reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

W ciazy naczynka sie rozszerzaja i moze tak byc. A czemu nie skrecisz kaloryfera? Ja spie pod dwoma koldrami, ale nie potrafie przy kaloryferze bo mi duszno.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Bo śpię w koszulce i mi zimno [emoji23]zamiast ubrać piżamę z długim rękawem i długie spodnie to ja grzejnik robię na maxa mój mąż się śmieje że jeszcze mogę tak robić bo w bloku nie płacą dodatkowo za takie udogodnienia ale jak w domu będę chciała w takich temperaturach mieszkać (a mam naprawdę saunę) to na ekogroszek nie zarobi [emoji23]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mimo, że z okresu to 9 tydzień, wg.usg ciąża obumarła w 6 tygodniu
Kalinova, co się stało? Kilka dni bez forum i kolejna tragedia? To straszne jest :( przykro mi bardzo :( Dużo siły!

Dziewczyny która to już strata? To straszne że nie da się na to nic zaradzić. Mnie to przytłaczaja takie informacje. Niech się już nic tu złego na tym forum nie dzieje!

xnw49n73zrn5o34j.png

U nas zawsze bylo okolo 30 paru osob lacznie z dziecmi ale teraz jak mamusi nie ma :( to kazdy poszedl w swoja strone a mam 7-mioro rodzeństwa i te swieta bd takie bo bd choc te 1 chcialabym z rodzenstwem spedzic bo to 1 swieta bez mamusi:((( ale 2 najstarszego rodzenstwa wyjechala do Anglii a reszta ma swoje rodziny i u sb spedzaja u mamy w domku tylko brat i siostra z dzieckiem i szfagrem bd. Ah uwielbialam kiedy bylo nas tak duzo tyle radosci bylo a teraz... juz te czasy nie wróca.

No ja sobie nie wyobrazam byc wtedy sama. Przy porodzie corki byl maz i tym razem mam nadzieje, ze nic w tym nie przeszkodzi.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

mój tez mowi ze bd ale strasznie reaguje na widok krwi slabo mu sie robi ale mowi ze da rade postaram sie go trzymac zeby jak naj mniej krwi widział hehe bo bd musieli jego cucic hihi

Bo śpię w koszulce i mi zimno [emoji23]zamiast ubrać piżamę z długim rękawem i długie spodnie to ja grzejnik robię na maxa mój mąż się śmieje że jeszcze mogę tak robić bo w bloku nie płacą dodatkowo za takie udogodnienia ale jak w domu będę chciała w takich temperaturach mieszkać (a mam naprawdę saunę) to na ekogroszek nie zarobi [emoji23]

No ja place za tyle co zuzyje, wiec oszczedzam [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja nie mam prezentu dla męża jeszcze, muszę wkoncu w tym tyg wybrać się do Emipku bo chciałabym mu kupić Belfer na płycie bo mu się podoba :)

U nas na szczęście prezentów nie ma wiele. Dzieciory dostają pod choinkę jeden wspólny, a w obu naszych rodzinach mamy losowanie, więc każdy kupuje po jednym prezencie. Z mężem sobie osobno paczek nie robimy, bo mamy urodziny w listopadzie/grudniu, więc już i tak jest za dużo prezentów ;)

Ale z moim mężem jest łatwo - idę do Biedrony, biorę płytę gramofonową i z głowy :D

a któraś mamusia bd miala poród rodzinny?

A co rozumiesz pod pojęciem "rodzinny"? :) Ja rodziłam 3 razy z mężem i teraz też inaczej sobie nie wyobrażam. Bez niego nie urodzę. Chociaż za trzecim razem nie zdążył bidak kurtki zdjąć :-D

60 szt pierogów i 20 szt uszek ;)

Właśnie mi uświadomiłaś, że mam zaburzone proporcje :D Pomyślałam sobie - 60 pierogów? Na całą Wigilię? Moje dzieciory wsuwają po 15 sztuk za jednym posiedzeniem. Jak robię pierogi, to poniżej setki się w ogóle nie opłaca :) Dlatego rzadko je robię :D

No ja place za tyle co zuzyje, wiec oszczedzam [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

ja jestem zmarźluch i na kazdej stancjii marzlam bo trzeba bylo oszczedac a teraz mieszkamy na zakladowym mieszkanku od meza z pracy za ogrzewanie place tylko 50zł i mozemy grzac do bólu i maz krzyczy ze saune z domu robie hehe a mi tak pasi bo ciepelko mam :)

To jest straszny szok dla organizmu :) Ja jestem zmarzluch i jak 1,5 roku temu się do domu przenieśliśmy, to do tej pory się nie przyzwyczaiłam. W bloku zawsze było gorąco - nie mieliśmy podzielników ciepła, ludzie grzali na ful, więc my przy skręconych kaloryferach i otwartych oknach mieliśmy w zimie ok. 23-24 stopnie! Teraz mamy temp. 20,5 ustawioną i jak pracuję przy komputerze, to zawsze w swetrze i pod kocem. Nie mogę się przyzwyczaić. A więcej nie ustawię, bo nas rachunek za gaz zje :D

reklama
U nas na szczęście prezentów nie ma wiele. Dzieciory dostają pod choinkę jeden wspólny, a w obu naszych rodzinach mamy losowanie, więc każdy kupuje po jednym prezencie. Z mężem sobie osobno paczek nie robimy, bo mamy urodziny w listopadzie/grudniu, więc już i tak jest za dużo prezentów ;)

Ale z moim mężem jest łatwo - idę do Biedrony, biorę płytę gramofonową i z głowy :D

A co rozumiesz pod pojęciem "rodzinny"? :) Ja rodziłam 3 razy z mężem i teraz też inaczej sobie nie wyobrażam. Bez niego nie urodzę. Chociaż za trzecim razem nie zdążył bidak kurtki zdjąć :-D

Właśnie mi uświadomiłaś, że mam zaburzone proporcje :D Pomyślałam sobie - 60 pierogów? Na całą Wigilię? Moje dzieciory wsuwają po 15 sztuk za jednym posiedzeniem. Jak robię pierogi, to poniżej setki się w ogóle nie opłaca :) Dlatego rzadko je robię :D
Ja też nie kupuje nic drogiego :) raczej drobiazg :)

Do góry