reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Zlecą te 3 tygodnie do 29 błyskawicznie :)

byłam w poniedziałek na wizycie, to był 6tydz+1, było serduszko ale pani doktor powiedziała, że odkleja się lekko kosmowka i stąd te plamienia. Dostałam duphaston 3 razy dziennie.

Wczoraj byłam na nfz, oczywiście nic nie mówiłam że dzień wcześniej byłam u innego lekarza i pani doktor powiedziała, że kosmowka się nie odkleja ale jest słabe echo plodu. Zapisała duphaston 2 razy dziennie i luteinę. Zrobiłam też betę i w piątek ją powtórzę żeby zobaczyć czy ciaza prawidłowo się rozwija.
Pomimo brania leków, nadal mam lekkie brazowe plamienia. Czas pokaże.

Pozdrawiam :)

reklama
A na NFZ co ile można liczyć na wizytę?
Z tego co.pamietam to mialam chyba 4 usg . Pierwsze chyba w 9 tyg w 2 ciazy a w trzeciej w 12. Zalezy chyba od tego w ktorym tyg. Sie pojdzie. Ale ja chodzilam do przyszpitalnej wiec usg nie bylo w gabinecie tylko pp wizycie trzeba bylo isc ze skierowaniem.i sie zapisac na termin. Zobacze jak teraz bedzie bo maja usg w gabinecie.A co do wizyt mialam w kazdej ciazy co mc..pod koniec jak sie dzialo cos nie ok to co 2 tyg.

Z tego co.pamietam to mialam chyba 4 usg . Pierwsze chyba w 9 tyg w 2 ciazy a w trzeciej w 12. Zalezy chyba od tego w ktorym tyg. Sie pojdzie. Ale ja chodzilam do przyszpitalnej wiec usg nie bylo w gabinecie tylko pp wizycie trzeba bylo isc ze skierowaniem.i sie zapisac na termin. Zobacze jak teraz bedzie bo maja usg w gabinecie.A co do wizyt mialam w kazdej ciazy co mc..pod koniec jak sie dzialo cos nie ok to co 2 tyg.
Ale mogę liczyć na to pierwsze dopochwowe jak pójdę teraz ?

Ale mogę liczyć na to pierwsze dopochwowe jak pójdę teraz ?
Do 12 tyg robia dopochwowe. Wiec napewno sie zalapiesz. Ja ost jak przegladalam usg bo mam.wydruki jeszcze z poprzednich ciaz to w 9 tyg maluch mial 2.5 cm i byl ladny zarys malucha. A z 4 tyg jak bylam prywatnie sam pecherzyk z całkiem zoltym i mala.kropka.

Mnie ogolnie przeraza ta 4 cesarka.....bo znowu czeka mnie Warszawa na moj rejon jestem za trudna pacjentka. Pewnie zalapie Karowa lub Dzieciatka Jezus

Do 12 tyg robia dopochwowe. Wiec napewno sie zalapiesz. Ja ost jak przegladalam usg bo mam.wydruki jeszcze z poprzednich ciaz to w 9 tyg maluch mial 2.5 cm i byl ladny zarys malucha. A z 4 tyg jak bylam prywatnie sam pecherzyk z całkiem zoltym i mala.kropka.
Ja jak będę szła to będzie 6+3 mam nadzieję, że będzie już zarodek i serduszko :)

Zlecą te 3 tygodnie do 29 błyskawicznie :)

byłam w poniedziałek na wizycie, to był 6tydz+1, było serduszko ale pani doktor powiedziała, że odkleja się lekko kosmowka i stąd te plamienia. Dostałam duphaston 3 razy dziennie.

Wczoraj byłam na nfz, oczywiście nic nie mówiłam że dzień wcześniej byłam u innego lekarza i pani doktor powiedziała, że kosmowka się nie odkleja ale jest słabe echo plodu. Zapisała duphaston 2 razy dziennie i luteinę. Zrobiłam też betę i w piątek ją powtórzę żeby zobaczyć czy ciaza prawidłowo się rozwija.
Pomimo brania leków, nadal mam lekkie brazowe plamienia. Czas pokaże.

Pozdrawiam :)
Jak odkleja sie kosmowka moga byc plamienia, ja mialam krwiak wykryty gdzies w 7 tygodniu I mimo brania lekow I tak plamilam I krwawilam do 18 tygodnia.Ale ciaza sie utrzymala. Bedzie dobrze

reklama
Do góry