reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Agnes ja tez mam ciezko, ale staram sie nie spac jak karmie, bo moja czasami ulewa i pilnuje zeby sie nie ubrudzila:)
Chodze niewyspana ale mi to nieprzeszkadza az tak bardzo

reklama
W nocy wstaje do Blaneczki 3-4 razy , na karmienie i na pieluszke.
Czasem nawet tylko 2 razy.:-)
Jak jestem strasznie zmeczona to zdarza MI sie przyspiac ale stram sie nie drzemac bo tak jak Laura Ani Moja Blaneczka tez potrafi sie zkrztusic, zachlysnac lub ulac bo mleczko bardzo szybko leci - musze sciagnac troszke zanim ja przystawie do piersi.

Dziewczyny co najbardziej uczula dzieciaczki? jak sie karmi piersia?
Bo Moja Blania ma jakies delikatne krosteczki na policzkach tylko na policzkach ..:-:)-:)-:)no2:nie wiem od czego? nic takiego raczej nie jadlam , zwracam szczegolna uwage na to co jem ..ale moze cos ominelam? pomozcie...

\
Bo Moja Blania ma jakies delikatne krosteczki na policzkach tylko na policzkach ..:-:)-:)-:)no2:nie wiem od czego? nic takiego raczej nie jadlam , zwracam szczegolna uwage na to co jem ..ale moze cos ominelam? pomozcie...

jesli to takie skupiska,z zaczerwienieniem,tylko na policzkach to moze to byc skaza białkowa,jesz nabiał?????odstaw nabiał,lepiej nie ryzykować,poobserwuj kilka dni i zjedz np.serek,pojawia sie znowu to odstaw na dobre....
ale moze to zwykłe potówki?kilka,i głównie na nosku???
Pozdrawiam

Witam,
Buziaczku Ewa ma racje moze to byc skaza bialkowa odstaw nabial i obserwuj.
Laura dzis poplakuje bo kupki nie moze zrobic dalam jej rumianku do picia i spi mysle ze wstanie kolo 15 na jedzonko mam nadzieje ze masaz brzuszka i rumianek cos pomoga

Witam:-)moja mala juz ma 23 dni i od piatku sie zaczely bole brzuszka i problemy z kupka dostaje kropelki i herbatke plantex z polski niestety musze ja dokarmiac bo mam glodomorka w domu i moje mleko jest do niech za slabe tzn oprozni 2 piersi i jeszcze wypija sztuczne i bardzo dlugo pije z piersi pol nocy siedzialam z cyckami wywalonymi a i tak sie nie najadala.Rosnie jak na drozdzach od wyjscia ze szpitala miala 3500 bo spadla a dzis ma juz 4800:-):-):-)pozdrawiam:)

Witam,

GRATULACJE DLA NATALI!
Moj synek je co dwie godziny, a w nocy co dwie, trzy.
Niestety czasem bywa tak, ze wyssie mi cale mleczko i wtedy placze w nieboglosy, a ja oczywiscie sie stresuje ze niemam pokarmu:wściekła/y: Wtedy zeby nie plakal lezy przy cycu nawet godzine i co najciekawsze w ten sposob powinnien szybciej pobudzic laktacje ale niestety nie tak szybko sie produkuje:no:
Moze macie jakies sposoby na pobudzenie laktacjii:confused::confused: Dodam ze pije sporo plynow.
Jeszcze jedno pytanie, czy Wasze dzieci po jedzeniu i odbiciu, kiedy polozycie je do lozeczek wierzgaja raczkami i nozkami czasami, bo moj maly ostatnio tak wlasnie robi, niewiem dlaczego?
A jesli chodzi o spanie, to staram sie spac wtedy kiedy on, nie jest najgorzej, trzeba troche czasu na przywykniecie do nowej sytuacji.

Buziaczku,

Ja tez mam problemy z ulewaniem u malego no i z tym jedzeniem, bo wlasnie dzisiaj mielismy skutki zjedzenia zlego produktu. Maly mial gazy i nie spal prawie caly dzien :-( do tego ulewal i wogole . Przez to wszystko sie martwie i zastanawiam czy nie lepiej dla nas obojga przejsc na odzywki .

