reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie dziwie sie na chwile sie wylogujesz a tu juz 3 strony☺ narazie w miare. Od rana jeszcze plamilam teraz narazie cisza, I w nocy tez bylo czysto.
To super oby tak dalej.wlasnie ja mam tak zawalone dni ost.ze szok. A jak sie wejdzie to nie idzie sie odnalezc. Zaraz znowu uciekam bo Mati zaraz lekcje konczy. A o 14.20 Bartek i Oliwia. Pozniej lekcja itd.i dzien leci jak szalona. Juz sie boje contp bedzie jak maluch sie urodzi . Odzwyczailam sie od pieluch.

reklama
To super oby tak dalej.wlasnie ja mam tak zawalone dni ost.ze szok. A jak sie wejdzie to nie idzie sie odnalezc. Zaraz znowu uciekam bo Mati zaraz lekcje konczy. A o 14.20 Bartek i Oliwia. Pozniej lekcja itd.i dzien leci jak szalona. Juz sie boje contp bedzie jak maluch sie urodzi . Odzwyczailam sie od pieluch.
No wlasnie. Ja wlasnie weszlam z dzieciakami do domu. Ty 3 szkolnych podziwiam, jak to ogarniasz

Jak odkleja sie kosmowka moga byc plamienia, ja mialam krwiak wykryty gdzies w 7 tygodniu I mimo brania lekow I tak plamilam I krwawilam do 18 tygodnia.Ale ciaza sie utrzymala. Bedzie dobrze

Musiałaś leżeć? Później wchłonął się ten krwiak?
Na szczęście mam teraz urlop więc poleguje, mieliśmy lecieć na wakacje ale odwołaliśmy wyjazd. W poniedziałek po badaniu aż takie czerwone skrzepy wyleciały, nie wygląda to ciekawie.

Witajcie :blink:

@kinga30 teścik rewelacyjny :tak: Mam nadzieję, ze te plamienia szybko ustanął i bedzie wszystko ok

@olaaa7 mnie tez dość często kłuje w brzuchu, tylko martwi mnie to, ze zwykle po prawej stronie :hmm: No ale pecherzyk jest w macicy, wiec chyba jest ok.
Na gardło to polecam TantumVerde, można w ciąży. Niektórym też pomaga ta seria P*r*e*n*a*l*e*n

@atomek mam nadzieje, ze to tylko mniej czuły test! Zrób bete to bedziesz miała pewność. Trzymam kciuki

@Cinka gratuluję serduszka!!! Super, juz sie sama nie moge doczekać.

@happygirl oby te plamienia ustały. Kiedy masz kolejną wizyte?

Mnie tez coś zaczyna gardło pobolewac i zatoki :hmm: Mam nadzieje, ze nic sie z tego nie rozwinie. Zaraz sie biore za pieczenie makowca, bo moja córcia sobie zażyczyła na urodziny ;-) ;)

Witajcie :blink:

@kinga30 teścik rewelacyjny :tak: Mam nadzieję, ze te plamienia szybko ustanął i bedzie wszystko ok

@olaaa7 mnie tez dość często kłuje w brzuchu, tylko martwi mnie to, ze zwykle po prawej stronie :hmm: No ale pecherzyk jest w macicy, wiec chyba jest ok.
Na gardło to polecam TantumVerde, można w ciąży. Niektórym też pomaga ta seria P*r*e*n*a*l*e*n

@atomek mam nadzieje, ze to tylko mniej czuły test! Zrób bete to bedziesz miała pewność. Trzymam kciuki

@Cinka gratuluję serduszka!!! Super, juz sie sama nie moge doczekać.

@happygirl oby te plamienia ustały. Kiedy masz kolejną wizyte?

Mnie tez coś zaczyna gardło pobolewac i zatoki :hmm: Mam nadzieje, ze nic sie z tego nie rozwinie. Zaraz sie biore za pieczenie makowca, bo moja córcia sobie zażyczyła na urodziny ;-) ;)
Dzisiaj przejdę się do apteki i kupię to Tantum Verde :) No ja mam nadzieję, że mnie nie rozłoży, bo M od wczoraj coś niewyraźny.

Musiałaś leżeć? Później wchłonął się ten krwiak?
Na szczęście mam teraz urlop więc poleguje, mieliśmy lecieć na wakacje ale odwołaliśmy wyjazd. W poniedziałek po badaniu aż takie czerwone skrzepy wyleciały, nie wygląda to ciekawie.
W pierwszej ciazy mi sie wchlonal lezalam. Moglam wstawac tylko do wc. Ale plamilam do 18 tyg w tym jeden duzy krwotok. W drugiej ciazy sie oproznil tez lezalam tylko do 16 tygodnia I mialam 4 duze krwotoki. I wlasnie juz gdzies wczesniej pisalam, ze jak dostalam 2 krwotok I 3 to mi skrzepy szly wielkosci dloni

reklama
Na ból gardła w ciąży mi gin zapisał *spam* ale nic nie działał. Tantum verde niemowlakom się podaje wiec chyba w ciąży nie zaszkodzi a napewno działa.

Kupując pieluchy w rossmanie w ręce wpadł mi jeszcze jeden test i zrobiłam żeby rozwiać wątpliwości z rana
1510142868-52dd840c065cf164-aaaaaa.jpeg

Także wątpliwości rozwiane. Wizyta u gin umówiona na 23.11

Wiecie jak to jest z karmieniem w ciąży? Czytam w necie ze lekarze raczej polecają odstawić a z drugiej strony wszędzie pisze ze w fizjologicznej ciąży można karmić dalej...

Czy któraś z Was ma takie doświadczenia i co na to wasi lekarze?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry