reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Boże, powiem wam że jam chyba przez to czego mnie życie nauczyło nie wybiegam tak daleko.. Nie patrzę na wózki dziecięce, nie wybieram szpitala, położnej... Ehhh zastanawiam się czy będę umiała się cieszyć tą ciąża tak jak wy. tzn cieszę się ale ciągle mam wiele obaw, że znów tak bardzo się zaangażuje i nic z tego nie wyjdzie :/ zła jestem na siebie za takie myślenie..

p19u3e3kn839n8v6.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Ja nie mam za sobą tak złych doświadczeń, ale sama uważam, że to jeszcze za wcześnie, i że na wszystko przyjdzie pora

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
A w pragnie nie ma już kwasu foliowego czy Ty musisz brać jakiś bardziej przyswajalny ? Biorę pragnę plus i DHA, kwasu osobno już nie łykam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, przez mutacje MTHFR jaką mam i przez poprzednią wadę dziecka mam większą dawkę, chociaż nadmiar kwasu i tak wydalany jest z moczem, a tego który ja przyswajam w pregnie jest tylko 200. Biorę kwas foliowy metylowany, nie syntetyczny

p19u3e3kn839n8v6.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Ostatnia edycja:
Nawet 3 i jeszcze wiele więcej myślę które się nie przyznaja, myślę że każda po stracie tak świruje i że to normalne:* musimy wierzyć że z naszymi dzidziami teraz wszystko oki i że już w lipcu będziemy tulić nasze małe serduszka :*
To zależy od charakteru człowieka... I też od doświadczeń w rodzinie... Moja siostra miała dwie ciężkie ciążę... Z jednej chłopczyk ma wadę serca... Ma 2.5 roku i kcal już 3 operacje poważne i IMP w Łodzi... W życiu nikt by nie powiedział, że tyle przeszedł jest tak ruchliwy i wesoły :) Duuuzo stresu dla całej rodziny... I przez to ja też się martwię

f2w39n7303c24ozn.png

Hej dziewczynki jak tam dziś samopoczucie u mnie dziś kiepsko strasznie szaro i ponuro za oknem,
Miałam ubierać choinkę po weekendzie ale stwierdziliśmy że dziś ubierzemy, może wytrzyma do 3 króli bo mały już mnie zameczyl że chce choinkę
A mam takiego lenia że na obiad warzywa na patelni i jajko sadzone :)
Ja z witamin biorę tylko kwas foliowy

Hej dziewczynki jak tam dziś samopoczucie u mnie dziś kiepsko strasznie szaro i ponuro za oknem,
Miałam ubierać choinkę po weekendzie ale stwierdziliśmy że dziś ubierzemy, może wytrzyma do 3 króli bo mały już mnie zameczyl że chce choinkę
A mam takiego lenia że na obiad warzywa na patelni i jajko sadzone :)
Ja z witamin biorę tylko kwas foliowy
U mnie byla kuzynka, tez jajko sadzone na obiad i ja tez robie sadzone, tylko z frytkami. Oczywiscie kupnymi taka mam wene dzis do obiadu. Spac mi sie chce, bo tez tak szaro, dopiero 14, a ja czuje sie jak poznym wieczorem. Niestety przede mna jeszcze zakupy, ale to juz na meza czekam bo samej mi sie nie chce. Dzisiejszy dzien moge nazwac spokojnie "Nie chce mi sie" [emoji23]

xrotgov3q3o4y33i.png

O ja się zastanawiam nad Starynkiewicza. Masz dobre wspomnienia? :)
Starynkiewicza dobrze wspominam, ja wybudzalam sie po cc a maz z moja mama czekali z mlodym za drzwiami az sie wybudze. Po wybudzeniu sie polozna ubrala malego i pomogla dostawic mlodego do piersi. Lezalam tam miesiac na patologii i zlego slowa nie powiem. Na Karowej istny mlyn i troche takie przedmiotowe traktowanie,z tym ze warunki lepsze . Ale mi najbardziej zalezy na dobrej opiece biz na skorzanych fotelach i lozkach na pilota. Z czystym sumieniem polecam Starynkiewicza.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzisiaj ciągle głodna chodzę. Normalnie zjadłabym po nią z kopytami i jeszcze jakaś krowę do tego [emoji16][emoji16][emoji16]no nie mogę się najeść. A jutro wejdę na wagę i znowu przeżyje krótkotrwałe załamanie nerwowe które przejdzie .... przy śniadaniu [emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Oj ja też śpiąca ale to pewnie dlatego że pół nocy nie spałam, jejku kiedy ta bezsenność minie pewnie jak dziecko z dwa latka będzie miało to się wyspie

Ja dzisiaj ciągle głodna chodzę. Normalnie zjadłabym po nią z kopytami i jeszcze jakaś krowę do tego [emoji16][emoji16][emoji16]no nie mogę się najeść. A jutro wejdę na wagę i znowu przeżyje krótkotrwałe załamanie nerwowe które przejdzie .... przy śniadaniu [emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja raczej nie czuję ostatnio głodu bo co chwilę coś jem ;) Im bardziej pusty żołądek tym gorsze mdłości. Staram się jeść jabłka i mandarynki, bo zaczynam z wyższej wagi i muszę się bardzo pilnować. Na szczęście na razie przytylam 1 kg, a na poczatku kilo schudłam więc bilans jest na zero :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Sposob na obiad-restauaracja :) ,Tak nam ulzylo wczoraj po badaniach, ze dzisiaj swietujemy. Tez mialam przerwe miedzy wizytami 3 tygodnie i ledwo sie trzymalam pod koniec...

Do góry