reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Hej laseczki!
Witam wszystkie nowe mamusie!

Ja dziś kolejny dzień w łóżku :( te mdłości mnie wykańczają... już nie wiem co mam robić :(
No i metaliczny posmak w ustach jest nie do zniesienia - najlepiej bym co 5 minut zęby myła :/

Co do mówienia do brzuszka to ja już gadam z fasolką i mój A też codziennie poświęca jej uwagę :) tłumaczy jej że ma mnie tak nie męczyć haha
Córeczka też przychodzi i mi całuje brzuszek, choć jeszcze nie rozumie do końca. Mówi że mama ma ała i trzeba uważać i całować :)

oar83e3kacl5sn2v.png

Witam nowe mamuski [emoji5] Coraz wiecej nas tutaj.

@sylwia.87 to fajnie, ze wszystko ok. Oby plamienia ustaly.

A ja musze jeszcze przetrwac do rana w pracy [emoji53]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
A nie mozesz isc do lekarza rodzinnego po L4? Kobiety w ciąży nie mogą pracowac na mocnej zmianie. Ja jestem na trzyzmianowce i akurat nocki mi wypadaja w tym tygodniu. Jutro ide do rodzinnej po elkę do dnia wizyty u ginekologa. U mnie na magazynie za duze ryzyko urazu no i pelny zakaz pracy w ciąży.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Tez mi ginekolog odradzał czytanie w necie o zagrożeniach. I tak mam ciążę wysokiego ryzyka i nic to nie zmieni...Takze się z każdego dnia razem i tyle :)

Masz rację, odstawiam internety! :) Do brzucha już gadam. Najgorzej bo mój TŻ jest położnikiem z wykształcenia i uspokaja moją euforię - on się zacznie naprawdę cieszyć po 12 tyg pewnie dopiero :/

Moj mozg nie pracuje JuZ , kto to tz? No w wielu krajach ciaze uwazaja od 12 tc Ale no Niemcy byl u mnie test pozytyw w dniu Okresu ze ciaza 2-3 tyg no to dzwonie do ginka ci ribic a on no przyjechalac[emoji23]I w ten sposob Usg mialam w 5w5d
Teraz bede w 7w5d 16/11 to JuZ serce bedzue na bAnk

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moj mozg nie pracuje JuZ , kto to tz? No w wielu krajach ciaze uwazaja od 12 tc Ale no Niemcy byl u mnie test pozytyw w dniu Okresu ze ciaza 2-3 tyg no to dzwonie do ginka ci ribic a on no przyjechalac[emoji23]I w ten sposob Usg mialam w 5w5d
Teraz bede w 7w5d 16/11 to JuZ serce bedzue na bAnk

Towarzysz życia (bo jeszcze nie mąż;)). Mi też ginekolog kazał przyjść na wizytę, więc zamiast czekać tak jak chciałam do 29.11 to idę już we wtorek.

A nie mozesz isc do lekarza rodzinnego po L4? Kobiety w ciąży nie mogą pracowac na mocnej zmianie. Ja jestem na trzyzmianowce i akurat nocki mi wypadaja w tym tygodniu. Jutro ide do rodzinnej po elkę do dnia wizyty u ginekologa. U mnie na magazynie za duze ryzyko urazu no i pelny zakaz pracy w ciąży.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Jak sie bede w miare czula to jeszcze przetrwam te 2 tygodnie. Wypadna mi w tym czasie ze 3 noce, wiec nie jest zle. Jakos przetrwam.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Mungo ma racje, jak nie musisz to weź l4.
Tylko powiedzcie mi dziewczyny, nie jest tak ze przed 12tygodniem pracodawca może zwolnić jeszcze bez podania powodu?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Mungo ma racje, jak nie musisz to weź l4.
Tylko powiedzcie mi dziewczyny, nie jest tak ze przed 12tygodniem pracodawca może zwolnić jeszcze bez podania powodu?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Jeśli masz umowe o prace to od pierwszego dnia ciąży podlegasz ochronie.

Do góry