reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Zgadzam sie z toba. Ze szycie to fajna i ekonomiczna sprawa. Ale trza miec do tego dryg i zamilowanie. Dlatego ja mega zazdroszcze umiejacym szyc.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Szycie to nic trudnego tylko wymaga niestety sporo wolnego czasu lub zaparcia :p Samo wycięcie i sklejenie wykroju zajmuje trochę czasu, potem wycinanie materiału itp. Ja póki co prawie nic nie szyje bo nie mam kiedy, liczę, że coś się w tej kwestii zmieni jak pójdę na L4 :)

reklama
Dlatego ja z jednej strony chciałabym zacząć starania po pierwszej @ bo podobno wtedy jednak są największe szanse, a im dłużej będę czekać tym gorzej. Zobaczymy co powie ginekolog w piątek mam kontrol po zabiegu jak powie, że wszystko ładnie się zagoiło to pewnie po pierwszej @ wracam do starań ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Paulina1994 Ja po urodzeniu dziecka w 25 tc miałam łyżeczkowanie. Od lekarza już po pierwszym @ dostaliśmy zielone światło na staranie. Ale dopiero 3 lata później akurat w rocznice porodu byłam u lekarza na pierwszej wizycie w ciąży. Tyle że my nawet o pierwsze dziecko staraliśmy się ponad 4 lata. o drugie 2 lata i o 3 obecne też prawie 3 lata. W naszym przypadku mąż kiedyś usłyszał że jest bezpłodny, nigdy tego nie sprawdził i nie leczył. Ja czuję, że to nasz Aniołek pilnuje żeby teraz wszystko było w porządku .

Jeśli chodzi o kupowanie maszyn - te z promocji w lidlu są naprawdę dobre, warte swojej ceny, a w przeliczeniu na wydatki się zwraca po jakimś czasie ;) - zobacz np na allegro po ile jest np flanela taka na pieluszki i inne tym podobne drobiazgi, otulacze, itd - policz, ile można zaoszczędzić np na 20 pieluszkach ;)
Do tego np. pościel dziecięca, której koszt uszycia to przy dobrych wiatraczki jakieś 20-30zł, a gotowa ile kosztuje..?
Poduszka ciążowa C kosztuje powiedzmy 150-200 zł , metr bawełny 10 zł, kg wypełnienia 13, za podszewkę cienką płaciłam kiedyś 3 zł i kupiłam z 10m, plus suwak, nici itd, więc poducha wyjdzie max kolo 30zł, a jeszcze tkaniny zostanie na jakieś drobiazgi w stylu metkowce czy małą poduszeczkę itd. Na samej poduszce się oszczędza ponad 100zł, a maszyna w promocji w lidlu kosztuje o ile pamiętam poniżej 300zł.
Oczywiście nikogo nie namawiam, ale chciałam pokazać, że to niekoniecznie jest "koszt" w sensie straty materialnej, zwłaszcza w kontekście myślenia o wyprawce ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Swietnie to rozumiem, bo juz nie raz na ten temat z moja mama rozmawialam, ktora szyla :) z wyprawki mam wszystko po corce, wiec tego nie licze, ale samo chodzenie do krawcowe [emoji23] jestem niska i wiekszosc spodni musze skracac, plus zwezenie nogawki. Place wtedy okolo 20 zl. Nie raz mialam bluzki z zadlugimi rekawami, ktore tez musialam skracac. Bede patrzec na te maszyny, co raz bardziej mnie to kusi :D

xrotgov3q3o4y33i.png

Witam mamuśki :) na dzisiejszej wizycie usłyszałam, że chyba dzidzi "coś rośnie między nogami" ale, że jeszcze nie wiadomo :) więc się nie nakręcam :D chciałabym już wiedzieć, bo też nie mogę się powstrzymać przed zakupami :D
Właśnie sprawdziłam ,że mam wynik testu pappa-1,55 iu/i, hcg-14,84 iu/i, ni ma tutaj żadnych norm ani informacji dodatkowych, powiedzcie mi czy te wyniki są ok?