Niusia,

Jesli macha nozkami i raczkami to moze tez ma problemy z gazami ... wtedy trzeba delikatnie ruszac nozkami , tak w strone brzuszka, cos jak "rowerek" ... powinno pomoc.

Nasza Julka tez ulewa, ale to w końcu normalne u takich maluchów. Tyle, że trzeba oczywiście uważać, zeby sie na zakrztusiło. Męczą ja tez czkawki.
Nie za bardzo lubi smoczka a chciałabym aby się z nim zaprzyjaźniła bo jednak smok się czasem przydaje:tak:. Ale trudno jeśli nie chce to jej przecież nie zmuszę do polubienia smoka. spróbuje jeszcze z innym kształtem ( teraz mam w domu Avent, ale może jej nie pasuje).
W nocy karmię 2-4 razy i zdarza mi się przysypiac przy karmieniu, no ale trudno mi spac w ciągu dnia bo jest jeszcze Wojtek.
Specjalnej diety dla mamy karmiacej nie stosuję ( wyłaczyłam cytrusy, alkohol, kawę i warzywa wzdymające typu fasola, kapusta). Poza tym jem wszystko i Julka nie narzeka. Przy Wojtku bardzo ograniczyłam dietę w pierwszch dniach i rozszerzałam stopniowo aż do takiego stopnia, ze jadłam wszystko. Ale Wojtek nie miał żadnej alergii i mam nadzieję, ze Julka tez nie bedzie miała.
Z odbijaniem o różnie bywa, częściej nie odbije niz odbije po jedzeniu, nieważne jak długo by ja trzymac w pionie.

Niusia - na pobudzenie laktacji najlepsze jest częste przystawianie ale przystawianie efektywne. Może twoj synus miętoli tylko cyca i delikatnie rusza buzią ale nie ssie w tym czasie. Tak jakby ssal smoka. Mówi się, ze dobre jest też piwo Karmi na laktację i chyba coś w tym jest. Alkoholu nie zawiera ale trzeba je przed wypiciem odgazować. Sa też specjalne herbatki dla mam karmiących, ale czy one pobudzaja latację to nie wiem.

Kasia@25 - a może te problemy brzuszkowe przez sztuczne mleko. czasem niektóre mieszanki tak działają. Pytałaś pediatrę jake mleko poleca? A może to te przeklete kolki. Życzę wam aby ból przuszkowe szybko mineły. A przyrost masy dosłownie powalił mnie na kolana. Normalnie pogratulowac!

reklama
jesli to takie skupiska,z zaczerwienieniem,tylko na policzkach to moze to byc skaza białkowa,jesz nabiał?????odstaw nabiał,lepiej nie ryzykować,poobserwuj kilka dni i zjedz np.serek,pojawia sie znowu to odstaw na dobre....
ale moze to zwykłe potówki?kilka,i głównie na nosku???
Pozdrawiam
Dzieki Ewa.
:baffled:Jem duzo nabialu, actimele,mleko-kako, jogurty,bardzo lubie nabial to pewnie ta skaza...:-:)szok: :szok: ale od poczatku - jak Blaneczka sie urodzila pilam i jadlam nabial i nie miala tych krostek:no: a teraz nagle by jej wyskoczyly??:confused: no jak myslicie?:confused::confused: krostki wystepuja tylko na policzkach i sa to takie skupienia..juz wsumie mijaja nie sa takie czerwone jak wczoraj i przedwczoraj..

chyba jestem zmuszona odstawic mleczko krowie..ale czego sie nie robi dla Dziecka:tak:

Moja Mala tak co rano robi:confused::tak: macha raczkami i nozkami wierzga strasznie od 7 rano do 11 i przy tym pokwekuje i nie placze pokwekuje tylko... i tak jest w dzien w dzien, a nie ma problemow z kupka czy wzdeciami..wrecz przeciwnie robi to bardzo glosno:sorry2::-p:-D:tak: wiec nie wiem co to jest!:baffled::confused:

Do góry