reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

A tak z ciekawości są tu osoby, które nie mają i nie robią badań prenatalnych, u nas rzadko, który lekarz zleca te badania jeżeli ciąża przebiega prawidłowo, chyba, że dziecko może być obciążone jakaś wada genetyczna to wtedy, ale to też tylko niektórzy, nie wiem może u nas nie jest to takie "popularne" przez to, że najbliższa klinika, która takie badanie wykonuje jest 120 km ode mnie, ktoś tu pisał, że na prenatalnych badali przyziernosc karkowa, u nas jest to normalnie mierzone podczas USG, są te najważniejsze 3 USG kiedy lekarz wykonuje je aż nadto starannie właśnie koło 12 tyg później 20 tyg i jeszcze jedno nie pamiętam dokładnie kiedy ;)

Ja robię właśnie takie dokładniejsze usg - z badaniem przezierności, przepływów w pępowinie i czegoś tam jeszcze. Nigdy nie robiłam dodatkowych badań, bo nie jestem w grupie ryzyka, a usg wychodziło prawidłowo.

reklama
Paulina1994 - ja bede miec normalna wizyte z USG, nie prenatalna. U Nas ich nie wykonuja publicznie. Mozna odplatnie.
Ja nie robilam z chlopcami i teraz tez nie bede.
U nas nie ma ani publicznie, ani odpłatnie więc może dlatego ginekolodzy są przyzwyczajeni, że takie parametry są sprawdzane na zwykłej wizycie ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Ja robię właśnie takie dokładniejsze usg - z badaniem przezierności, przepływów w pępowinie i czegoś tam jeszcze. Nigdy nie robiłam dodatkowych badań, bo nie jestem w grupie ryzyka, a usg wychodziło prawidłowo.
To u nas też są przeprowadzane takie 3 dokładniejsze USG, ale to jest właśnie w ramach zwykłej wizyty :)

To u nas też są przeprowadzane takie 3 dokładniejsze USG, ale to jest właśnie w ramach zwykłej wizyty :)

Ja chodzę prywatnie i mam na każdej wizycie usg, ale zazwyczaj to tylko ogólne spojrzenie, czy wszystko ok, pomiary dziecka, sprawdzenie serduszka, wód płodowych. I za te usg nie płacę. Płacę za te dokładniejsze - właśnie trzy: pierwsze (chociaż to jest mniejsza kwota niż później), ok. 12 tc i połówkowe :)

Ale na pewno nie wszędzie tak jest. Moja gin. po prostu lubi mieć pewność, że wszystko ok, a usg taką większą pewność daje :)

Ja chodzę prywatnie i mam na każdej wizycie usg, ale zazwyczaj to tylko ogólne spojrzenie, czy wszystko ok, pomiary dziecka, sprawdzenie serduszka, wód płodowych. I za te usg nie płacę. Płacę za te dokładniejsze - właśnie trzy: pierwsze (chociaż to jest mniejsza kwota niż później), ok. 12 tc i połówkowe :)

Ale na pewno nie wszędzie tak jest. Moja gin. po prostu lubi mieć pewność, że wszystko ok, a usg taką większą pewność daje :)
Ja też chodzę prywatnie i USG jest na każdej wizycie :) ale za te dokładniejsze dopłaty nie ma :) co miasto to inaczej :)

Ja biorę Duphavit Pregna. Gin zachwalał, że to jakaś nowość i bardzo dobre. Na początku jak lekarz mi je zalecił to się zdziwiłam bo nigdy nie słyszałam o czymś takim i mam problem żeby je gdzieś kupić. Za pierwszym razem mi się udało od razu w pierwszej aptece za 35,50 zł a teraz szukałam i nigdzie nie było, więc musiałam zamówić, dziś odbieram ale cena już 44,90 zł za 30 sztuk. o_O

Bierzesz coś to tego czy tylko Duphavit ? :)
Ja biore tylko femibion ale się zastanawiam czy to dobrze.

Bierze któraś z Was Febibion + coś dodatkowo? Nie mówię tu o lekach na tarczyce czy nadciśnienie :)

Ale się szybko uwineliscie [emoji16] my już ponad 5 lat a o Maleństwo staraliśmy się 10mcy

f2w39n7303c24ozn.png

Czytam Was i myśle, że z moim M mielismy duuuzo szczęścia. Jedno podejście- wyliczone kiedy- i jest Fasolka :) Jedno. Szok.

reklama
Do góry