reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Właśnie ona wspomina ten poród dobrze. To była jej druga córka. 2 lata wcześniej urodziła dziewczynkę 3700g / 54cm i mówiła, że było ciężko. Teraz ta malutka była cięższa i większa 5200g / 60cm, ale miała główkę w obwodzie o 1 cm mniejszą niż siostra więc było jej paradoksalnie łatwiej. Oczywiście była nacinana (w obu przypadkach)
No to nieźle, i mnie cieli przy tak małym dziecku 2880

Witam się z rana, obudziłam się po strasznym śnie, naprawdę gorszy niż horror, śniło mi się że uciekam przed kims w strasznym lesie ptaki rozrywaja się nad moja głowa jest mnóstwo krwi, boże nawet nie będę pisać co jeszcze i skąd takie sny,? Teraz nawet nie pamiętam kiedy ja jakiś horror oglądałam, tłumaczyłabym że się na oglądałam? Mam nadzieje ze te sny nic strasznego nie zwiastuje :/

A więc narobilyscie mi już smaka, hehe 5 rano i zastanawiam się czy gotować bigos? A na kolacje pizza albo racuchy :) a jeszcze ktoś pisał o placach ziemniaczanych :) ale powiem wam że najlepiej wchodzą mi zupy, po smażonym mi niedobrze, a wczoraj zjadłam pół kalafiora z masłem i bułka :) pycha ale później mnie zmulilo
Ktoś pisał o piciu wody, mam to samo zwyklej nie gazowane nie tkne, bo mi nie dobrze po niej za to pije Muszynianka zielona jest lekko gazowana, za dużo też jej nie wypije ale około litra może dam radę, żadnych herbat nic tylko ta woda, z jedzeniem już teraz nie mam tak dużego problemu jak z piciem

Ostatnia edycja:
Witam się z rana, obudziłam się po strasznym śnie, naprawdę gorszy niż horror, śniło mi się że uciekam przed kims w strasznym lesie ptaki rozrywaja się nad moja głowa jest mnóstwo krwi, boże nawet nie będę pisać co jeszcze i skąd takie sny,? Teraz nawet nie pamiętam kiedy ja jakiś horror oglądałam, tłumaczyłabym że się na oglądałam? Mam nadzieje ze te sny nic strasznego nie zwiastuje :/

Na pewno nie :) czasami się snia takie rzeczy , a niewiadomo z kad się w ogóle biora w ciąży podobno kobiety mają jeszcze bardziej te sny wyostrzone , ale nie wiem czy to prawda:)

A więc narobilyscie mi już smaka, hehe 5 rano i zastanawiam się czy gotować bigos? A na kolacje pizza albo racuchy :) a jeszcze ktoś pisał o placach ziemniaczanych :) ale powiem wam że najlepiej wchodzą mi zupy, po smażonym mi niedobrze, a wczoraj zjadłam pół kalafiora z masłem i bułka :) pycha ale później mnie zmulilo
Ktoś pisał o piciu wody, mam to samo zwyklej nie gazowane nie tkne, bo mi nie dobrze po niej za to pije Muszynianka zielona jest lekko gazowana, za dużo też jej nie wypije ale około litra może dam radę, żadnych herbat nic tylko ta woda, z jedzeniem już teraz nie mam tak dużego problemu jak z piciem

Ja też niestety z tym piciem kiepsko w sumie od zawsze mało pilam chociaż teraz i tak staram się więcej , ale nie zawsze mi to wychodzi :/ ja też będę robić bigos , ale muszę troszkę jeszcze polezec bo wstałam z tak potwornym bólem głowy że szok:(

A ja sie obudzilam taka glodna, ze szok [emoji15] Az mnie mdli z glodu, ale dopiero zazylam tabletke, wiec pol godz musze odczekac. Moze w tym czasie maz mi podjedzie po swiezy chlebek do piekarni [emoji1]
Wczoraj zrobilam salatke jarzynowa i upieklam dwa placki. Zajeta bylam caly dzien i racja, jak sie nie czyta na bierzaco Was, to nadrobienie pozniej graniczy z cudem [emoji23]

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

A ja sie obudzilam taka glodna, ze szok [emoji15] Az mnie mdli z glodu, ale dopiero zazylam tabletke, wiec pol godz musze odczekac. Moze w tym czasie maz mi podjedzie po swiezy chlebek do piekarni [emoji1]
Wczoraj zrobilam salatke jarzynowa i upieklam dwa placki. Zajeta bylam caly dzien i racja, jak sie nie czyta na bierzaco Was, to nadrobienie pozniej graniczy z cudem [emoji23]

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

No mnie nie ma czasami 2-3 godzinki i już jest ciężko do ogarniecia :D

reklama
Mam lepszy pomysl. Na obiad bigos podwieczorek racuchy a na kolacje pizza i sprawa rozwiazana :-)
Tak jak przewidywalam zgage w nocy mialam choć niewielką. Ale warto bylo :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Do góry