Paulina1994 Ja po urodzeniu dziecka w 25 tc miałam łyżeczkowanie. Od lekarza już po pierwszym @ dostaliśmy zielone światło na staranie. Ale dopiero 3 lata później akurat w rocznice porodu byłam u lekarza na pierwszej wizycie w ciąży. Tyle że my nawet o pierwsze dziecko staraliśmy się ponad 4 lata. o drugie 2 lata i o 3 obecne też prawie 3 lata. W naszym przypadku mąż kiedyś usłyszał że jest bezpłodny, nigdy tego nie sprawdził i nie leczył. Ja czuję, że to nasz Aniołek pilnuje żeby teraz wszystko było w porządku .
Nam się udało dość szybko bo w zasadzie nie licząc pierwszego cyklu gdzie prolaktyna była wysoka to tak naprawdę już w drugim cyklu z bromergonem byłam w ciąży, a muszę wziąć też pod uwagę, że mam męża tylko na weekendy więc było to zdecydowanie trudniejsze niż jak ktoś ma męża na codzien ;) kurcze współczuję straty w tak późnym tyg :( ja ogólnie o poronieniu zatrzymanym usłyszałam pierwszy raz, zawsze poronienie kojarzyło mi się z plamieniem czy krwawieniem, a tu jednak jest inaczej, a mogę zapytać co było powodem tak później straty dziecka ?

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Szycie to nic trudnego tylko wymaga niestety sporo wolnego czasu lub zaparcia [emoji14] Samo wycięcie i sklejenie wykroju zajmuje trochę czasu, potem wycinanie materiału itp. Ja póki co prawie nic nie szyje bo nie mam kiedy, liczę, że coś się w tej kwestii zmieni jak pójdę na L4 :)
Na pewno się zmieni na l4, zwłaszcza, że na pewno też do maleństwa bedziesz chciała sporo uszyć ;)

Ja bardzo lubię szyć, więc czas jakoś wygospodarowuje na bieżąco, jakoś pracę trzeba odreagować, a nie zawsze bieganie jest dobrym pomysłem ;)
Poza tym - jak miałam np. iść do sklepu i łazić nie wiadomo ile, żeby kupić kosmetyczkę w prezencie dla koleżanki (a nienawidzę marketów), to wolałam ją uszyć ;)
Bardzo często właśnie szyję prezenty - lubię prezenty indywidualne, takie bardziej unikalne, itd.
0d37c61c50d3ebc2e9009c8698e00da8.jpg
f045f0a89e3515c68cd078aa179a1db6.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

Na pewno się zmieni na l4, zwłaszcza, że na pewno też do maleństwa bedziesz chciała sporo uszyć ;)

Ja bardzo lubię szyć, więc czas jakoś wygospodarowuje na bieżąco, jakoś pracę trzeba odreagować, a nie zawsze bieganie jest dobrym pomysłem ;)
Poza tym - jak miałam np. iść do sklepu i łazić nie wiadomo ile, żeby kupić kosmetyczkę w prezencie dla koleżanki (a nienawidzę marketów), to wolałam ją uszyć ;)
Bardzo często właśnie szyję prezenty - lubię prezenty indywidualne, takie bardziej unikalne, itd.

0d1yrjjgtd95fou3.png
Piekna,takie rekodzidziela sa unikatowe i niepowtarzalne i to jest wlasnie ich magia nikt nie posiada drugiego takie egzemplarza

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam mamuśki :) na dzisiejszej wizycie usłyszałam, że chyba dzidzi "coś rośnie między nogami" ale, że jeszcze nie wiadomo :) więc się nie nakręcam :D chciałabym już wiedzieć, bo też nie mogę się powstrzymać przed zakupami :D
Właśnie sprawdziłam ,że mam wynik testu pappa-1,55 iu/i, hcg-14,84 iu/i, ni ma tutaj żadnych norm ani informacji dodatkowych, powiedzcie mi czy te wyniki są ok?
Super :) A miałaś jakieś przeczucia odnośnie płci? Zawsze możesz kupować jakieś neutralne ciuszki jak ja :-) :) Z wynikami nie pomogę bo ja moje odbiorę dopiero 12 lutego :)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Piękna kosmetyczka :) Jednak hafciarka dużo daje, bo można pięknie spersonalizować prezenty :)

reklama
Do góry