reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja też i aż się dziwię. Ale podobno w każdej ciąży wcześniej a w 1 czułam w 16 tygodniu, w 2 w 14 to może już to. To bardzo delikatne i sporadyczne
Ja wlasnie tez czuje raz na jakis czas gdzies od kilku dni. Dokladnie tak jak piszesz takie delikatne.....teraz pozostaje czekać na konkretne kopniaki

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Dorotea. :*

Mi też się wydaje że od dwóch dni cos mnie mizia ;)

Wazylam sie pierwszy raz od zrobienia testu, i przytylam kilogram. W szoku jestem bo tyle jem, nie mówiąc już ile w święta wciąglam ;) byle tak do lipca ;)

Ja też już że dwa razy coś takiego czułam, a to przecież niemożliwe, żebym coś czuła w de facto pierwszej ciąży w 14 tygodniu :O

@Dorotea super, że wszystko dobrze, teraz tylko cierpliwie do lipca :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

@Dorotea. :*

Mi też się wydaje że od dwóch dni cos mnie mizia ;)

Wazylam sie pierwszy raz od zrobienia testu, i przytylam kilogram. W szoku jestem bo tyle jem, nie mówiąc już ile w święta wciąglam ;) byle tak do lipca ;)
Ja na wage jeszcze nie wchodzilam,zwaze sie u lekarza. Ale stanik juz musialam wymienic na wiekszy
Co mnie bardzo cieszy. Moj maz ostatnio zartowal ze po co mi implanty jak on naturalnie mi piersi napompowal[emoji1]

Ja też już że dwa razy coś takiego czułam, a to przecież niemożliwe, żebym coś czuła w de facto pierwszej ciąży w 14 tygodniu :O

@Dorotea super, że wszystko dobrze, teraz tylko cierpliwie do lipca :)

0d1yrjjgtd95fou3.png
U mnie to 4 ciaza a podobno w kazdej nastepnej czuje sie wczesniej. Mam nadzieje ze u mnie to ju to. Wczesniej nie mialam zadnej takiej akcji.

Moja siostra miała w ciąży wysokie ciśnienie.. Wszystko było dobrze do pewnego dnia, zmierzyła ciśnienie i się zaczęło... Strasznie spuchła, miała stan przedrzucawkowy ale już z mocnymi drgawkami.. Sama wyzwałam pogotowie.. To było straszne, cała sina trafiła do szpitala w 27tc.. Niestety nie udało się uratować jej sybka i Aronek zmarł.. Urodziła naturalnie, po porodzie zrobiła badania i okazało się że gdyby brała heparynę byłoby dobrze. Ale kto to mógł wtedy wiedzieć. Nikt nie robi badań na zapas... Tak więc razem z siostrą miałyśmy przykre doświadczenia straty dziecka.. Ja zdecydowałam się szybko na kolejne po stracie bo już po 4 mc byłam w ciąży a u niej minęły 2 lata i nadal się boi bo zagrożone było jej życie... Później lekarze walczyli o nią.. Masakra nikomu nie życzę, sama codziennie mierze ciśnienie ale ja mam w drugą str bardzo niskie

p19u3e3kgh8z989v.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Moja siostra miała w ciąży wysokie ciśnienie.. Wszystko było dobrze do pewnego dnia, zmierzyła ciśnienie i się zaczęło... Strasznie spuchła, miała stan przedrzucawkowy ale już z mocnymi drgawkami.. Sama wyzwałam pogotowie.. To było straszne, cała sina trafiła do szpitala w 27tc.. Niestety nie udało się uratować jej sybka i Aronek zmarł.. Urodziła naturalnie, po porodzie zrobiła badania i okazało się że gdyby brała heparynę byłoby dobrze. Ale kto to mógł wtedy wiedzieć. Nikt nie robi badań na zapas... Tak więc razem z siostrą miałyśmy przykre doświadczenia straty dziecka.. Ja zdecydowałam się szybko na kolejne po stracie bo już po 4 mc byłam w ciąży a u niej minęły 2 lata i nadal się boi bo zagrożone było jej życie... Później lekarze walczyli o nią.. Masakra nikomu nie życzę, sama codziennie mierze ciśnienie ale ja mam w drugą str bardzo niskie

p19u3e3kgh8z989v.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Wspolczuje siostrze i tobie takich przezyc. Dobrze ze ty szybko sie pozbieralas ,moze i twoja siostra sie pozbiera jak zobaczy ze twoja ciaza prawidlowo przebiega.

Wlasnie dlatego ja mam teraz heparyne,acart i witamine d3 plus witaminy. Musze i ja zaczac kontrolowac cisnienie. W 1 ciazy mialam stan przedrzucawkowy,bialkomocz,zatrzymanie wody -spuchlam przybralam duzo kg w 3 dni a to woda byla i padla mi prawie prawa nerka. Dlatego wczesnien rozwiazali ciaze w 33tyg bo zagrazal ten stan i corce. W chlopakami dotrwalam do 37 bo od poczatku na lekach bylam.

Cala noc nie spalam i to nie ze stresu. Leze w takiej sali, ze blisko mam i na polozniczy i na trakt porodowy. Wczoraj od 21 do 3 rano dziewczyna tak sie darla rodzac, ze caly oddział nie spal. Nie slyszalam jeszcze czegos takiego, a sama jestem tez po jednym porodzie. Niech tam sobie rodzi jak umie, lubi, ale moje nerwy w nocy nie byly tego warte. A po tej 3 na przemian do teraz budzily sie z placzem noworodki...masakra. Po operacji moze pospie w dzien, bo zmeczona jestem bardzo :/ jak nie bedzie tlumu odwiedzajacych u kolezanek :/
O matko, wspolczuje[emoji53] Mam nadzieje, ze po zabiegu pospisz.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No to my mamy górę w remoncie i tam będą pokoje dzieci i łazienka;p na dole mamy prysznic to na górze chciałam właśnie wannę;p jest wielka;p mam nadzieję że zanim urodzę to jeszcze sie w niej położę hahah;p

Witam się z rana:p

xnw4yx8dw9gd7gz3.png

ug37df9hnfaek7g7.png

1usaanliaz4hsb90.png
Ja mam mieszkanie i jedna lazienke. Nie mam i tego i tego, ale to i to w jednym[emoji6] Wanna jest zabudowana po sufit, do tego drzwiczki szklane, a w srodku prysznic z deszczownica[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Ja też uwielbiam kąpiele ale w ciąży zrezygnowałam z nich całkiem. Pewnie to był przypadek ale raz się wykąpałam i na drugi dzień zaczęłam plamić. Przestraszyło mnie to na tyle, że wannę omijam szerokim łukiem [emoji4] ale prysznic to nie to samo niestety...

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
A ja niw lubie wysiadywac w wannie [emoji3] Choc, mam mozliwosc nigdy tego nie robie. Chyba jestem tu jedyna [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry