reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Mój Kogut zabiera mi całą kołdrę, tylko po to by zrobić z niej wałek i objąć ją w żelaznym uścisku rąk i nóg... masakra... I weź mu tu ją wyciągnij...:no:nie da rady.

Tajowie (i pewnie część innych Azjatów też) śpią z takimi specjalnymi wałkami i wolą się do nich przytulać niż do swoich partnerów ;) Może spraw takie cudo swojemu Kogutowi ;-):-)

No i nie daj się jutro, w końcu jest Was dwoje, więc na pewno zawalczycie! :)

reklama
Witajcie kobietki:-)
Melduje, ze sie kulam i jeszcze minimum 3-4 tyg. musze sie pokulac ale juz mi tak strasznie ciezko, ze juz czasem nic mi sie nie chce tu pisac zeby was nie zanudzac moimi dolegliwosciami...:sick::sick: No ale wazne, ze dzieci siedza grzecznie w brzusiu i z nimi wszystko ok.!!:tak:Ja to juz jakos wytrzymam- musze!! A mam juz co nosic bo na ostatnim USG waga dzieci to: 2200 i 2400 gram- czyli spore bobaski:szok::szok:

No spore moje maluszki, spore i ja to czuje;-)Jak sie zacznal rozpychac kazdy w inna strone to czasem tak boli, ze nie wiem...:sick:Ale co sie dziwic..miejsca maja coraz mniej... Oj dziewczynki jakbym chciala byc na Waszym etapie ciazy... 36 tc. to juz cos!! Oby wytrzymac do tego tygodnia... a moze nawet do 37. ?? Super by bylo...

Hej Lipcoweczki, chwilke mnie nie bylo i juz tyle zaleglosci, macie pisane, hihi:-D

Co do zakupow jak zwykle wszystko piekne!
Anka z ta stopa to ja tez tak mam:-p
Buziaczek taka sama posciel zamierzam kupic:-)
Aska trzymam kciuki, ocena bedzie celujaca:-)

Co do moich zakupkow, to bede je miala dopiero w piatek a nie jutro:wściekła/y: bo jedna firma dala ciala:no: no ale piatek tez nie dlugo, tak wiec niedlugo i ja wkleje foteczki:-)

Pozdrawiam Was wszystkie i zycze dobrej nocki.

gdzies czytalam ze ciaza blizniacza na etapie 34-36 tydzien jest juz uwazana za donoszona !!to prawda?

No nie do konca. Istnieja rozne opinie, np.taka, ze 36 tyg.to donoszona (mniej nie) ale generalnie to jednak najlepiej wytrwac do 37 tc. i wiecej bo wtedy wiadomo, ze maluszki rozwiniete i beda mogly z mama do domu pojsc:tak::tak:
Dobranoc:-)

reklama
Czesc dziewczyny,juz od dluzszego czasu was sobie podczytuje i dopinguje wszystkim lipcowym mamusiom.Mam juz 2 letnia coreczke,ktora urodzila sie 3 tygodnie przed terminem,teraz mialam termin na 13 lipca i czekalismy na chlopca.Milo mi sie pochwalic ze 2 czerwca i 5 tygodni przed terminem urodzil sie nam sliczny synek.Wazyl 2650g,mierzyl 49.5cm.Dostal 9 pkt w skali Apgar.Niespodzianka dla nas i dla wszystkich,w pospiechu pakowanie torby do szpitala w srodku nocy,skurcze powalajace na kolana no i szybki porod naturalny plus znieczulenie w kregoslup.Teraz troche lezy na oddziale intensywnej terapi,ale wszystko jest w porzadku i byc moze za pare dni wypisza go do domu.Ja czuje sie wysmienicie,jakbym wcale nie rodzila.Trzymam kciuki za was wszystkie,badzcie czujne i gotowe i zycze wszystkim latwych i przyjemnych rozdwojen,pozdrawiam :))

Do góry