reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Szkoda, że na internecie jest mało medycznych artykułów bo nie wiem czy możliwość zarażenia płodu zaczyna Sue od razu czy dopiero gdy wynik igg lub igm jest dodatni... Nie wiem czy zaraza się mimo wyniku tak bliskiego z norma

f2w39n7303c24ozn.png
No wlasnie, bo ten wynik igm wcale nie jest wysoki. Takie to dziwne troche.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Dziewczyny co myślicie o smarowaniu brzucha oliwką? Chodzi mi o przeciwdziałanie rozstępom, moja szwagierka smarowała brzuch całą ciążę i rozstępów nie ma, ale nie musi być to zasługa oliwki ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Warto nawilżać skore ja w pierwszej ciazy smarowałam a i tak mam rozstępy bo przytyłam i tak nie wytrzymała

16udyx8di9hvrs5t.png

Ostatnia edycja:
@redavecad może faktycznie ktoś u lekarza spojrzy na synka, wez coś do rysowania, może z jakaś panią porysuje. Albo w gabinecie żeby się zajął... No chyba ze telefon do ręki i powinien nie spuszcza oka z ekranu..

@Marika92 śliczny piesek!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

No wlasnie, bo ten wynik igm wcale nie jest wysoki. Takie to dziwne troche.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
No i mam nadzieję, że jeśli to mam to może przyplatalo się choć tydzień przed zaplodnieniem... Bo pierwsze badania robiłam w 6 i było lekko podwyższone... A wtedy zarodek miał tak naprawdę 4 tygodnie... Więc może zdażyło sie jeszcze przed owulacja

f2w39n7303c24ozn.png

@Margana, @Darka83 Dzięki :*

Byłam na izbie przyjąć i zostałam okropnie potraktowana. Panie z pretensją co z sobą zrobiłam przez tyle czasu skoro od tygodnia tak się czuje że teraz na noc przychodzę jakbym wcześniej nie mogła a było po 18. Na początku chciały mnie wysłać na oddział chirurgiczny chociaż ja kilka razy powtarzalam że jestem w ciąży to wkoncu wysłany mnie na ginekologie. Po godzinie czekania wkoncu ktoś z łaską zawołał lekarza, który mnie zbadał i zrobił usg.
Po dzisiejszym dniu to aż mi się odechciało mi się tam rodzic, wszystko z wielką łaską.
Naszczescie wszystko jest ok, dzidzia żyje.
Teraz będę spokojniejsza

Mała rzecz a cieszy :)

Ja słyszalam też, że wszystko z umiarem. Piję jedną kawę codziennie, bo mam ciśnienie pełzające, więc bym totalnie nie funkcjonowała. Na więcej w sumie nie mam ochoty. Ale herbaty piję ile chcę, oczywiście nie jakiejś mocnej, ale przeważnie earl grey, czasami owocową. Jakbym miała walczyć z bólem głowy bez kofeiny dopiero byłoby źle ;)

Pewnie, jedź i sprawdź czy nie jeteś odwodoniona, czy nic się nie dzieje. Te skurcze żołądka przy wymiotach też pewnie nie są dobre :/ Lepiej sprawdzić jeśli tyle to trwa..

----------------------

Spałam 2h i czuję się trochę lepiej. Dzisiaj młody wraca od taty wieczorem, więc mogę na spokojnie porobić pranie itp.

Też w tym roku, wyjątkowo, w ogóle nie czuję tych świąt. Nie mam siły i weny, a zawsze bylam totalnym świątecznym freakiem! Mam nadzieję że za rok będzie zupełnie inaczej :sorry:

My mamy suczkę owczarka niemieckiego. Ma zakaz wchodzenia na kanapy i łóżka i zawsze grzecznie leżala w swoim posłanku w salonie. A teraz jak my siedzimy na kanapie to podchodzi kładzie mi głowę i takją przytula do podbrzusza i siedzi. A jak Łukasz mnie glaszcze po brzuchu to bacznie patrzy :) Ale zauważyłam też ze jak ktoś obcy przychodzi to strasznie mnie pilnuje. Pcha się między mnie a ta osobę. Nigdy tak nie robila :)
Nie wiem jaką psami ale ja mam dla odmiany kotkę i ona to już czuła zanim test wyszedł pozytywny[emoji39] chodzi za mną krok w krok i przytula do brzuch mrucząc[emoji2]

Na prawde jak bym miała z kim zostawić dzis, to bym już jechala na izbe. Teraz już nie plamie, moze za bardzo panikuje. Najwyzej rzeczywiście jutro córkę do szkoły, a syna wezmę bo coz mi innego zostalo.. fotel ginekologiczny jest tylem do biurka wiec moze sobie będzie siedzial?? Kurde no nie dam go do przedszkola bo kaszle jak stary gruzlik.

No to dobrze ,że przestałas plamic . Jasne w poradni na pewno sobie z małym poradzą. Odpoczywaj dużo

Na prawde jak bym miała z kim zostawić dzis, to bym już jechala na izbe. Teraz już nie plamie, moze za bardzo panikuje. Najwyzej rzeczywiście jutro córkę do szkoły, a syna wezmę bo coz mi innego zostalo.. fotel ginekologiczny jest tylem do biurka wiec moze sobie będzie siedzial?? Kurde no nie dam go do przedszkola bo kaszle jak stary gruzlik.
Myślę że spokojnie lekarz nie będzie miał nic przeciwko :) albo nawet Panie w rejestracji przypilnują :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Redavecad - ja mialam robiona cytologie i musialam wziac swoich chlopakow ze soba. Siedzieli grzecznie razem ze mna w gabinecie , przegladali ulotki itp. Wez go ze soba.

Do góry