reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Witam sie w ll trymestrze [emoji119]. wiedzialam ze skonczony 14 tydz mnie ucieszy ...trzymam kciuki za wizyty

7u22gzu3fqrpf7u3.png
Ale w II trymestrze już jesteś tydzień ;) Dzisiaj tylko kończysz 14 tydzień tak jak ja :) Czyli jutro zaczynami 15 ty tydzień :) Swoją drogą dużo nas ma termin na 9 lipca :) Będzie się działo :-D Ciekawe czy której uda się urodzić w terminie :)

Hej dziewczyny,
Prosze was o radę, jestem umowiona na badania prenatalne, ale nie wiem czy trzeba zrobic jakoes badania krwi ? Czy bez tego sie obejdzie? Niestety nikt mnie nie poinstrulowal moja lekarka powiedziala ze nie widzi potrzeby abym szla na to badanie wiec nic mi nie wyjasnila jak to wyglada. Nie mam kogo dopytac bo nikt z mojego otoczenia nie byl na tych badaniach. Ostatnio wyczytalam na internecie ze obowiazkowo trzeba miec badania krwi pappa. Prosze powiedzcie jak to jest [emoji5]
Nie trzeba obowiazkowo miec. Ja mialam samo USG z wlasnego wyboru. Stwierdzilam, ze w poprzednich ciazach nie robilam, wiec i w tej nie robie. Umowilam sie z moim gin, ze jakby z usg cos wyszlo nie tak, to wtedy pojde. Wiadomo, ze nie daje mi to 100% pewnosci. Ale taka decyzje z mezem podjelismy :)

xrotgov3q3o4y33i.png

A takie pytanie z innej kategorii...
Czy któraś z Was ma może storczyka?
Dostałam takiego pięknego na urodziny, i kompletnie nie wiem, jak się nim zaopiekować :oops:
Możecie jakoś doradzić...? :oops:

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dostałam takiego pięknego na urodziny, i kompletnie nie wiem, jak się nim zaopiekować :oops:

0d1yrjjgtd95fou3.png
Najlepiej trzymać na parapecie, żeby miał jasno, podlewać przegotowaną wodą z odżywką, tzn wstawić doniczkę ze storczykiem do np. miski z wodą i pozostawić na około 30 min żeby storczyk się napił :) Podlewać jak będziesz widziała, że korzenie mają srebrno szary kolor :) Po podlaniu będą zielone.

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja mam storczyki, ale nie wiem czy umiem o nie dbac [emoji23] poprostu raz na tydz (albo rzadziej) mocze je w mosce z woda, bo sie ich nie podlewa z gory i daje specjalne nawozy, w takich jednorazowych opakowaniach, tak czesto jak zalecaja. Nic poza tym. Kwitna. Tzn aktualnie chyba w jakas hibernacje zimowa wpadly, ale wiem ze to przejsciowe [emoji16]

xrotgov3q3o4y33i.png

Pięknie szyjecie! Ja też lubię szyć, ale w tej chwili nie kupię maszyny Mam ograniczony budżet bo czeka mnie remont totalny (przeniesienie salonu do sypialni i zrobienie z salonu 2 pokoi - sypialni i pokoju syna) więc koszta spore. Chyba ze pojadę do rodzinnego domu i wezmę ze strychu starego Łucznika po mamie, tylko, że to takie duże jest...

p19uqqmzxqi22hcj.png
Tez mam taki problem. Tylko ja nie umiem szyc. Bardzo bym chciala sie nauczyc, ale nie stac mnie puki co na maszyne, a nie chce wywalic kasy na jakas slaba, co sie zaraz zepsuje, lub nie poradzi sobie z ciezszymi zadaniami. Moje marzenie, kiedys spelnie napewno :)

xrotgov3q3o4y33i.png

Tez mam taki problem. Tylko ja nie umiem szyc. Bardzo bym chciala sie nauczyc, ale nie stac mnie puki co na maszyne, a nie chce wywalic kasy na jakas slaba, co sie zaraz zepsuje, lub nie poradzi sobie z ciezszymi zadaniami. Moje marzenie, kiedys spelnie napewno :)

xrotgov3q3o4y33i.png
Ja jestem samoukiem :) moja mama też byla samoukiem i pokazała mi tylko jak maszynę obsługiwać. Szyla mi i siostrze piękne sukienki. A ubranka dla barbie mi takie szyla, że zadna dziewczynka w latach 90 takich nie miała :) Chyba pojadę po tą starą maszynę i sobie potrenuję szycie :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Ja jestem samoukiem :) moja mama też byla samoukiem i pokazała mi tylko jak maszynę obsługiwać. Szyla mi i siostrze piękne sukienki. A ubranka dla barbie mi takie szyla, że zadna dziewczynka w latach 90 takich nie miała :) Chyba pojadę po tą starą maszynę i sobie potrenuję szycie :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Jak masz taka mozliwosc, to pewno :) zawsze za jakis czas mozesz zainwestować w nowsza. Ja bym napewno korzystala :) Az zazdroszcze [emoji16]

xrotgov3q3o4y33i.png

Do góry