reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Zgadzam sie z toba. Ze szycie to fajna i ekonomiczna sprawa. Ale trza miec do tego dryg i zamilowanie. Dlatego ja mega zazdroszcze umiejacym szyc.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Szycie to nic trudnego tylko wymaga niestety sporo wolnego czasu lub zaparcia :p Samo wycięcie i sklejenie wykroju zajmuje trochę czasu, potem wycinanie materiału itp. Ja póki co prawie nic nie szyje bo nie mam kiedy, liczę, że coś się w tej kwestii zmieni jak pójdę na L4 :)

reklama
Dlatego ja z jednej strony chciałabym zacząć starania po pierwszej @ bo podobno wtedy jednak są największe szanse, a im dłużej będę czekać tym gorzej. Zobaczymy co powie ginekolog w piątek mam kontrol po zabiegu jak powie, że wszystko ładnie się zagoiło to pewnie po pierwszej @ wracam do starań ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Paulina1994 Ja po urodzeniu dziecka w 25 tc miałam łyżeczkowanie. Od lekarza już po pierwszym @ dostaliśmy zielone światło na staranie. Ale dopiero 3 lata później akurat w rocznice porodu byłam u lekarza na pierwszej wizycie w ciąży. Tyle że my nawet o pierwsze dziecko staraliśmy się ponad 4 lata. o drugie 2 lata i o 3 obecne też prawie 3 lata. W naszym przypadku mąż kiedyś usłyszał że jest bezpłodny, nigdy tego nie sprawdził i nie leczył. Ja czuję, że to nasz Aniołek pilnuje żeby teraz wszystko było w porządku .

Jeśli chodzi o kupowanie maszyn - te z promocji w lidlu są naprawdę dobre, warte swojej ceny, a w przeliczeniu na wydatki się zwraca po jakimś czasie ;) - zobacz np na allegro po ile jest np flanela taka na pieluszki i inne tym podobne drobiazgi, otulacze, itd - policz, ile można zaoszczędzić np na 20 pieluszkach ;)
Do tego np. pościel dziecięca, której koszt uszycia to przy dobrych wiatraczki jakieś 20-30zł, a gotowa ile kosztuje..?
Poduszka ciążowa C kosztuje powiedzmy 150-200 zł , metr bawełny 10 zł, kg wypełnienia 13, za podszewkę cienką płaciłam kiedyś 3 zł i kupiłam z 10m, plus suwak, nici itd, więc poducha wyjdzie max kolo 30zł, a jeszcze tkaniny zostanie na jakieś drobiazgi w stylu metkowce czy małą poduszeczkę itd. Na samej poduszce się oszczędza ponad 100zł, a maszyna w promocji w lidlu kosztuje o ile pamiętam poniżej 300zł.
Oczywiście nikogo nie namawiam, ale chciałam pokazać, że to niekoniecznie jest "koszt" w sensie straty materialnej, zwłaszcza w kontekście myślenia o wyprawce ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Swietnie to rozumiem, bo juz nie raz na ten temat z moja mama rozmawialam, ktora szyla :) z wyprawki mam wszystko po corce, wiec tego nie licze, ale samo chodzenie do krawcowe [emoji23] jestem niska i wiekszosc spodni musze skracac, plus zwezenie nogawki. Place wtedy okolo 20 zl. Nie raz mialam bluzki z zadlugimi rekawami, ktore tez musialam skracac. Bede patrzec na te maszyny, co raz bardziej mnie to kusi :D

xrotgov3q3o4y33i.png

Witam mamuśki :) na dzisiejszej wizycie usłyszałam, że chyba dzidzi "coś rośnie między nogami" ale, że jeszcze nie wiadomo :) więc się nie nakręcam :D chciałabym już wiedzieć, bo też nie mogę się powstrzymać przed zakupami :D
Właśnie sprawdziłam ,że mam wynik testu pappa-1,55 iu/i, hcg-14,84 iu/i, ni ma tutaj żadnych norm ani informacji dodatkowych, powiedzcie mi czy te wyniki są ok?

