reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

A ja coraz bardziej zaczynam bać się porodu, szczególnie, że wczoraj rozmawiałam z koleżanką o moim pierwszym porodzie, który trwał 16 godzin!! I później mega babrała mi się rana poporodowa i ogólnie ten ból jak nie można usiąść, siku zrobić itp MASAKRA. Bardzo chciałam mieć drugie dziecko ale poród mnie przeraża, dziewczyny, które już mają dwójkę dzieci, czy to prawda, że drugi poród jest dużo szybszy?
Nie wiem, czy drugi jest szybszy, ale na pocieszenie dodam, że mój pierwszy był dosyć szybki 22:00 byłam na ip, a o 2.45 syn był ż nami. Nie byłam nacinana, nie peklam. Bolało, to nie będę oszukiwać, ale dałam radę bez znieczulenia.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, jeżdżenie na desce chyba odpada w ciąży coo???
Muszę sporo argumentów przeciw przedstawić mojemu.. Bo jak zwykle twierdzi że nic się nie stanie, a skąd może wiedziec????
p19u3e3kq0er3dz6.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Niestety tak bo bo chociaż masz super technikę jazdy to nigdy niewiadomo czy ktoś w ciebie nie wjedzie szkoda ryzykować. Ja też odpuszczam ten sezon narciarski[emoji17]

ja nie wiem jaki bedzie drugi porod ale pierwszy mialam super skurcze o 6:30 a o 11:00 juz po wszystkim bez naciecia bez znieczulenia bylam pelna energii moglabym od razu isc do domu ale to tez zasluga poloznej mialam swoją ktorej zaplacilam byla przy mnie caly porod pomagala o wszystko pytala dlatego teraz napewno tez wybiore szpital w ktorym bede mogla wybrac polozna i ktora tez z mna bedzie caly czas

A ja coraz bardziej zaczynam bać się porodu, szczególnie, że wczoraj rozmawiałam z koleżanką o moim pierwszym porodzie, który trwał 16 godzin!! I później mega babrała mi się rana poporodowa i ogólnie ten ból jak nie można usiąść, siku zrobić itp MASAKRA. Bardzo chciałam mieć drugie dziecko ale poród mnie przeraża, dziewczyny, które już mają dwójkę dzieci, czy to prawda, że drugi poród jest dużo szybszy?

Przede wszystkim NIE SLUCHAC kolezanek!!!
Po co masz sie nakrecac na cos nad czym nie masz kontroli?
Moj drugi porod : wjechalam na porodowke o 11.30, Maz dojechal o 12, Synek urodzil sie o 12.28.
Ja nastawilam sie na szybki porod I taki byl. Pozytywne myslenie Mamuski daje naprawde duzo.

Moj drugi porod : wjechalam na porodowke o 11.30, Maz dojechal o 12, Synek urodzil sie o 12.28.
Ja nastawilam sie na szybki porod I taki byl. Pozytywne myslenie Mamuski daje naprawde duzo.
Wow no to ekspresowo :) a pierwszy jak?

Zgodzę się mnie wszyscy straszyli jaki to zły ten poród s rzeczywistość była zupełnie inna najważniejsze nastawienie [emoji1377]

16udyx8di9hvrs5t.png

Dziewczyny, jeżdżenie na desce chyba odpada w ciąży coo???
Muszę sporo argumentów przeciw przedstawić mojemu.. Bo jak zwykle twierdzi że nic się nie stanie, a skąd może wiedziec????
p19u3e3kq0er3dz6.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
odpada! Za duże ryzyko upadku i urazu. Jak rok temu jezdziłam na nartach (a jeżdzę bardzo uważnie) to ktoś kto uważał mniej postanowił mnie potrącić(wjechał we mnie koleś na desce który jechał za szybko ,a ja go nie widziałam bo to ja bylam z przodu) i zrobil to z takim impetem, że wypadłam z nart a but na prawej nodze popękał i pokaleczył mi nogę. Przyjechała po mnie wtedy karetka bo nie moglam chodzić. Możesz mu to opowiedzieć, może wtedy dotrze :)

Kurde to mój poród był mega dlugi. Pierwsze skurcze co 5 minut o 1 w nocy, a urodziłam o 15:20 po kroplowce. Bolało strasznie, ale da się przeżyć :) no i warto :) Mam nadzieję, że drugi bedzie szybszy :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Wiesz co ja sie pierwszego porodu az tak bardzo nie balam. Teraz wiedzac jak on wygladal boje sie okropnie i nie wiem jak zapanuje nad strachem. Moze dlugo nie trwal,bo 4 godz. ale bardzo intensywnie. Bylam nacieta, szyjka pekla. A szycie i lyzeczkowanie wspominam gorzej niz caly porod. Na sama mysl slabo mi sie robi. Nie wiem jak to bedzie teraz [emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry