Ja śledzę wyborczą już od długiego czasu. Najpopularniejsze imiona dla dziewczynek to Julia, Natalia, Marysia, Oliwia + wszelkiego rodzaju wynalazki typu Nikola (nawet nie wiem jak to napisać). Chłopaki to imiona naszych dziadków: Antoni, Ignacy, Jan, oprócz tego Kuba (bardzo częste), Mateusz.
reklama
Zebrra, ja już kiedyś sama pisałam o tych 3 miesiącach i akurat z tym mam spokój, odczekałam stosowny czas i teraz będę miała mega pensję na macierzynskim
Ankami, Łucja jest w porządku, kojarzy mi się z Narnią...
Jasiów nie odpuścili!
Ankami, Łucja jest w porządku, kojarzy mi się z Narnią...
Jasiów nie odpuścili!
Bazylia, mnie się nawet nie chce śledzić Wyborczej, więc co jakiś czas zerkam na zestawienie tu: http://gorny.najlepsze.pl/imiona/periods.php i faktycznie tych dziwnych wynalazków jest relatywnie dużo :sick:
Bazylia, ale nasz pomysł na Łucję na pewno nie wziął się z Narnii Kiedyś w Halo Gramy była taka prezenterka Łucja Kryńska, która bardzo się podobała Mariuszowi (potem przez jakiś czas mieszkała w moim bloku) - pewnie został mu jakiś sentyment a tak poważnie, to dość przypadkowo wpadło nam to imię, ale od razu nam się spodobało.
zebrra
Potrójna mama :)
Ankami ta Łucja to taka blondi z krótkimi włosami??? Jesli to ta, to rzeczywiście fajna dziewczyna była
zebrra
Potrójna mama :)
heheh dobre
reklama