Paulina1994 Ja po urodzeniu dziecka w 25 tc miałam łyżeczkowanie. Od lekarza już po pierwszym @ dostaliśmy zielone światło na staranie. Ale dopiero 3 lata później akurat w rocznice porodu byłam u lekarza na pierwszej wizycie w ciąży. Tyle że my nawet o pierwsze dziecko staraliśmy się ponad 4 lata. o drugie 2 lata i o 3 obecne też prawie 3 lata. W naszym przypadku mąż kiedyś usłyszał że jest bezpłodny, nigdy tego nie sprawdził i nie leczył. Ja czuję, że to nasz Aniołek pilnuje żeby teraz wszystko było w porządku .
Nam się udało dość szybko bo w zasadzie nie licząc pierwszego cyklu gdzie prolaktyna była wysoka to tak naprawdę już w drugim cyklu z bromergonem byłam w ciąży, a muszę wziąć też pod uwagę, że mam męża tylko na weekendy więc było to zdecydowanie trudniejsze niż jak ktoś ma męża na codzien ;) kurcze współczuję straty w tak późnym tyg :( ja ogólnie o poronieniu zatrzymanym usłyszałam pierwszy raz, zawsze poronienie kojarzyło mi się z plamieniem czy krwawieniem, a tu jednak jest inaczej, a mogę zapytać co było powodem tak później straty dziecka ?

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Szycie to nic trudnego tylko wymaga niestety sporo wolnego czasu lub zaparcia [emoji14] Samo wycięcie i sklejenie wykroju zajmuje trochę czasu, potem wycinanie materiału itp. Ja póki co prawie nic nie szyje bo nie mam kiedy, liczę, że coś się w tej kwestii zmieni jak pójdę na L4 :)
Na pewno się zmieni na l4, zwłaszcza, że na pewno też do maleństwa bedziesz chciała sporo uszyć ;)

Ja bardzo lubię szyć, więc czas jakoś wygospodarowuje na bieżąco, jakoś pracę trzeba odreagować, a nie zawsze bieganie jest dobrym pomysłem ;)
Poza tym - jak miałam np. iść do sklepu i łazić nie wiadomo ile, żeby kupić kosmetyczkę w prezencie dla koleżanki (a nienawidzę marketów), to wolałam ją uszyć ;)
Bardzo często właśnie szyję prezenty - lubię prezenty indywidualne, takie bardziej unikalne, itd.
0d37c61c50d3ebc2e9009c8698e00da8.jpg
f045f0a89e3515c68cd078aa179a1db6.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

Na pewno się zmieni na l4, zwłaszcza, że na pewno też do maleństwa bedziesz chciała sporo uszyć ;)

Ja bardzo lubię szyć, więc czas jakoś wygospodarowuje na bieżąco, jakoś pracę trzeba odreagować, a nie zawsze bieganie jest dobrym pomysłem ;)
Poza tym - jak miałam np. iść do sklepu i łazić nie wiadomo ile, żeby kupić kosmetyczkę w prezencie dla koleżanki (a nienawidzę marketów), to wolałam ją uszyć ;)
Bardzo często właśnie szyję prezenty - lubię prezenty indywidualne, takie bardziej unikalne, itd.

0d1yrjjgtd95fou3.png
Piekna,takie rekodzidziela sa unikatowe i niepowtarzalne i to jest wlasnie ich magia nikt nie posiada drugiego takie egzemplarza

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam mamuśki :) na dzisiejszej wizycie usłyszałam, że chyba dzidzi "coś rośnie między nogami" ale, że jeszcze nie wiadomo :) więc się nie nakręcam :D chciałabym już wiedzieć, bo też nie mogę się powstrzymać przed zakupami :D
Właśnie sprawdziłam ,że mam wynik testu pappa-1,55 iu/i, hcg-14,84 iu/i, ni ma tutaj żadnych norm ani informacji dodatkowych, powiedzcie mi czy te wyniki są ok?
Super :) A miałaś jakieś przeczucia odnośnie płci? Zawsze możesz kupować jakieś neutralne ciuszki jak ja :-) :) Z wynikami nie pomogę bo ja moje odbiorę dopiero 12 lutego :)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Piękna kosmetyczka :) Jednak hafciarka dużo daje, bo można pięknie spersonalizować prezenty :)

reklama
Do góry