reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

To o czym piszecie obie to to samo tylko Solgar ma swoją nazwę metafolin, chociaż o jedno i to samo o naturalną formę kwasu foliowego metylowanego który jest od razu przyswajalny - nie musi być przekształcony z syntetycznego :)

p19u3e3ksv91xyeu.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Czyli ten kwas lewomefoliowy to to samo co Twój kwas metylowany? Dziś mam jakieś problemy z myśleniem wybacz :p

reklama
U mnie właśnie na wieczór jest najgorzej. Czuję jakby mi coś siedziało na żołądku, okropnie mi niedobrze i czasem kończy się to wymiotami.

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ooo to ja mam chyba to samo, tylko w dużo mniej nasilonej wersji niż Ty :p Swoją drogą dziwne to bo zawsze nastawiałam się na jakieś gorsze samopoczucie rano a nie wieczorem a tu masz :p

Czyli ten kwas lewomefoliowy to to samo co Twój kwas metylowany? Dziś mam jakieś problemy z myśleniem wybacz :p
Tak, to to samo ;) jakie masz witaminy? Bo w moich też jest kwas syntetyczny i metylowany, bodajże w FEMIBION była taka dawka że po 400 każdego

p19u3e3ksv91xyeu.png

27.06.17 Anastazja [*]

Ja jestem ciekawa czy dzisiaj znowu dopadną mnie moje cowieczorne dziwne objawy czy wczoraj ten ostatni dzień 11 tygodnia był przełomowy [emoji14] Dziewczyny czy Wam też tak dziwnie jest na żołądku wieczorami?
Oj tak, okropnie[emoji53] Ja do tego mam problemy z zoladkiem to podwojnie [emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Tak, to to samo ;) jakie masz witaminy? Bo w moich też jest kwas syntetyczny i metylowany, bodajże w FEMIBION była taka dawka że po 400 każdego

p19u3e3ksv91xyeu.png

27.06.17 Anastazja [*]
Ja biorę Duphavit Pregna. Gin zachwalał, że to jakaś nowość i bardzo dobre. Na początku jak lekarz mi je zalecił to się zdziwiłam bo nigdy nie słyszałam o czymś takim i mam problem żeby je gdzieś kupić. Za pierwszym razem mi się udało od razu w pierwszej aptece za 35,50 zł a teraz szukałam i nigdzie nie było, więc musiałam zamówić, dziś odbieram ale cena już 44,90 zł za 30 sztuk. o_O

Hmm to nie wiem, zobaczymy co jeszcze napisze Marika. Tak mnie to zastanowiło teraz bo czytałam skład tego preparatu, który biorę i właśnie jest napisane w składzie foliany 800 mcg (400%*), w tym: kwas foliowy 400 mcg, kwas lewomefoliowy 400 mcg
A jaki bierzesz preparat ? Chodzi mi o nazwę ? :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

@marta515 będziesz stosowała kwas foliowy metylowany do końca ciąży?

p19u3e3ksv91xyeu.png

27.06.17 Anastazja [*]
Nie mam pojęcia, moja lekarka mówiła żebym już zaczynała brać sam Prenatal Uno ale mam jeszcze 6 tabletek Folianu więc dobiorę na pewno do końca. A Tobie coś Twoja lekarka mówiła ile masz brać? Jakie wyszły Ci w ogóle mutacje? Mi MTHFR 677C-T heterozygota

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Do góry