choć gdyby nie tamten projekt, to na pewno bym jej nie kupiła...
Ale gdybyś chciała coś wyhaftowanego, to mogę wyhafcić, tylko z przesyłką się musimy dogadać :)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Dziękuję :* Jak tylko znajdę czas na szycie i wpadnie mi coś do głowy z hafem to będę pamiętać [emoji173]

Jak tak oglądam te wasze zdjęcia z własnoręcznie zrobionymi rzeczami, to zastanawiam się czy nie wyciągnąć tej maszyny i czegoś nie spróbować zrobić. Tzn. z wyciąganiem maszyny poczekam na męża bo schowana gdzieś wysoko na półce. Nici mam cały karton. Dostałam od koleżanki, która ręcznie robi chustki, obrusy koronkowe. Zawsze ma coś pod ręką i w każdej wolnej chwili, że tak powiem dzierga.

Do tej pory nikt nie dał mi odpowiedzi na te pytanie. Ciąża była super, wręcz książkowa. Praktycznie brak bólu, wymiotów. Prawdopodobnie po 24 tc zaczęły mi się wody sączyć. Na badaniach wszystko wychodziło ok, szyjka zamknięta, długa. Na usg wszystkie wyniki ok, wody płodowe ok. A 2 dni po usg po 21 poczułam delikatne bóle ale przeszło i nawet poszłam spać obudziłam się około 23 i już wiedziałam, że coś jest nie tak. Zanim karetka zdążyła przyjechać syn był już na świecie. Zmarł 4 dni później w szpitalu. Przez całą ciąże byłam na L4 i dbałam o siebie. Więc teraz wyprawki jeszcze nie szykuję, ani nic nie kupuje bo nie chcę zapeszyć.

O Matko , ale przezylas :( też jestem po stracie przed którą nawet niemyslalam o poronieniu nawet jakoś nie słyszałam o tym za często więc był dla mnie to ogromny szok . A Ty już byłaś bliżej jak dalej i takie coś :( nie no życie jest niesprawiedliwe :(

Witam mamuśki :) na dzisiejszej wizycie usłyszałam, że chyba dzidzi "coś rośnie między nogami" ale, że jeszcze nie wiadomo :) więc się nie nakręcam :D chciałabym już wiedzieć, bo też nie mogę się powstrzymać przed zakupami :D
Właśnie sprawdziłam ,że mam wynik testu pappa-1,55 iu/i, hcg-14,84 iu/i, ni ma tutaj żadnych norm ani informacji dodatkowych, powiedzcie mi czy te wyniki są ok?

Mi powiedzieli ze jeżeli pappa wyjdzie złe lub wyniki będą niepokojące będą od razu dzwonic jeżeli będzie wszystkie normie tylko wynik mi przesla wiec wydaje mi się ze wszystko masz w normie skoro nikt nie dzwonił do ciebie

16udyx8di9hvrs5t.png

Witam mamuśki :) na dzisiejszej wizycie usłyszałam, że chyba dzidzi "coś rośnie między nogami" ale, że jeszcze nie wiadomo :) więc się nie nakręcam :D chciałabym już wiedzieć, bo też nie mogę się powstrzymać przed zakupami :D
Właśnie sprawdziłam ,że mam wynik testu pappa-1,55 iu/i, hcg-14,84 iu/i, ni ma tutaj żadnych norm ani informacji dodatkowych, powiedzcie mi czy te wyniki są ok?

No to super że dzidzia zdrowa :) I chyba kolejny chłopczyk:) ciekawe kto u mnie rosnie jutro na wizycie się dowiem z wyników :) choć dla mnie najważniejsza była informacja że moja dzidzia ma się dobrze a reszta to obojętna:)

reklama
No to super że dzidzia zdrowa :) I chyba kolejny chłopczyk:) ciekawe kto u mnie rosnie jutro na wizycie się dowiem z wyników :) choć dla mnie najważniejsza była informacja że moja dzidzia ma się dobrze a reszta to obojętna:)
Ja jestem ciekawa na ile te wiadomości o płci na tym etapie okażą się wiarygodne :) My jeszcze 10 dni do kolejnej wizyty, ciekawe czy lekarz dalej będzie widział u nas chłopca o ile w ogóle maleństwo będzie chciało się pokazać :)

Do góry