reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Naprawdę dziewczyny zastanówcie się, piszecie: mam ochotę na tatara, łososia, to sobie zjem, czasami w końcu nie zaszkodzi. A JAKĄ MASZ PEWNOŚĆ, ŻE OD TEGO JEDNEGO RAZU COŚ SIĘ NIE STANIE? Poczytajcie sobie o powikłaniach toxoplazmozy, nie wygląda to najlepiej:

3. Toxoplazmoza - powikłania
Poza ryzykiem poronienia, porodu przedwczesnego i niskiej wagi urodzeniowej toxoplazmoza wrodzona naraża dziecko na częściową lub całkowitą ślepotę z powodu uszkodzenia siatkówki oka, zmiany w mózgu i całym układzie nerwowym, których następstwem mogą być drgawki, atonia mięśni, głuchota i niedorozwój umysłowy. Niektóre noworodki rodzą się z wadami czaszki w postaci wodogłowia lub tak zwanej mikrocefalii.

Jesteśmy w ciąży, naprawdę musimy uważać na wszystko, co jemy.
Pisaliśmy o łososiu pieczonym nie surowym :) a to już jest spora różnica :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cały dzień sprzątania - 4 prania, ścieranie kurzy z półek, odkurzanie podłóg, generalny porządku w kuchni, łazience i pokoju, ugotowaniu rosołu i lasagne, prasowanie... Ufff i cały dzień z głowy.. Niby tylko 37m2 mieszkania a tyle sprzątania... Co to będzie jak przyjdzie maluch :o
a teraz należyty odpoczynek bo plecy strasznie bolą :( właśnie zajadam kiwi i banana :) a lasagne wyszła pyszniusia i ten sos beszamelowy mmmm <3
1513277683-56a65b95dff092be-aaaaaa.jpeg

A wy jak spędzanie wieczór???

p19u3e3kbybyr7lo.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Powiem wam tak 9 lat temu byłam w ciazy nie siedziałam na internatach jadłam normalnie ale z umiarem akurat tatara czy sushi nie ale czy kawa czy grzyby w jedzeniu zdarzyło się jadłam normalnie nie doszukiwała czego można a co nie i chyba wtedy byłam spokojniejsza w ciazy niż teraz [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No właśnie i to jest to :) umiar przede wszystkim :)

Grunt, że wszystko ok z dzieckiem i z Tobą. A Tymi jej komentarzami się nie przejmuj. Taką ma pracę, a Ty masz ubezpieczenie a wraz z nim prawo do korzystania z opieki zdrowotnej :)
Dlatego nawet nie dyskutowalam.
Ciekawe jakby bylo nie daj Boze cos zle, co by wtedy powiedziala, bo wywody zaczela zanim powiedzialam "dzien dobry".

xrotgov3q3o4y33i.png

No i bylam, sprawdzilam. Jest wszystko ok. Babeczka zrobila mi Usg, z dzieckiem ok, zadnych krwiakow nic. I spokojniejsza jestem duuuzo.
Oczywiscie tego o co sie balam to mnie spotkalo. Doktorka strzelila mi wyklad, ze szpital to nie przychodnia, ze jak moj lekarz jest tak rzadko, to zebym zmienila na innnego itp. I nakoniec z takim pogarfliwym tonem "no ale dobra, ja pomocy udzielilam zeby nie bylo". Podziekowalam i sobie poszlam. Mam nadzieje ze do dnia porodu tam nie wroce.

xrotgov3q3o4y33i.png
Co za wredny babsztyl !

Pisaliśmy o łososiu pieczonym nie surowym :) a to już jest spora różnica :)

Wlaśnie z tym łososiem jest problem tego typu, że jego nie powinno się jeść pod żadną postacią. Wysoka temperatura nie jest w stanie zabić tego co jest tak szkodliwe. Widziałam to w programie "Wiem co jem" i w "Gallieo". Mowa tu o łososiach hodowlanych.

Cały dzień sprzątania - 4 prania, ścieranie kurzy z półek, odkurzanie podłóg, generalny porządku w kuchni, łazience i pokoju, ugotowaniu rosołu i lasagne, prasowanie... Ufff i cały dzień z głowy.. Niby tylko 37m2 mieszkania a tyle sprzątania... Co to będzie jak przyjdzie maluch :o
a teraz należyty odpoczynek bo plecy strasznie bolą :( właśnie zajadam kiwi i banana :) a lasagne wyszła pyszniusia i ten sos beszamelowy mmmm <3
1513277683-56a65b95dff092be-aaaaaa.jpeg

A wy jak spędzanie wieczór???

p19u3e3kbybyr7lo.png

27.06.17 Anastazja [*]
Yyy...a ty mnie czasami na wieczór nie zapraszałaś? [emoji14]

No i bylam, sprawdzilam. Jest wszystko ok. Babeczka zrobila mi Usg, z dzieckiem ok, zadnych krwiakow nic. I spokojniejsza jestem duuuzo.
Oczywiscie tego o co sie balam to mnie spotkalo. Doktorka strzelila mi wyklad, ze szpital to nie przychodnia, ze jak moj lekarz jest tak rzadko, to zebym zmienila na innnego itp. I nakoniec z takim pogarfliwym tonem "no ale dobra, ja pomocy udzielilam zeby nie bylo". Podziekowalam i sobie poszlam. Mam nadzieje ze do dnia porodu tam nie wroce.

xrotgov3q3o4y33i.png
Głupia z niej krowa...

p19u3e3kbybyr7lo.png

27.06.17 Anastazja [*]

reklama
Do góry