reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Czyli teraz wypadalby 11tc, a nie 13tc, wiec wszyatko by sie zgadzalo [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Też to właśnie tak na szybko policzylam i wychodzi, że ciąża po prostu jest mlodsza, tak wiec nie stresuj się, jakby cos bylo nie tak lekarz by o tym wspomniał.

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Witam was dziewczyny z rana. Samopoczucie w miarę dobre . :) tak więc w odliczanie pojawiła się już 1 z przodu hurraa [emoji16][emoji16] tak więc jeszcze 199 dni do pojawienia się mojego maluszka. Mam nadzieje że dojdzie odliczanie do końca i nie będzie żadnych problemów [emoji4] a jak u was ?

I takie pytanie do was (bo nie pamiętam czy było kiedyś zadawane ) czy wasze ciążę były planowane czy tak zwane wpadki ? [emoji3]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png
moja tak pol na pol, bow sumie powiedzielismy sobie, ze moze dziecko byloby dobrym pomyslem, wiec doslownie raz nie bylo zabezpieczenia i potem stwierdzilismy, ze moze jednak za wczesnie na to i sie nie powtorzylo, ale okazalo sie, ze juz ciaza jest, wiec coz hahaha

Dzień dobry :)

U mnie pierwsze dziecko planowane- przestaliśmy zabezpieczać się po ślubie i udało się po ponad pół roku. Teraz tak samo, z obecnym partnerem stwierdziliśmy ze trzeba działać i udało się w 2 cyklu, chociaż ja byłam przygotowana na dłuższe starania ;)

Apropos smarowania, kupiłam sobie w końcu kosmetyki, maja bardzo fajny skład
1514655739-488a9e3df39c12ab-aaaaaa.jpeg
1514655745-7646ffd748be777b-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :)

U mnie pierwsze dziecko planowane- przestaliśmy zabezpieczać się po ślubie i udało się po ponad pół roku. Teraz tak samo, z obecnym partnerem stwierdziliśmy ze trzeba działać i udało się w 2 cyklu, chociaż ja byłam przygotowana na dłuższe starania ;)

Apropos smarowania, kupiłam sobie w końcu kosmetyki, maja bardzo fajny skład
1514655739-488a9e3df39c12ab-aaaaaa.jpeg
1514655745-7646ffd748be777b-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam kosmetyki z serii dla kobiet w ciąży z tołpy :) krem wzmacniający przeciw rozstępom i serum na piersi :)
1514655989-7ddd2899b4bc2f5b-aaaaaa.jpeg
1514655993-4209b66388b551c1-aaaaaa.jpeg

p19u3e3kv97eb74a.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Szukam pomyslu na fajna salatke dla cukrzyka, chodzi za mna taka dozwolona wersja tradycyjnej majonezowej jarzynowki :)
Ktoras tu miala cukrzykow w rodzinie ...jakies pomysly? ;)

7u22gzu3fqrpf7u3.png
Mam paru cukrzyków w rodzinie, ale z salatkami nigdy nie było dużego problemu - ziemniaki daję pieczone w piekarniku (zdrowsze, i ponoć maja niższy ig), a majonez robię sama bez cukru (sklepowe mają często cukier w składzie) - WAŻNE - w ciąży nie można surowego jajka, ja robię majonez na bazie kaszy jaglanej ;)
Newralgiczna może być też marchewka, najslodsza chyba, i niektórzy cukrzycy nie jedzą, ale jak nie jest jej dużo.. Moi wujkowie jedzą w niewielkich ilościach, np właśnie w sałacie ;)
Ewentualnie alternatywa, ulubiona przez moją kuzynkę - wersja inna - ziemniaki, cebula, kiszone ogórki i suszony w kostkach boczek - jak jeszcze jadłam mięso, to mi też bardzo smakowało ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Szukam pomyslu na fajna salatke dla cukrzyka, chodzi za mna taka dozwolona wersja tradycyjnej majonezowej jarzynowki :)
Ktoras tu miala cukrzykow w rodzinie ...jakies pomysly? ;)

7u22gzu3fqrpf7u3.png

Ja zupełnie się nie znam ( to się wypowiem :D ) ale jeśli tylko majonez jest problemem to może po prostu zrobić standardową z oliwą np. z pestek winogron, żeby było lekko...? Kiedyś moja mama zapomniała kupić majonez, dodała właśnie trochę oliwy i była naprawdę dobra :tak:

Ja mam kosmetyki z serii dla kobiet w ciąży z tołpy :) krem wzmacniający przeciw rozstępom i serum na piersi :)
1514655989-7ddd2899b4bc2f5b-aaaaaa.jpeg
1514655993-4209b66388b551c1-aaaaaa.jpeg

p19u3e3kv97eb74a.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Fajne? Dobrze się wchłaniają? Te moje na początku zostają na skórze, wchłaniają się po kilu minutach, ale skóra jest mam wrażenie- odżywiona.

Mam paru cukrzyków w rodzinie, ale z salatkami nigdy nie było dużego problemu - ziemniaki daję pieczone w piekarniku (zdrowsze, i ponoć maja niższy ig), a majonez robię sama bez cukru (sklepowe mają często cukier w składzie) - WAŻNE - w ciąży nie można surowego jajka, ja robię majonez na bazie kaszy jaglanej ;)
Newralgiczna może być też marchewka, najslodsza chyba, i niektórzy cukrzycy nie jedzą, ale jak nie jest jej dużo.. Moi wujkowie jedzą w niewielkich ilościach, np właśnie w sałacie ;)
Ewentualnie alternatywa, ulubiona przez moją kuzynkę - wersja inna - ziemniaki, cebula, kiszone ogórki i suszony w kostkach boczek - jak jeszcze jadłam mięso, to mi też bardzo smakowało ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

A.... jeśli marchewka jest problemem to może upiec razem z ziemniakami bataty? W smaku podobne do marchewki. W sumie można też upiec seler i pietruszkę- pyszne są z piekarnika :)

reklama
Do góry