reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny wlasnie mam pytanie: czy wasi bliscy rodzina i znajomi, pracodawca itd juz wiedza? Kiedy jest najlepszy czas zeby wszystkich poinformowac? My dziadkom chcemy powiedziec w swieta,bo zarowno od mojej strony jak i od mojego narzeczonego bedzie to pierwszy wnuk (baaardzo wyczekiwany:) chodzi mi tylko o watpliwosci ze my oglosimy calemu swiatu,a tu cos sie tfu tfu stanie..

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gratuluję pozytywnych wizyt kobietki.
U mnie dziś jakoś rozlazly dzień. Zero chęci nawet na wstanie z łóżka. Weszłam w 12 tydzień i rzeczywiście samopoczucie jakby lepsze a i już po jednej dawce leku moja infekcja jakby odchodzi w zapomnienie. Zero pieczenia i swiadu. Ale mam brać 10 dni to biorę dalej. A właściwie wkładam tabletki [emoji16][emoji16][emoji16]tylko luteina pod język obrzydliwa.
Ja Wam powiem że ja jestem matką wyluzowana. Nie to, że się nie martwię o córkę ale bez paranoi. Czasem nawet pozwalam jej na coś co wiem że nie skończy się pozytywnie żeby sama się nauczyła. Oczywiście w granicach bezpieczeństwa.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny wlasnie mam pytanie: czy wasi bliscy rodzina i znajomi, pracodawca itd juz wiedza? Kiedy jest najlepszy czas zeby wszystkich poinformowac? My dziadkom chcemy powiedziec w swieta,bo zarowno od mojej strony jak i od mojego narzeczonego bedzie to pierwszy wnuk (baaardzo wyczekiwany:) chodzi mi tylko o watpliwosci ze my oglosimy calemu swiatu,a tu cos sie tfu tfu stanie..

Ja pracodawcy powiedziałam bo mam L4 od początku, teściom, szwagierce i 2 przyjaciółkom :) mamie nie mówiłam jeszcze, powiem może w święta a może nie, nie wiem :) stać się coś może w każdej chwili kwestia podejścia bliskich czy to będzie tydzień 5,7,10,20 czy 30 nie mamy na to wpływu, nie możemy myśleć kategoriami, że coś się stanie bo na głowę byśmy dostały :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Uważam ze w każdej fazie ciazy może się coś stać rodzicom przyjaciółce i pracodawcy powiedziałam w 7-8 tyg
A teraz już nie będę ukrywać wkoncu koniec 1 trymestru
Ja byłam pierwszy raz byłam u lekarza w 6 tyg i prawie ci nie widziałam dziś druga wizyta i taki dzidziuś

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Uważam ze w każdej fazie ciazy może się coś stać rodzicom przyjaciółce i pracodawcy powiedziałam w 7-8 tyg
A teraz już nie będę ukrywać wkoncu koniec 1 trymestru
Ja byłam pierwszy raz byłam u lekarza w 6 tyg i prawie ci nie widziałam dziś druga wizyta i taki dzidziuś

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Chyba sie juz dzis za duzo naczytalam tego forum i internetu :-D

Ja w pierwszej ciąży i teraz też kawę ograniczam jak się da a herbatę piję do woli czyli zimą duuużo :)

xnw49n73zrn5o34j.png

No właśnie...! Jak przetrwać zimę bez herbaty.... zimowej na przykład...? :)

Obdzwonilam chyba pół Podhala i nigdzie sie dziś nie umowie wieczorem do ginekologa. Do mojej lekarki dzwonilam jeszcze raz, to przepraszala, ale na poslizg półtorej godziny. Lekarz do wymiany. Umowilam sie na jutro, ale znowu zaczynam plamic, i chyba jak wieczorem mama dojedzie to skocze na ip.

Jedź! Koniecznie sprawdź!

