reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Mo tak - dzisiaj obie skończyłyśmy 14 tydzień :D
A co do kojca - w papierach mam rozrysowany z grubsza schematyczny wykrój, więc później, jakbyś chciała, to mogę wrzucić ;)
Może ktoś jeszcze skusi się na szycie :)
To naprawdę świetna zabawa, no i ile fajnych rzeczy można mieć ;)
Maszyny czasem są w promocji w lidlu, a podstaw można się nauczyć bez specjalistycznego kursu itd (mnie trochę kiedyś mama pokazała, jak się obsługuje maszynę, z dziadkiem uczyłam się naprawiać, dlatego swoje sama swrwisuje, ale jeśli chodzi o szycie konkretnych rzeczy - net ;) blogi, fora, itd ;))

0d1yrjjgtd95fou3.png
Właśnie mam Silvercresta z Lidla i jestem zadowolona :)

reklama
Hej dziewczyny,
Prosze was o radę, jestem umowiona na badania prenatalne, ale nie wiem czy trzeba zrobic jakoes badania krwi ? Czy bez tego sie obejdzie? Niestety nikt mnie nie poinstrulowal moja lekarka powiedziala ze nie widzi potrzeby abym szla na to badanie wiec nic mi nie wyjasnila jak to wyglada. Nie mam kogo dopytac bo nikt z mojego otoczenia nie byl na tych badaniach. Ostatnio wyczytalam na internecie ze obowiazkowo trzeba miec badania krwi pappa. Prosze powiedzcie jak to jest ☺

Hej dziewczyny,
Prosze was o radę, jestem umowiona na badania prenatalne, ale nie wiem czy trzeba zrobic jakoes badania krwi ? Czy bez tego sie obejdzie? Niestety nikt mnie nie poinstrulowal moja lekarka powiedziala ze nie widzi potrzeby abym szla na to badanie wiec nic mi nie wyjasnila jak to wyglada. Nie mam kogo dopytac bo nikt z mojego otoczenia nie byl na tych badaniach. Ostatnio wyczytalam na internecie ze obowiazkowo trzeba miec badania krwi papa. Prosze powiedzcie jak to jest [emoji5]
Ja nie robiłam żadnych dodatkowych - przynajmniej na pierwszych, a zakładam, że o nich mowa - to tak naprawdę dokładniejsze usg, a jeśli robią badania z krwi (pappa), to sami na miejscu pobierają krew

0d1yrjjgtd95fou3.png

Hej dziewczyny,
Prosze was o radę, jestem umowiona na badania prenatalne, ale nie wiem czy trzeba zrobic jakoes badania krwi ? Czy bez tego sie obejdzie? Niestety nikt mnie nie poinstrulowal moja lekarka powiedziala ze nie widzi potrzeby abym szla na to badanie wiec nic mi nie wyjasnila jak to wyglada. Nie mam kogo dopytac bo nikt z mojego otoczenia nie byl na tych badaniach. Ostatnio wyczytalam na internecie ze obowiazkowo trzeba miec badania krwi pappa. Prosze powiedzcie jak to jest ☺
Tak jak mówi Agnieszka, nie musisz robić żadnych dodatkowych badań. Pierwsze prenatalne to takie bardziej szczegółowe USG gdzie lekarz ogląda maluszka. A na test Papp-a sami na miejscu pobierają krew :)

Pięknie szyjecie! Ja też lubię szyć, ale w tej chwili nie kupię maszyny Mam ograniczony budżet bo czeka mnie remont totalny (przeniesienie salonu do sypialni i zrobienie z salonu 2 pokoi - sypialni i pokoju syna) więc koszta spore. Chyba ze pojadę do rodzinnego domu i wezmę ze strychu starego Łucznika po mamie, tylko, że to takie duże jest...

p19uqqmzxqi22hcj.png

Cześć dziewczyny. Piękne te wasze rękodzieła[emoji2] ja dzisiaj mały stresik bo 16.20 prenatalne a teraz muszę się czym zająć żeby za dużo nie myśleć. Miłego dnia dla wszystkich[emoji7]
Będzie dobrze :) Ależ Ci zazdroszczę, że będziesz mogła zobaczyć dzidzię na lepszej jakości sprzęcie, ja muszę jakoś wytrzymać do 12 lutego :) A który tc ?

Cześć dziewczyny. Piękne te wasze rękodzieła[emoji2] ja dzisiaj mały stresik bo 16.20 prenatalne a teraz muszę się czym zająć żeby za dużo nie myśleć. Miłego dnia dla wszystkich[emoji7]
Trzymam kciuki. Ja mam jutro i jak byłam cały czas spokojna, że wszystko na pewno jest dobrze tak wczoraj już wieczorem zaczęły napływać czarne myśli do głowy.

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Do góry