reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Czyli teraz wypadalby 11tc, a nie 13tc, wiec wszyatko by sie zgadzalo [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Też to właśnie tak na szybko policzylam i wychodzi, że ciąża po prostu jest mlodsza, tak wiec nie stresuj się, jakby cos bylo nie tak lekarz by o tym wspomniał.

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Witam was dziewczyny z rana. Samopoczucie w miarę dobre . :) tak więc w odliczanie pojawiła się już 1 z przodu hurraa [emoji16][emoji16] tak więc jeszcze 199 dni do pojawienia się mojego maluszka. Mam nadzieje że dojdzie odliczanie do końca i nie będzie żadnych problemów [emoji4] a jak u was ?

I takie pytanie do was (bo nie pamiętam czy było kiedyś zadawane ) czy wasze ciążę były planowane czy tak zwane wpadki ? [emoji3]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png
moja tak pol na pol, bow sumie powiedzielismy sobie, ze moze dziecko byloby dobrym pomyslem, wiec doslownie raz nie bylo zabezpieczenia i potem stwierdzilismy, ze moze jednak za wczesnie na to i sie nie powtorzylo, ale okazalo sie, ze juz ciaza jest, wiec coz hahaha

Dzień dobry :)

U mnie pierwsze dziecko planowane- przestaliśmy zabezpieczać się po ślubie i udało się po ponad pół roku. Teraz tak samo, z obecnym partnerem stwierdziliśmy ze trzeba działać i udało się w 2 cyklu, chociaż ja byłam przygotowana na dłuższe starania ;)

Apropos smarowania, kupiłam sobie w końcu kosmetyki, maja bardzo fajny skład
1514655739-488a9e3df39c12ab-aaaaaa.jpeg
1514655745-7646ffd748be777b-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :)

U mnie pierwsze dziecko planowane- przestaliśmy zabezpieczać się po ślubie i udało się po ponad pół roku. Teraz tak samo, z obecnym partnerem stwierdziliśmy ze trzeba działać i udało się w 2 cyklu, chociaż ja byłam przygotowana na dłuższe starania ;)

Apropos smarowania, kupiłam sobie w końcu kosmetyki, maja bardzo fajny skład
1514655739-488a9e3df39c12ab-aaaaaa.jpeg
1514655745-7646ffd748be777b-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam kosmetyki z serii dla kobiet w ciąży z tołpy :) krem wzmacniający przeciw rozstępom i serum na piersi :)
1514655989-7ddd2899b4bc2f5b-aaaaaa.jpeg
1514655993-4209b66388b551c1-aaaaaa.jpeg

p19u3e3kv97eb74a.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Szukam pomyslu na fajna salatke dla cukrzyka, chodzi za mna taka dozwolona wersja tradycyjnej majonezowej jarzynowki :)
Ktoras tu miala cukrzykow w rodzinie ...jakies pomysly? ;)

7u22gzu3fqrpf7u3.png
Mam paru cukrzyków w rodzinie, ale z salatkami nigdy nie było dużego problemu - ziemniaki daję pieczone w piekarniku (zdrowsze, i ponoć maja niższy ig), a majonez robię sama bez cukru (sklepowe mają często cukier w składzie) - WAŻNE - w ciąży nie można surowego jajka, ja robię majonez na bazie kaszy jaglanej ;)
Newralgiczna może być też marchewka, najslodsza chyba, i niektórzy cukrzycy nie jedzą, ale jak nie jest jej dużo.. Moi wujkowie jedzą w niewielkich ilościach, np właśnie w sałacie ;)
Ewentualnie alternatywa, ulubiona przez moją kuzynkę - wersja inna - ziemniaki, cebula, kiszone ogórki i suszony w kostkach boczek - jak jeszcze jadłam mięso, to mi też bardzo smakowało ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Szukam pomyslu na fajna salatke dla cukrzyka, chodzi za mna taka dozwolona wersja tradycyjnej majonezowej jarzynowki :)
Ktoras tu miala cukrzykow w rodzinie ...jakies pomysly? ;)

7u22gzu3fqrpf7u3.png

Ja zupełnie się nie znam ( to się wypowiem :D ) ale jeśli tylko majonez jest problemem to może po prostu zrobić standardową z oliwą np. z pestek winogron, żeby było lekko...? Kiedyś moja mama zapomniała kupić majonez, dodała właśnie trochę oliwy i była naprawdę dobra :tak:

Ja mam kosmetyki z serii dla kobiet w ciąży z tołpy :) krem wzmacniający przeciw rozstępom i serum na piersi :)
1514655989-7ddd2899b4bc2f5b-aaaaaa.jpeg
1514655993-4209b66388b551c1-aaaaaa.jpeg

p19u3e3kv97eb74a.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Fajne? Dobrze się wchłaniają? Te moje na początku zostają na skórze, wchłaniają się po kilu minutach, ale skóra jest mam wrażenie- odżywiona.

Mam paru cukrzyków w rodzinie, ale z salatkami nigdy nie było dużego problemu - ziemniaki daję pieczone w piekarniku (zdrowsze, i ponoć maja niższy ig), a majonez robię sama bez cukru (sklepowe mają często cukier w składzie) - WAŻNE - w ciąży nie można surowego jajka, ja robię majonez na bazie kaszy jaglanej ;)
Newralgiczna może być też marchewka, najslodsza chyba, i niektórzy cukrzycy nie jedzą, ale jak nie jest jej dużo.. Moi wujkowie jedzą w niewielkich ilościach, np właśnie w sałacie ;)
Ewentualnie alternatywa, ulubiona przez moją kuzynkę - wersja inna - ziemniaki, cebula, kiszone ogórki i suszony w kostkach boczek - jak jeszcze jadłam mięso, to mi też bardzo smakowało ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

A.... jeśli marchewka jest problemem to może upiec razem z ziemniakami bataty? W smaku podobne do marchewki. W sumie można też upiec seler i pietruszkę- pyszne są z piekarnika :)

reklama
Do góry