reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No jest to trochę dziwne, jutro pojedziesz zrobią ci raz jeszcze USG i wtedy będziesz wiedziała, lekarze to też ludzie czasami każdy może popełnić błąd czy źle spojrzeć także może nie wszystko stracone !

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Zobaczymy. Ale nie robie sobiw nadziei. Ide spac. Glowa mnie od placzu boli. Porozmawiam z maluchem w myslach. Moze jesli tam nad nami gdzies juz awdruje ku niebu to mnie uslyszy.....

f2wlk6nllyt56xuu.png

reklama
Ale mówisz że miałaś silne skurcze i ból brzucha tak??? ... Ja przy plamieniu tak nie miałam j ani razu krwi :(

p19u3e3k88yejamo.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Ale te skurcze mialam po tym jak dupka zaczelam brac. Wczesniej tak nie bylo. Jakby skurcze bardziej helit i zaparcia niz macica.

f2wlk6nllyt56xuu.png

@Elodia bardzo Ci współczuję i przesyłam dużo siły. Jest mi tak bardzo przykro.

Kurczę, ja tak dużo rzeczy w tej ciąży bagatelizuje. Przy moim synu tak trudno mi zadbać o tą ciążę jak bym chciała.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

@Elodia bardzo Ci współczuję i przesyłam dużo siły. Jest mi tak bardzo przykro.

Kurczę, ja tak dużo rzeczy w tej ciąży bagatelizuje. Przy moim synu tak trudno mi zadbać o tą ciążę jak bym chciała.

Prawda jest taka, że jeśli ma się coś stać to w większości nie mamy na to wpływu :( znam przypadki gdzie od początku kobiety leżały, toaleta, łóżko a kończyło się różnie, a znam też takie, które biegały czasami chyba zapominały, że są w ciąży ;) pracowały do końca i problemów nie miały więc nie ma na to absolutnie reguły, oczywiście są zdecydowanie mniejsze szanse, że coś pójdzie nie tak u kobiety, która leży i wychodzi tylko do toalety, ale czy to rzeczywiście zapobiega takim sytuacjom? Nie sądzę...

Hej[emoji4]

Trochę mnie nie było i tyle stron niestety nie nadrobie.

Mam nadzieję, że wszystkie w komplecie.[emoji4]

Co do zachcianek, to najchętniej nic bym nie jadła. Wmuszam w siebie jedzenie. Nawet moja ukochana pizza mi nie smakuje. Głównie kanapki mi wchodzą, bo wszystko mi śmierdzi. I mam 2 kg na minusie[emoji52].

@atomek ciężka sprawa z odstawieniem. Ja powoli odstawiam nocne karmienia, ale zeby w natarciu i tak różnie bywa. O całkowitym odstawieniu narazie nie myślę.

Mój syn skończył wczoraj rok[emoji7] jutro robimy mała imprezke dla rodziny.

Spokojnej nocy mamy[emoji6]

Swoją drogą ja już 2 kilo przytyłam, a staram się jeść naprawdę rozsądnie i przede wszystkim nie jem słodyczy bo nie mam na nie ochoty więc już 3 tyg bez słodyczy jestem (odkąd zrobiłam test ciążowy), ja myślałam, że będę taka "FIT" [emoji14] bo nigdy problemu z wagą nie miałam mogłam jeść ile wlezie, a tu dupa chyba prawda, że w ciąży metabolizm zwalnia...

Prawda jest taka, że jeśli ma się coś stać to w większości nie mamy na to wpływu :( znam przypadki gdzie od początku kobiety leżały, toaleta, łóżko a kończyło się różnie, a znam też takie, które biegały czasami chyba zapominały, że są w ciąży ;) pracowały do końca i problemów nie miały więc nie ma na to absolutnie reguły, oczywiście są zdecydowanie mniejsze szanse, że coś pójdzie nie tak u kobiety, która leży i wychodzi tylko do toalety, ale czy to rzeczywiście zapobiega takim sytuacjom? Nie sądzę...

No właśnie ja miałam taka pierwsza ciążę. Do końca pracowałam, latałam za granicę, dziennie robiłam kilkukilometrowe spacery. Ale i tak mam wrażenie, że w poprzedniej ciąży jakoś lepiej o siebie dbałam. Wiem, że co ma być to będzie. Niestety....

reklama
Swoją drogą ja już 2 kilo przytyłam, a staram się jeść naprawdę rozsądnie i przede wszystkim nie jem słodyczy bo nie mam na nie ochoty więc już 3 tyg bez słodyczy jestem (odkąd zrobiłam test ciążowy), ja myślałam, że będę taka "FIT" [emoji14] bo nigdy problemu z wagą nie miałam mogłam jeść ile wlezie, a tu dupa chyba prawda, że w ciąży metabolizm zwalnia...

Ja w poprzedniej ciąży też na początku chudłam, później waga stała, a na koniec zaczęła mi iść waga w górę. Myślę, że dieta jest ważna, ale każda z nas ma inny organizm i niestety jedna przytyje dużo mimo racjonalnej diety. A inna prawie nic mimo, że wciąga jak odkurzacz. Nic na to nie poradzimy.

Do góry