Jest to nasza pierwsza ciaża ale z narzeczonym sie bardzo cieszymy :-) mial byc slub, a bedzie dzidzius :-) cieszymy sie tymbardziej,ze lecze sie ginekologiczne od okolo 14 roku zycia na rozne schorzenia ginekologiczne m.in. Endometrioze, torbiele na jajnikach i wiele innych. Lekarze dawali mi okolo 5% szans na zajscie w ciaze, wiec jest sie z czego cieszyc :-) termin mam na 22 lipca i jest to 9tc. Do tej pory czuje sie dobrze poza licznymi mdlosciami o kazdej porze, ale do zniesienia. Zycze wszystkim lipcowym mamusia duzo zdrowia i wytrwalosci :-) dziekuje za mile przyjecie :-)

Witaj :) Cudownie że się udało, spokojnej ciąży..!

Niektóre kobiety twierdzą, że mogą za inne kobiety rodzic, ale ciąży by za nikogo nie chciały przechodzić bo tak im ten okres doskwieral... U mnie było ciężko bo wymioty itp, ale teraz jest super :) gdyby jeszcze te pojawiające się z każdej strony obawy... Kiedyś gdy tych badań się tyle nie robiło to kobiety były spokojniejsze :) no i internetu nie było...

f2w39n7303c24ozn.png

Ja poprzednio uważałam odwrotnie, że mogę być cały czas w ciąży, poród akurat bez szału ;) Ale aktualnie czuję się mega zmęczona non stop, więc nie jest tak różowo :/

Stres będzie do końca życia :) po urodzeniu stres będzie o bezdechy, śmierć lozeczkowa, alergie, brak apetytu itp, itd a później strach będzie pierwszy raz puścić samo z domu... A na 18 urodziny strach gdy pójdzie na prawko i zda i będzie po mieście jeździć itp itd [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

HAhahaha to prawda :D

No mamy tutaj dwa fronty, czy lepiej powiedzieć od razu i mieć wsparcie czy zachować dla siebie.. każda robi jak czuje :) Ja np powiedziałam w pracy szybciej niż zamierzałam, bo złapało mnie drugie przeziębienie..

--------------

Ja oszaleję, miała być dzisiaj operacja, ale z racji jakichś nagłych wypadków, pacjentów z emergency, przesunięta na poniedziałek... :dry: Na szczęście wypisali go na weekend, wraca do szpitala w niedzielę. Póki co leżymy wszyscy w łóżku i oglądamy filmy :blink:

Dziewczyny! Wymieniacie się różnymi płynami do higieny, a ja wrzucę Wam artykuł który przypadkiem przeczytałam... ja od jakiegoś czasu zrezygnowałam i używam do higieny intymnej mydła biały jeleń w płynie, ogólnie takie klasyczne jest bardzo polecane nawet po porodzie:
Link do: Manuela Gretkowska

Staralam sie, naprawde sie staralam, ale za ciula nie dam rady wszystkiego przeczytac [emoji14]
Caly dzien nieobecnosci zrobil swoje. Prawie jak w szkole, jak sie raz nie poszlo to tyly odrazu [emoji23]

gochagosiaczek witaj w srod Nas :)
Wizytujacym gratuluje pieknych dzieciaczkow, oby tak dalej :)

Ja dzis korzystalam. Zpogody i wiekszosc dnia spedzilam poza domem z dziewczynami.
Gardlo jak mnie bolalo od dwoch tyg, tak boli nadal. Maz mi kupil tydz temu jakies pastylki i saszetki do rozpuszczania dla ciezarnych, ale nic mi to nie pomaga. W dzien jest ok, ale na wieczor mam tak spuchniete gardlo, ze sliny przelknac nie moge. Ogolnie czuje sie dobrze, brak kataru, goraczki tylko to gardlo, dlatego sie zastanawiam czy do rodzinnej isc czy nie...

xrotgov3q3o4y33i.png

reklama
Do góry