reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

@Onaszczesliwa2018, super wieści!

Dziewczyny czy planujecie kupić jakieś ciuszki w rozmiarze 50? Troszkę czytałam i sporo dziewczyn pisało, że nawet jak dziecko urodziło się 55cm to ciuszki w rozmiarze 56 były dużo za luźne. W ogóle jakie ciuszki kupić na lipiec dla noworodka? Nie mam pojęcia co i jak bo to pierwsze dziecko a nie chciałabym też go przegrzać. Myślicie, że można ubierać noworodka jeśli jest ciepło tak koło 30 stopni w body z krótkim rękawem? Swoją drogą straszne są rozbieżności między tą rozmiarówką, kupiłam body w rozmiarze 68 które wygląda jak inne w rozmiarze 56.

Ja kupię kilka szt na pewno, tak jak pisała któraś z dziewczyn, maluszki są naprawdę małe i takie "przykurczone" ;) więc mam już 3 bodziaki na 52 cm właśnie, do szpitala i na pierwszy miesiąc... u mnie synek miał 59 cm jak się urodził a i tak te najmniejsze były lekko luźne. U mnie najbardziej sprawdziły się rampersy- ze stópkami i bez na lato, albo półśpiochy właśnie. Tak jak piszą dziewczyny, jedna warstwa z dłuższym rękawem plus coś do okrycia na początek będzie ok, a jeśli będą upały to koniecznie krótki rękaw, gołe nóżki i wszystko z bawełny :)

Witam dziewczeta [emoji3]
My z M poszalelismy w nocy pierwszy raz odkad jestem w ciazy [emoji3] Ale mi sie dobrze spalo [emoji2] Nie moglam wstac, a musze jechac po te wyniki. Eh...a moglabym sie wreszcie wyspac.

A...i zaczynam dzis II trymestr [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Hhahahah super :)

ja caly czas 0 kg, a nawet 0,5 mniej niż przed ciążą. Nie wiem jak to możliwe, bo brzuch mi juz wystaje, nosze spodnie ciążowe(jeszcze ciut luźne) bo moje zwykłe już za bardzo mi uciskaly brzuch. A cycki już mi się wylewają ze stanika :D Zaczełam nosić sportowe i w nich spać :D

Nic nie mów o piersiach... Są WIELKIE :oo2:

Dziewczyny macie tak ze boki was na dole brzucha tak jak na okres mnie dziś od rana tak boli [emoji58]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja mam kłucia i ciągnięcia w pachwinach czasami...

Ja ciągle czuję lekki smutek, że ominą mnie być może te piękne słodkie dziewczęce ciuszki :p Jakoś chłopięce nic a nic mi nie chcą wpaść w oko. Chyba skupię jak coś na takich typowo unisex.

Coś ty, np w H&M są boskie! Ale fakt że trzeba się bardziej naszukać niż dziewczęcych. Ja mam nadzieję że skoro chłopięce już przerobiłam to teraz będę mogła poszaleć z dziewczęcymi... :sorry::sorry::sorry:

Ja mam ulubioną miejscowkę na krakowskim przedmiesciu. Takie pyszne lody maczane w polewie i posypce mmmmm :) drugiego dnia świąt poszliśmy tam na spacer patrze OTWARTE! Już dostałam ślinotoku tylko po to żeby się dowiedzieć że poza sezonem sprzedają tylko gofry :(

Ja zaliczyłam gofra na krakowskim kilka dni temu, myślałam że będę zachwycona, a po połówce mi się odechciało. Zresztą często tak mam teraz, że mam na coś ochotę a po chwili czuję się pełna:rolleyes2:

Wczoraj robiłam tajskie curry z warzywami i mam jeszcze na dzisiaj, mmm :)

reklama
Miałam przeczucie od początku jestem przeszczęśliwa marzyłam o synku

Że
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Z tego co pamiętam to masz core? Czyli parka wam się szykuje
Gratuluję :)
W którym tyg jesteś? Ciekawi mnie czy teraz na wizycie 15 stycznia określi u mnie płeć, chociaz Mo to obojętne to jednak ciekawi

Tak mam córkę wprawdzie właśnie mi powiedziała ze się z domu wyprowadza skoro jest syn w brzuchu [emoji23] ale mysle ze do lipca jej przejdzoe

16udyx8di9hvrs5t.png
Heheh foch, u mnie w rodzinie synek siostry ciotecznej straszył że jak przywiezie siostrę to ja przez okno wyrzuci i wiecie że ona się strasznie bała i go pilnował ale teraz najukochnsze rodzeństwo

Widzę, że chlopaki rządzą :: Czyli znów jestem w ciąży w czasie gdy rodzi się dużo chłopców :) Mi to oczywiscie jest jedno, ale ciekawa bardzo jestem. Teraz mam wizytę 11+2 więc pewnie jeszcze się niczego nie dowiem.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Możesz nie dołować...? Nim schudłam wypadłam z brytyjskiej rozmiarówki, potem miałam 28GG, teraz już mam 28HH, jak mocno urosną, to za dużo dostępnych rozmiarów nie zostaje........

0d1yrjjgtd95fou3.png
O matko teraz mi głupio że mówię o moich nie mieszczących się już w 75D wielkie. One są malutkie w porównaniu do Twoich... Nie doskwiera Ci kręgosłup?

Dziewczyny jak wróciłam i wiem aż tyle, że wszystko wygląda w porządku [emoji2] maluch ma 6,5cm [emoji4] ten lekarz trochę dziwny był, nic nie mówił. Jak ja zadawałam pytania to słyszałam tylko tak albo nie i na koniec informacje,że wszystko wygląda w porządku i żebym poszła oddać krew teraz. Myślałam że jeszcze wrócę do gabinetu po jakiś opis albo coś no ale to był koniec wizyty. Może za dwa tygodnie z wynikami będę miała jakieś liczby [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Tak, tak cyferki beda jak bedzie wynik z krwi, bo to laczy sie razem [emoji5]
Super, ze wszystko w porzadku [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Tak mam córkę wprawdzie właśnie mi powiedziała ze się z domu wyprowadza skoro jest syn w brzuchu [emoji23] ale mysle ze do lipca jej przejdzoe

16udyx8di9hvrs5t.png

A ile ma lat? Myślę że spokojnie się ogarnie :D

Możesz nie dołować...? Nim schudłam wypadłam z brytyjskiej rozmiarówki, potem miałam 28GG, teraz już mam 28HH, jak mocno urosną, to za dużo dostępnych rozmiarów nie zostaje........

0d1yrjjgtd95fou3.png

O kurde... to ja tak jak @Jola92 , wylewają się z 75 D.... ale w takim razie siedzę cichutko :zawstydzona/y:

Do góry