Też to właśnie tak na szybko policzylam i wychodzi, że ciąża po prostu jest mlodsza, tak wiec nie stresuj się, jakby cos bylo nie tak lekarz by o tym wspomniał.Czyli teraz wypadalby 11tc, a nie 13tc, wiec wszyatko by sie zgadzalo [emoji6]
Aniołek[*]8.08.2017
reklama
Margana
Fanka BB :)
Ojej, oby szybko przeszlo!Dzieki dziewczyny, serce bije to jest dobrze, lakarz tak mi pobral cytologie ze az mi krew poleciala ,teraz mnie cale krocze piecze :/
A dzidzia sie nie martw. Potem bedziemy sie martwic czemu Twoje juz siada a moje jeszcze nie [emoji6]
Aniołek[*]8.08.2017
Onaszczesliwa2018
Fanka BB :)
Dzieki dziewczyny, serce bije to jest dobrze, lakarz tak mi pobral cytologie ze az mi krew poleciala ,teraz mnie cale krocze piecze :/
Oj czyli ogólnie dzis wizytę miałaś pełna wrazen
moja tak pol na pol, bow sumie powiedzielismy sobie, ze moze dziecko byloby dobrym pomyslem, wiec doslownie raz nie bylo zabezpieczenia i potem stwierdzilismy, ze moze jednak za wczesnie na to i sie nie powtorzylo, ale okazalo sie, ze juz ciaza jest, wiec coz hahahaWitam was dziewczyny z rana. Samopoczucie w miarę dobre . tak więc w odliczanie pojawiła się już 1 z przodu hurraa [emoji16][emoji16] tak więc jeszcze 199 dni do pojawienia się mojego maluszka. Mam nadzieje że dojdzie odliczanie do końca i nie będzie żadnych problemów [emoji4] a jak u was ?
I takie pytanie do was (bo nie pamiętam czy było kiedyś zadawane ) czy wasze ciążę były planowane czy tak zwane wpadki ? [emoji3]
Dzień dobry
U mnie pierwsze dziecko planowane- przestaliśmy zabezpieczać się po ślubie i udało się po ponad pół roku. Teraz tak samo, z obecnym partnerem stwierdziliśmy ze trzeba działać i udało się w 2 cyklu, chociaż ja byłam przygotowana na dłuższe starania
Apropos smarowania, kupiłam sobie w końcu kosmetyki, maja bardzo fajny skład
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie pierwsze dziecko planowane- przestaliśmy zabezpieczać się po ślubie i udało się po ponad pół roku. Teraz tak samo, z obecnym partnerem stwierdziliśmy ze trzeba działać i udało się w 2 cyklu, chociaż ja byłam przygotowana na dłuższe starania
Ja mam kosmetyki z serii dla kobiet w ciąży z tołpy krem wzmacniający przeciw rozstępom i serum na piersiDzień dobry
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Mam paru cukrzyków w rodzinie, ale z salatkami nigdy nie było dużego problemu - ziemniaki daję pieczone w piekarniku (zdrowsze, i ponoć maja niższy ig), a majonez robię sama bez cukru (sklepowe mają często cukier w składzie) - WAŻNE - w ciąży nie można surowego jajka, ja robię majonez na bazie kaszy jaglanejSzukam pomyslu na fajna salatke dla cukrzyka, chodzi za mna taka dozwolona wersja tradycyjnej majonezowej jarzynowki
Ktoras tu miala cukrzykow w rodzinie ...jakies pomysly?
Newralgiczna może być też marchewka, najslodsza chyba, i niektórzy cukrzycy nie jedzą, ale jak nie jest jej dużo.. Moi wujkowie jedzą w niewielkich ilościach, np właśnie w sałacie
Ewentualnie alternatywa, ulubiona przez moją kuzynkę - wersja inna - ziemniaki, cebula, kiszone ogórki i suszony w kostkach boczek - jak jeszcze jadłam mięso, to mi też bardzo smakowało
Szukam pomyslu na fajna salatke dla cukrzyka, chodzi za mna taka dozwolona wersja tradycyjnej majonezowej jarzynowki
Ktoras tu miala cukrzykow w rodzinie ...jakies pomysly?
Ja zupełnie się nie znam ( to się wypowiem ) ale jeśli tylko majonez jest problemem to może po prostu zrobić standardową z oliwą np. z pestek winogron, żeby było lekko...? Kiedyś moja mama zapomniała kupić majonez, dodała właśnie trochę oliwy i była naprawdę dobra
Ja mam kosmetyki z serii dla kobiet w ciąży z tołpy krem wzmacniający przeciw rozstępom i serum na piersi
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Fajne? Dobrze się wchłaniają? Te moje na początku zostają na skórze, wchłaniają się po kilu minutach, ale skóra jest mam wrażenie- odżywiona.
Mam paru cukrzyków w rodzinie, ale z salatkami nigdy nie było dużego problemu - ziemniaki daję pieczone w piekarniku (zdrowsze, i ponoć maja niższy ig), a majonez robię sama bez cukru (sklepowe mają często cukier w składzie) - WAŻNE - w ciąży nie można surowego jajka, ja robię majonez na bazie kaszy jaglanej
Newralgiczna może być też marchewka, najslodsza chyba, i niektórzy cukrzycy nie jedzą, ale jak nie jest jej dużo.. Moi wujkowie jedzą w niewielkich ilościach, np właśnie w sałacie
Ewentualnie alternatywa, ulubiona przez moją kuzynkę - wersja inna - ziemniaki, cebula, kiszone ogórki i suszony w kostkach boczek - jak jeszcze jadłam mięso, to mi też bardzo smakowało
A.... jeśli marchewka jest problemem to może upiec razem z ziemniakami bataty? W smaku podobne do marchewki. W sumie można też upiec seler i pietruszkę- pyszne są z piekarnika
reklama
Podziel się: