madzia0902
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Podczas usg patrzy na wszystko, serduszko, żołądek i wszystkie narządy, mierzy długość ciemieniową, wielkość główki, przepływy, akcje serca, pępowine ogląda, mierzy przyzierność karkową hmmm to wszystko w trakcie badania USG usg przez brzuch i mówi od razu co i jak, przynajmniej ja tak miałam i słucha serduszkaA @Marika92 możesz opowiedzieć dokładnie jak wygląda takie badanie? Lekarz najpierw robi USG a później przelicza to wszystko na komputerze czy jak? długo to trwa?
Ja biorę od początku ciąży wieczorem jedną tabletkę.Dziewczyny bierze ktoras z Was acard w ciąży? Jeśli tak to o kiedy bierzecie rano czy wieczorem czy to bez różnicy?
Tak to też od razu omawia@Marika92 o matko to pewnie dłuży się w nieskończoność takie USG i co słowo lekarza to zawał. Mówisz że słucha serduszka o to może pierwszy raz ja też usłyszę serduszko, bo jeszcze nie słyszałam a te Pappa i wolne beta hcg czy jak to się tam zwie to też od razu sprawdza na tej wizycie? Bo to chyba dostaje się jakiś tam wyniki jakie jest prawdopodobieństwo wady genetycznej np 1:10000 czy coś mi się pochrzaniło ?
Dzięki kochana :* myślałam że ten stres mi trochę odpuścił ale jak widać nie da sie go pozbyćE no co ty. Każde dziecko jest inne. Corka na usg zawsze była większa, a syn byl mniejszy. Nie ma powodu do stresu.
Jeśli chodzi o test pappa to mnie po wizycie pobrali krew i wynik będzie za około 7 dni max do 2 tygodni przez święta, ale lekarz będzie dzwonił tylko wtedy jakby wynik nie był dobry.@Marika92 o matko to pewnie dłuży się w nieskończoność takie USG i co słowo lekarza to zawał. Mówisz że słucha serduszka o to może pierwszy raz ja też usłyszę serduszko, bo jeszcze nie słyszałam a te Pappa i wolne beta hcg czy jak to się tam zwie to też od razu sprawdza na tej wizycie? Bo to chyba dostaje się jakiś tam wyniki jakie jest prawdopodobieństwo wady genetycznej np 1:10000 czy coś mi się pochrzaniło ?
Ja miałam pobrana krew 1,5 tyg przed usg i wynik miałam od razu na wizycie ale widać co lekarz to inaczejJeśli chodzi o test pappa to mnie po wizycie pobrali krew i wynik będzie za około 7 dni max do 2 tygodni przez święta, ale lekarz będzie dzwonił tylko wtedy jakby wynik nie był dobry.